Overslaan naar content

Tijdelijke Maintenance Controller

Op locatie
 • Schiphol Oost, Noord-Holland, Nederland
Interim

Functieomschrijving

Startdatum per direct en periode tot 31 december 2024.


Wij zoeken jou tijdelijk als Maintenance Controller bij Transavia

Wil jij samen met je collega’s verstoringen in de operatie en bij uitvoering van gepland onderhoud managen? En wil je ervoor zorgen dat de verstoringen bij onze vluchten minimaal zijn? Dan zoeken wij jou tijdelijk als Maintenance Controller bij Transavia!


Wat ga je doen?

Als Maintenance Controller (MC) vorm je samen met de collega Maintenance Controllers een zelfstandig opererend team en ben je verantwoordelijk voor het managen van technische verstoringen in de operatie en bij de uitvoering van het geplande onderhoud. Bij bijvoorbeeld Boeing alerts, ad hoc vluchten en alles wat er verder van invloed kan zijn op onze maintenance planning, zorg jij ervoor dat de verstoringen van onze vluchten worden voorkomen of minimaal zijn.


Concreter?

 • Je gaat samenwerken met alle betrokken partijen in binnen- en buitenland;
 • Bij alle meldingen van operationele verstoringen die binnenkomen ga je als MC van dienst aan de slag.
 • Je gaat de (potentiële) verstoring inventariseren en je bepaald de te volgen aanpak;
 • Je stuurt onderhoudsteams, interne afdelingen en externe leveranciers aan;
 • Je onderhoud contact met de crew ter plaatse.


Context

Je komt terecht binnen de afdeling Fleet & Technical Services. Transavia’s afdeling Fleet & Technical Services, met in totaal ongeveer 250 medewerkers, zorgt voor de beschikbaarheid en het technisch onderhoud aan Transavia’s vloot van ruim 45 vliegtuigen. De afdeling Maintenance Control is het operationele aanspreekpunt voor vliegende collega’s en voor de duty managers van het Operations Control Center.

Vereisten

Wie ben jij?

Voor deze vacature Tijdelijke Maintenance Controller bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je bent per direct beschikbaar tot 31 december 2024;
 • Je beschikt over Hbo werk- en denkniveau;
 • Je staat stevig in je schoenen;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent een snelle denker, met capaciteiten om te luisteren én tijdig besluiten te nemen, soms op basis van incomplete informatie;
 • Je stelt hoge eisen aan jezelf en anderen, en weet daarbij de balans met onze bedrijfsbelangen te vinden;
 • Je toont initiatief, flexibiliteit en weet hoe je anderen moet motiveren en aansturen.


Werkervaring binnen de luchtvaarttechniek en met complexe planning is een pré, maar wanneer jij in de plaats van deze ervaring beschikt over de drive en persoonlijke kwaliteiten die jou tot de juiste persoon voor deze functie maken, dan horen we ook graag van je. Leidinggevende ervaring is ook een pré, geen vereiste.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Ben je zelfstandige? Laat dan ons je uurtarief weten;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een toffe werkplek in het hart van Schiphol.


Over Transavia

We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?

Ben jij de Maintenance Controller die wij zoeken en wil je ons team tijdelijk versterken? Solliciteer dan direct via de button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Pauline Hoogervorst via Pauline.Hoogervorst@transavia.com. Zij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Wij bekijken je sollicitatie en je hoort of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: er volgt een eerste gesprek met Head Planning & Control en een collega uit het team.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 5. Is de match compleet? Dan begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens luchtvaartveiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar