Wij zoeken jou als Content Specialist bij Transavia

Functieomschrijving

Als Content Specialist zorg jij ervoor dat toekomstige passagiers Transavia in hun hart sluiten. Je neemt veel waardevolle werkervaring mee binnen Content Marketing en Social Media en weet op 'low cost feel good' manier consumenten via online kanalen aan ons merk te binden. Daarnaast kruip jij graag in de pen als wij een boodschap te vertellen hebben.

Wat ga je doen?
Als Content Specialist zet jij de storyline van het merk Transavia om in effectieve content voor onze eigen kanalen. Denk hierbij aan ons YouTube kanaal, Social Media activaties of inspiratiepagina’s op onze website, natuurlijk SEO proof. Hierin weet jij krachtige keuzes te maken in concepten door nauw samen te werken met ons interne bureau (Transavia Studios), contentbureaus én interne stakeholders.


Ook ben jij steeds als eerste op de hoogte van trends en ontwikkelingen op contentgebied. Als merkliefhebber sta je te springen om daadwerkelijk ook de executie van de content op te pakken. Jij ademt het merk en weet dit over te brengen op onze (toekomstige) passagiers. Hiermee weet jij loyale, trouwe klanten te creëren.

Concreter?

 • Je bent een ster in het bedenken van slimme manieren om het merk Transavia op een prettige manier onder de aandacht te brengen via videoconcepten, beeld en geschreven content;
 • Je weet op een fijne manier te sparren met onze externe marketingpartners en neemt van dag tot dag de prestaties van de content door. Daar waar nodig stuur je jouw contentkalender bij;
 • Vanuit natuurlijk enthousiasme neem je stakeholders (intern en extern) mee tijdens het hele proces en maakt daarbij optimaal gebruik van de aanwezige kennis en ervaring uit de organisatie;
 • Je duikt graag in de wereld van onze visuele en geschreven identiteit om tot krachtige en herkenbare content te komen;
 • Tot slot ga jij graag over tot uitvoering om jouw videoseries of verbeterde webpagina’s daadwerkelijk neer te zetten.


Waar ga je aan de slag?
Binnen Commercie werk je samen met specialisten op een wendbare manier aan de hand van de Scrum methode. Het domein is onderverdeeld in 5 teams: allemaal gericht op het bedienen van de directe en indirecte klant, waarvan jij in het team Brand Campaigns zal komen. Je hebt veel zeggenschap binnen jouw vakgebied en stelt (uiteraard in overleg) je eigen targets op basis van de beschikbare budgetten. De beste weg om de targets te behalen is aan jou en jouw collega’s; jullie zijn immers samen de specialisten!


Het team Brand Campaigns is verantwoordelijk voor de doorvertaling van de merkstrategie richting de consument, de passagier en B2B partners. Om met alle activiteiten de algehele merkvoorkeur van Transavia in Nederland te verhogen. Het team bestaat uit campagne-, content- en dataspecialisten die allen bijdragen aan de gezamenlijke hoofddoelstelling. Jouw expertise vergroot je door kennis op te halen én te delen met content specialisten uit andere teams.

Vereisten

Wie ben jij?
Je beschikt over een afgeronde HBO- of WO-opleiding binnen communicatie, commerciële economie of vergelijkbaar. Daarnaast heb je al langer gewerkt aan Social Media, SEO en/of Content Marketing voor een merk dat het verschil maakt en weet je snel te schakelen tussen conceptueel denken en aanpakken. De trends en ontwikkelingen op content gebied kennen voor jou geen geheimen. Daarnaast:

 • Heb je ervaring met social toolings en advertentiemogelijkheden op YouTube, Instagram en Facebook;
 • Krijg je energie van organiseren en impact maken;
 • Staan je sociale voelsprieten goed afgesteld, stakeholder management is een belangrijk onderdeel van je job;
 • Herkent je je in ons merk met jouw inlevingsvermogen: jij maakt de connectie met anderen. Daarnaast toon je een tikkie lef in jouw werk;
 • Ben je ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

Als Content Specialist Owned Media bij Transavia bieden wij veel verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven. Deze rol binnen commercie betreft een fulltime dienstverband. Daarnaast:

 • Is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Werken wij volgens een Agile werkstructuur;
 • Heb je flexibele werktijden en werk je momenteel vanuit huis;
 • Werk je samen met vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Beschik je over een persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Ontvang je een eindejaarsuitkering.

Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Deze functie is ingedeeld in functiegroep 8. Dit betekent dat wij op basis van jouw kennis en ervaring een aanbieding kunnen doen tussen de € 2289 en € 3865 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Samen zijn wij Transavia. Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 52 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu innoveert in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtige collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?

Ben je enthousiast, reageer dan snel via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Kelly Ratering via kelly.ratering@transavia.com Zij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste digitaal gesprek voor een kennismaking.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 • Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de procedure.