Tracking Planner Cockpit

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een Tracking Planner Cockpit bij Transavia
Tevreden crew zorgt voor tevreden passagiers! Jij draagt bij aan tevreden crew door jouw werk als Tracking Planner!

Elke dag een nieuwe uitdaging, dat is wat je tegenkomt in de functie van Tracking Planner Cockpit. Door jouw werk kunnen onze vliegtuigen op tijd vertrekken met het juiste gekwalificeerde personeel. Jij zorgt er samen met je directe collega’s voor, dat de gepubliceerde roosters van de rond 650 Cockpit collega’s van Transavia in stand worden gehouden.


Ben jij die scherpe Tracking Planner die niet bang is de handen uit de mouwen te steken? Die vooruit werkt en het verschil maakt? Lees dan vooral verder!


Wat ga je doen?
Als Tracking Planner speel jij een belangrijke rol in de hele planningsketen. Het team Tracking Planning Cockpit beheert en bewaakt de roosters van zo’n 650 Transavia cockpit medewerkers vanaf het moment van publiceren tot en met 36 uur voor de uitvoering. Daarbij ziet het team er op toe dat alle commerciële en non-commerciële activiteiten van Transavia zijn voorzien van de juiste hoeveelheid personeel met de juiste functie en kwalificaties.


Je belangrijkste taak is dus het bemand houden van de geplande indeling (roosters) van commerciële en non-commerciële activiteiten van onze cockpit crew. Hieronder vallen het behandelen en monitoren van vluchten, stand-by’s en trainingen, maar bv. ook verlof verzoeken. De driehoek veiligheid, commercie en mens is waar het om draait. Dit alles binnen een kader van regelgeving zoals de CAO en de Werk- en Rusttijden Regelingen (WRR). Tegelijkertijd gaan we een beroep doen op jouw verbindend vermogen en verbeterkracht.


Het team Tracking Cockpit Planning is deel van de afdeling Flight Crew Planning, welke verschillende planningswerkzaamheden van 6 maanden tot 36 uur voor vertrek uitvoert. De afdeling bestaat daarbij uit 3 teams die na elkaar de roosters van de cockpit leden beheren: Manpower Support Planning, Rostering & Assignment en Tracking Planning. Naast nauw contact met deze collega’s, werk je ook samen met veel verschillende stakeholders binnen heel Transavia (zoals Flight Crew Training Department, Netwerk of Scheduling).


Je valt onder de Hoofd Flight Crew Planning, Silke van der Rijt. Flight Crew Planning is onderdeel van Vliegdienst. Deze divisie bestaat o.a. uit Vliegtechnische Zaken, Flight Crew Training, Flight Operations Support, Verzuimmanagers en Project Pilots. De eindverantwoordelijkheid is in handen van Peter Smit, Hoofd Vliegdienst. Samen met meer dan 650 vliegers zorgen we met elkaar voor veiligheid aan boord en een optimale vluchtuitvoering voor onze passagiers en collega’s. Als professionele en betrokken partner voor de business, adviseert de afdeling Flight Crew Planning over strategische keuzes in relatie tot de crew behoefte en is verantwoordelijk voor het oplossen van complexe operationele crewplanningsvraagstukken.


Concreter?

 • In deze functie maak je deel uit van een team van 8 Tracking Planner voor Cockpit;
 • Je bewaakt de gepubliceerde cockpit roosters tot 36 uur voor de dag van uitvoering van de vlucht. Daarna worden de indelingen overgedragen aan Crew Control;
 • Je staat daarbij in nauw contact zowel met collega’s die de roosters voor de publicatie beheren (o.a. Manpower Support Planning, Rostering & Assignment) alsook Crew Control, die de roosters tot vluchtuitvoering in de gaten houden;
 • Je werkt in deze functie in wisseldiensten, 7 dagen per week tussen 9:00 uur en 17:30 uur;
 • Jij voorziet de Head Flight Crew Planning van adviezen op tactisch en operationeel niveau;
 • Je levert een bijdrage aan het beleid van Vliegdienst. Denk aan voorstellen over crewinzet en werk- en rustregelingen;
 • Daarnaast neem je ook deel aan projecten binnen Vliegdienst en afdeling overleggen.

Functievereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en schrift op een hoog niveau;
 • Het is een pre wanneer je ervaring hebt als planner binnen planning- en indelingsprocessen;
 • Je bent flexibel, weet de verbinding te leggen met crew, denkt en werkt vooruit en hebt een enorme verbeterkracht;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Je bent oplossingsgericht, hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en weet anderen met vriendelijkheid te overtuigen;
 • Je bent een echte teamplayer;
 • Je bent een snelle denker met goede analytische vaardigheden; complexe puzzel te leggen onder tijddruk maakt je plezier.


Wat kun je van ons verwachten?
Wij bieden je een uitdaging binnen een dynamische werkomgeving waar je samen kunt werken aan complexe vraagtukken met enthousiaste collega’s.

 • Je komt terecht binnen een hecht team waar een ambitieuze, betrokken en flexibele werksfeer heerst. Er is een hoge mate van zelfstandigheid in de werkzaamheden;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een baan met veel uitdaging op basis van 40 uur per week (32 - 36 uur is bespreekbaar).
 • Vacature is vooralsnog voor 1 jaar;
 • Een bruto (full-time) salaris tussen €3.014,- en €4.528,- obv 40 uur (Groep 8 CAO Transavia Grond);
 • Vakantietoeslag van 8% en (afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Werken volgens een doorlooprooster waarbij je ook weekenden en feestdagen werkt (tegen een wisseldienst toeslag van € 297,60 bij 40 uur);
 • Persoonlijk budget: vitaliteit, loopbaan en (persoonlijke) ontwikkeling;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost in combinatie met werken vanuit huis;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Last but not least: ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?

Ben jij de Tracking Cockpit Planner die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Jessica Morbeck via het telefoonnummer 06-41283322 of via jessica.morbeck@transavia.com. Zij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en vragen je een assessment te maken wat input vormt voor het eerste gesprek;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met de Manager Flight Crew Planning en de Senior Tracking Planner;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek;
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor de vacature Tracking Planner Cockpit bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.