Overslaan naar content

Data Engineer

Hybride
 • Schiphol Oost, Noord-Holland, Nederland
Strategy, Data & Intelligence

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Data Engineer bij Transavia

Bij Transavia zijn we op zoek naar een Data Engineer voor ons Strategy, Data & Intelligence team. Heb jij ervaring in het ontwikkelen van data en machine learning pipelines in een (Azure) Cloud omgeving? En herken je jezelf in onze waarden, namelijk vriendelijk, verantwoordelijk, bevlogen en daadkrachtig? Dan ben jij mogelijk de Data Engineer die wij zoeken.


Wat ga je doen?

Als Data Engineer bouw je mee aan al onze data en analytics oplossingen. Je draait mee in onze multidisciplinaire teams met als doel om (ruwe) data beschikbaar te maken en om te zetten in waardevolle inzichten en advanced analytics (ML) producten voor onze business.

Samen met je team van Data Engineers ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en het beheren van het Azure data & analytics platform, bestaande uit onder andere:

 • Synapse (data warehouse)
 • Azure Data Factory
 • Airflow
 • dbt
 • Databricks
 • Data lake
 • Azure ML
 • CI/CD


Over de afdeling Strategy, Data & Intelligence (SDI)

Je zal onderdeel uitmaken van het Strategy, Data & Intelligence (SDI) team. Dit team leidt de transformatie naar het data-gedreven werken, adviseert afdelingen aan de hand van informatie en inzichten, en bouwt aan data- en AI-oplossingen voor klanten en medewerkers van Transavia. Het team is opgericht om Transavia naar een hoger niveau te brengen in Data & Analytics. Naast Data Engineers bestaat het team uit de Lead SDI, Lead Data Scientist, Analytics Translators, Data Engineers, Data Analysts en Business Consultants. Je zal veel samenwerken met jouw SDI collega’s, de business en onze (data) collega’s bij Transavia Frankrijk.


Binnen SDI werken we Scrum volgens het Spotify model. Dit houdt in dat we twee multidisciplinaire squads hebben die zich beiden richten op een aantal domeinen binnen Transavia (bijvoorbeeld Customer & Proposition, Passenger & Operations Control, Network & Resource Planning, Schedule & Resource Optimisation en/of onze operationele afdelingen). Als Data Engineer ben je onderdeel van één squad waarbij jij jou expertise inzet.


Ook wordt je onderdeel van de Data Engineering chapter. Deze bestaat uit een Lead Data Engineer en Data Engineers. De Lead Data Engineer coacht je en stippelt samen met jou je groeipad uit om kennis op te doen van nieuwe technologieën en best practices.


A Day in the Life

09:00 - Je hebt besloten om een dag op kantoor te werken op Schiphol-Oost, dat doe je 2 tot 3 dagen per week. Zoals gewoonlijk begint de kantoordag met een lekkere cappuccino bij Stella, het kantoorcafé. Daarna check je snel of de run van de afgelopen nacht is gelukt. Airflow is helemaal groen, onze favoriete kleur.

09:15 – Tijd voor de daily standup! Standups duren een kwartier, waarin je met de squad de Sprint voortgang bespreekt en de taken van de dag doorneemt.

09:30 – Focus tijd. Koptelefoon op en bezig met een nieuwe pipeline voor het exporteren van data naar Schiphol Airport. Elke dag voorspelt SDI het verwachtte aantal passagiers op onze vluchten tot 14 weken vooruit. Deze data wordt samengevoegd en doorgezet naar de sFTP van Schiphol, zodat zij optimaal kunnen plannen!

12:00 - Tijd voor de lunch, een wandeling over Schiphol-Oost en een potje tafelvoetbal met het team.

13:00 - Refinement. Hier kijken we met de squad naar de stories op de backlog, en schatten we in hoeveel effort dit kost.

14:00 - Chapter meeting. Tijdens de chaptermeeting zit je samen met de andere Data Engineers binnen SDI. Hier worden zaken zoals de Data Warehouse runs, migraties & security besproken. Hierna is er tijd voor een korte demo over onze new and improved best practices voor het werken met dbt, onze favoriete tool voor data transformaties, tests en lineage.

15:00 - Tweede sessie focus tijd, maar eerst wat PRs van collega’s reviewen zodat we deze naar acceptatie door kunnen zetten, ruim op tijd voor de volgende release!

17:00 - Borreltijd met het team bij het leukste café op Schiphol Oost, Wings!

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je herkent je in onze waarden daadkrachtig, bevlogen, verantwoordelijk en vriendelijk, én je hebt dat “tikkeltje lef”;
 • Je hebt minimaal een HBO/WO opleidingsniveau en 3+ jaar relevante ervaring in een data engineering positie;
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur per week;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Werken voor dé nummer 1 budgetluchtvaartmaatschappij;
 • Vrijheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte en initiatieven voor persoonlijke ontwikkeling;
 • 22 verlof- en 4 adv dagen o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • Vriendelijke en bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Een eindejaarsuitkering en winstuitkering (afhankelijk van de winstmarge);
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Deze functie is ingeschaald in functiegroep 10. Dit betekent dat wij op basis van kennis en ervaring een aanbieding doen tussen de €3.866,- en €6.536,- bruto per maand.


Over Transavia
We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Is deze functie jou op het lijf geschreven en wil je solliciteren?

Zie jij hier een mooie match? Solliciteer dan snel via de button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact met ons op via recruitment@transavia.com


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature als Data Engineer bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar