Tracking Planner Cockpit bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een Tracking Planner Cockpit

Tevreden crew zorgt voor tevreden passagiers! Jij draagt bij aan tevreden crew door o.a. verlof verzoeken te behandelen en onderhoudstrainingen te monitoren. Daarbij is het bemand houden van de geplande indeling (roosters) van commerciële en non-commerciële crewactiviteiten (productie, trainingen- en faciliteiten) je belangrijkste taak. De driehoek veiligheid, commercie en mens is waar het om draait. Dit alles binnen een kader van regelgeving zoals de CAO en de Werk- en Rusttijden Regelingen (WRR). Tegelijkertijd gaan we een beroep doen op jouw verbindend vermogen en verbeterkracht. Ben jij die scherpe Tracking Planner die niet bang is de handen uit de mouwen te steken? Die vooruit werkt en het verschil maakt? Lees dan vooral verder.


Wat ga je doen?

De afdeling Tracking Cockpit Planning beheert en bewaakt de roosters van Cockpit vanaf het moment van publicatie tot en met 48 uur voor de uitvoering en ziet er op toe dat alle commerciële en non-commerciële activiteiten van Transavia zijn voorzien van de juiste hoeveelheid personeel met de juiste functie en kwalificaties.

De afdeling Tracking Cockpit Planning is onderdeel van het team Flight Crew Planning binnen Vliegdienst. De afdeling Vliegdienst draagt o.a. zorg voor de logistieke planning en besluitvormingsprocessen rondom bemensing voor Cockpit crew op het gebied van commerciële en non-commerciële activiteiten. Als professionele en betrokken partner voor de business, adviseert de afdeling over strategische keuzes in relatie tot de crew behoefte en is verantwoordelijk voor het oplossen van complexe operationele crewplanningsvraagstukken.


Concreter?

In deze functie maak je deel uit van het team van 7 Tracking Cockpit planners. Je werkt veelal met je collega’s van Roster & Assignment, Manpower Support Planning en Crew Control. Je rapporteert in deze functie aan Silke van der Rijt, Head Cockpit Planning.

 • Je houdt de gepubliceerde cockpit roosters up to date tot 48 uur voor de dag van uitvoering van de vlucht. Daarna worden de indelingen overgedragen aan Crew Control. Je werkt in deze functie in wisseldiensten, 7 dagen per week tussen 9:00 uur en 17:30 uur.
 • Leveren van een bijdrage aan het beleid van Vliegdienst. Doen van voorstellen aangaande de uitvoering van dit beleid. Denk aan voorstellen over crewinzet en werk- en rustregelingen. Daarnaast neem je ook deel aan projecten binnen Vliegdienst en afdeling overleggen.
 • Jij voorziet de Head Flight Crew Planning van adviezen op tactisch en operationeel niveau.

Functievereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Het is een pre wanneer je meerdere jaren ervaring hebt als planner binnen planning- en indelingsprocessen;
 • Je bent flexibel, weet de verbinding te leggen met crew, denkt en werkt vooruit en hebt een enorme verbeterkracht;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Je bent oplossingsgericht, hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en weet anderen met vriendelijkheid te overtuigen;
 • Je bent een echte teamplayer;
 • Je bent een snelle denker met goede analytische vaardigheden.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een baan met veel uitdaging op basis van 32 tot 40 uur per week;
 • Vacature is voor nu beperkt voor 1 jaar;
 • Je komt terecht binnen een hecht team waar een ambitieuze, betrokken en flexibele werksfeer heerst. Er is een hoge mate van zelfstandigheid in de werkzaamheden;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden; werken volgens een doorlooprooster waarbij je ook weekenden en feestdagen werkt waar je een wisseldienst toeslag voor krijgt;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget: vitaliteit, loopbaan en (persoonlijke) ontwikkeling;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een (full-time) salaris tussen € 2.778 en € 4.142 bruto per maand op basis van kennis en ervaring.


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continue probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?

Ben jij de Tracking Cockpit Planner die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Jessica Morbeck via  Jessica.Morbeck@transavia.com.  Zij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en vragen je een assessment te maken wat input vormt voor het eerste gesprek;
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met de Manager Flight Crew Planning en de Senior Tracking Planner;
 • Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek;
 • Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Quality Engineer bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.