Vliegtuigonderhoudstechnicus

Functieomschrijving

Waar de meeste mensen een groot groen vliegtuig zien, kijk jij dwars door het aluminium heen. Jij ziet de elektronica van de Boeing 737-800. En luistert naar het geluid van de CFM56-7B-motoren die op kruishoogte en met constante snelheid samen zo’n 20.000 pk leveren.

Veilige vlucht
Transavia vliegt nu nog met 45 eigen Boeings. Op de agenda staat een vlootvervanging: van Boeing naar Airbus. Vanaf begin 2024 gaan we ook vliegen met 7 Airbussen: de Airbus A320neo en de grotere A321neo. Met onze vliegtuigen vliegen we naar bestemmingen in het Midden-Oosten, Europa en Noord-Afrika. En weer terug. Die buitenlandse bestemmingen kunnen betekenen dat jij eens afreist naar locaties zoals Casablanca, Mallorca of Reykjavik. Hier voer je dan terplekke een reparatie uit. Nu komt dat niet heel vaak voor: samen met jouw collega’s doe je er alles aan om de moderne vloot in topconditie te houden en spoedreparaties te voorkomen.

Meestal sleutel je in een hangar op Schiphol aan een Boeing. Of werk je tussen de vluchten door op de lijn. Wat jouw werk als vliegtuigonderhoudstechnicus bij Transavia extra bijzonder maakt?

 • Bij Transavia werk je afwisselend in de hangar en op de ‘lijn’. Zo leer je het hele vliegtuig kennen en kan je veel kennis opbouwen;
 • Met jouw enthousiaste collega’s draag je samen de verantwoordelijkheid voor de luchtwaardigheid van het toestel;
 • Doorgroeien van monteur tot grondwerktuigkundige is bij ons het doel;
 • Je maakt deel uit van onze luchtvaartmaatschappij. Hierdoor ervaar je direct het effect als onderhoud niet op tijd is uitgevoerd. Kan jij de uitdaging aan om het vliegtuig tijdig in de lucht te krijgen?;
 • Je hebt regelmatig contact met collega’s uit de cockpit en de cabine.

Niet alleen de baan is afwisselend, ook de werktijden variëren. Bij ons werk je het hele jaar door in een afwisselend rooster. Hiervoor ontvang je naast jouw vaste salaris een onregelmatigheidstoeslag van zo’n €700,00 bruto per maand.


Op ons kan je rekenen

Op basis van een fulltime (40 uur) dienstverband:

 • tot €4.748,- bruto per maand.
 • toeslag voor het werken in wisseldiensten: circa €700 bruto per maand (afhankelijk van het rooster).
 • 8,3% eindejaarsuitkering.
 • tot 12% winstdeling.
 • 8% vakantietoeslag, 22 vakantiedagen en 5 adv-dagen.
 • om te starten een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • een persoonlijk budget voor vitaliteit en loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling.
 • een IPB-regeling. Dus jij vliegt extra voordelig als er stoelen vrij zijn, net als jouw gezinsleden trouwens.

De nummer 1

Natuurlijk ken jij als vliegtuigonderhoudstechnicus onze luchtvaartmaatschappij. Transavia is immers de nummer 1 budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Maar wist jij ook dat de ruim 2.000 Transavianen:

 • elk jaar 9 miljoen zakelijke en vakantiereizigers vervoeren? Zo brengen we samen mensen samen.
 • echt oog voor elkaar en de passagiers hebben? Iedereen verdient het om gezien te worden.
 • veel ruimte krijgen om binnen onze platte organisatie hun baan zelf in te richten?


Kijk je naar jouw afdeling Fleet & Technical Services dan valt op dat de collega’s elkaar challengen en aanspreken op werk en gedrag. Vraagt de operatie erom? Dan doen zij dat stapje extra en worden de mouwen opgestroopt.


Functievereisten

Jij hebt het

Vliegtuigtechnicus, vliegtuigonderhoudsmonteur of monteur vliegtuigonderhoud, het maakt ons niet uit wat je op jouw cv hebt staan. Ook niet of je die ervaring hebt opgedaan bij een luchtvaartmaatschappij of bij een vliegtuigonderhoudsbedrijf. Wel vinden wij het belangrijk dat je jouw mbo-4 diploma binnen vliegtuigonderhoud behaald hebt.

Dat het ons niet uitmaakt welke ervaring binnen vliegtuigonderhoud je hebt, betekent niet dat we jouw vak niet serieus nemen. Integendeel. We staan te springen om vakmensen zoals jij. Graag kijken we samen met jou naar wat jij al kunt en wat je nog wilt bereiken.

Ben je een monteur? Dan vinden we het belangrijk dat je actief aan de slag gaat met het behalen van je parts! Vanuit Transavia ondersteunen wij hierin. Dit doen wij door jou de tijd te bieden om (tijdens avondschool) jouw parts te halen op kosten van Transavia. Wij investeren graag in jouw toekomst en maken het zo mogelijk om in korte tijd door te groeien tot grondwerktuigkudige.

Ben je al grondwerktuigkundige? Dan dagen we je uit om minder ervaren collega’s mee te nemen in jouw vakgebied.

Kom in actie

Zie jij jezelf sleutelen aan onze groen-witte toestellen? Kom met ons in contact. Bij vragen kan je mailen via recruitment@transavia.com. Wil je direct solliciteren? Kom maar door.


 • Binnen maximaal 5 werkdagen krijg je onze reactie. Plannen we een kennismaking?
 • Tijdens deze kennismaking proberen we meteen te kijken of er een match is.
 • Iedereen blij? Dan doen we je een voorstel om jouw reis bij Transavia te laten beginnen.


Veiligheid staat bij ons voorop. Een antecedentenonderzoek, veiligheidsonderzoek en medische keuring maken deel uit van de selectieprocedure.

Note: de medische aanstellingskeuring wordt voor je opleiding uitgevoerd door KLM Health Services. Tijdens dit onderzoek wordt o.a. getest op het gebruik van medicijnen, alcohol en drugs via een bloed- en urineonderzoek. Op klmhealthservices.com vind je meer informatie over de keuring.