Overslaan naar content

Marketing Automation Specialist

Hybride
 • Schiphol Oost, Noord-Holland, Nederland
Grond

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Marketing Automation Specialist bij Transavia

Ben jij de online marketeer met een hart voor marketing automation? Ben jij degene die niet stopt totdat je zeker weet dat de juiste boodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij onze klanten komt? Ben je technisch onderlegt en word je blij van de technische kant van marketing en ben je op je best als je mag werken aan ambitieuze plannen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als Marketing Automation Specialist staat relevante communicatie aan onze klanten centraal en met jouw kennis en enthousiasme breng je onze customer journey naar het volgende niveau waardoor onze klanten een gevoel van herkenning en relevantie ervaren.


Wat ga je doen?

Klantgericht denken, personaliseren en impact maken. Dat is wat jij gaat doen als Marketing Automation Specialist. Verder ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor een nóg krachtigere customer journey voor onze passagiers. Jouw achtergrond in MarTech maakt dat jij snapt hoe je als marketeer data slim inzet zodat onze passagiers de belofte van ‘low cost feel good’ ervaren. 


Als marketeer ben je onderdeel van het team Acquisition & Prepare For Flight. Dit team is verantwoordelijk voor het stuk van de journey van klant worden tot en met check in. Daarmee draagt het team verantwoording voor alle directe revenu én klant tevredenheid. Het verbeteren van de performance channels en het naar een hoger niveau tillen van onze website, mobiele app en email lifecycle zijn de belangrijkste doelstellingen van het team Acquisition & Prepare for flight. Samen met vier andere marketeers, drie content specialisten, een customer journey specialist en de team lead speel jij een essentiële rol rondom onze persoonlijke beleving. Daarnaast sta je in nauw contact met het product team Marketing Automation om gezamenlijk cases te implementeren en de customer journey te optimaliseren via onder andere Pega en Relay42.


Concreter?

 • Je creëert samen met het product team cases voor personalisatie over al onze kanalen en implementeert & optimaliseert deze cases via onder andere Relay42 en Pega;
 • Je initieert en analyseert A/B testen en zorgt dat ze door development geïmplementeerd worden;
 • Je zorgt samen met onze digital analytics partner voor de juiste inrichting van onder andere de tagmanager en feed management tool;
 • Je helpt directe collega’s met de juiste inzichten met jouw web analytics skills;
 • Je vertaalt MarTech ontwikkelingen door naar nieuwe kansen in onze marketingkanalen;
 • Je hebt strategische denkkracht en maakt en beheert samen met de Product Owner Marketing Automation de marketing automation strategie.

Vereisten

Wie ben jij?

Voor deze vacature van Marketing Automation Specialist bij Transavia heb je veel in huis, want: 

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding en minimaal 4 jaar ervaring in digitale marketing;
 • Je ben analytisch onderlegt en weet je weg te vinden in GA4;
 • Je hebt ervaring met tagmanagers en bent een goede sparringpartner voor onze digital analytics partner;
 • Je hebt gewerkt met een datamanagement platform of customer data platform;
 • Je hebt ervaring met CRO en kan zelfstandig A/B testen initiëren;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen; 
 • Je bent een bevlogen collega die voor zijn team gaat.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een bruto maandsalaris tussen €3.348,- en €5.561,-;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een eindejaarsuitkering (afhankelijk van totaal salaris);
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.Wil je solliciteren?
Ben jij de Marketing Automation Specialist die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken? Solliciteer dan direct via de button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Pelle den Engelsman via pelle.denengelsman@transavia.com. Hij komt graag met je in contact! 

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met een teamleider en een collega uit het team;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek dat zich meer richt op de inhoud;
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Marketing Automation Specialist bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf. 

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar