Test Engineer, Schedule & Resource Optimization

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Test Engineer
Wil jij in onze DevOps teams meebouwen aan een integraal en data gedreven applicatie landschap? We beheren en ontwikkelen applicaties voor ons integrale planningsproces om steeds in te kunnen spelen op de actualiteit en dynamiek van de vliegwereld. Het landschap is super divers en juist daarom is jouw bijdrage zo waardevol voor onze vliegoperatie.


Wat ga je doen?
Binnen het IT domein Schedule & Resource Optimization werken we met luchtvaart applicaties van onze leveranciers Sabre en Jeppersen en eigen ontwikkelde tools. Hiermee worden bijvoorbeeld onze vliegslots beheerd, vluchtschema’s opgesteld en crewroosters gemaakt die aansluiten bij belangrijke CAO-regels; een uitdagend vraagstuk. Binnen deze tools vindt configuratie en ontwikkeling plaats (Rave en PEGA) en jij bent verantwoordelijk voor het testen van nieuwe functionaliteiten zodat het werk van het delivery team aan wensen en (veiligheids)eisen voldoet. Dit doe je op verschillende manieren, zowel met gebruikersacceptatie testen (UAT) en performance testen en in samenwerking met developers, informatie analisten en natuurlijk je interne klant. Daar waar nodig zet jij de kracht van IT in en ontwikkel je geautomatiseerde testprocessen. Met verschillende testen houden we de IT systemen stabiel en van goede kwaliteit voor onze collega’s, gedurende de hele DevOps cyclus.

Je werkt in een DevOps team samen met je IT collega’s van verschillende disciplines én je product owner (PO) uit het business domein aan het realiseren van de doelstellingen voor Transavia Nederland en mogelijk in de toekomst ook voor Transavia Frankrijk.


Concreter?

 • Je kent een scala aan testen en weet in elke situatie de juiste test in te zetten;
 • Je functie is onderdeel van een DevOps team van minstens vier teamleden, waaronder een applicatie consultant, ontwikkelaar en/of informatieanalist;
 • Vanuit een T-shaped gedachte ondersteun je elkaar bij het oplossen van incidenten of bij het monitoren van de IT producten;
 • Er vindt een belangrijke wijziging plaats in de applicatie die onze vliegschema’s opstelt. Jij weet op basis van de requirements een test te ontwikkelen en uit te voeren die valideert of de wijziging voldoet en binnen gestelde criteria valt. Je geeft terugkoppeling aan programmeur en PO en lost samen een testbevinding op.

Context?

De IT organisatie van Transavia bestaat uit zo’n 180 collega’s met verschillende achtergronden en nationaliteiten. De voertaal in de teams is over het algemeen Engels. Transavia IT werkt in DevOps teams. Het team werkt nauw samen de Product Owner, Domein Architect en Agile coach en de IT Area Lead is jouw leidinggevende. Alle teams werken via de Agile “way of working” en zijn zo zelf-organiserend mogelijk. Transavia heeft als ontwikkelstrategie dat zij een organisatie wil worden die profiteert van verandering. Daarom investeren wij in alle medewerkers (kennis, vaardigheden maar ook houding en gedrag) en streven we naar continue verbetering. 

Jij zorgt voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en cockpit-& cabinecollega’s een awesome ervaring te geven in de reis die ze bij of met ons maken. Dit vraagt van jou dat je zelfstandig en pro-actief bent.


Business domein

Je zal landen binnen het IT domein dat Scheduling & Resource Optimization (SRO) ondersteunt. Binnen dit domein zijn we verantwoordelijk voor de voorbereiding én het optimaliseren van de vluchtuitvoering binnen de scope 6,5 maanden tot 48 uur voor vertrek. Het doel van ons domein is om een optimale planning van het netwerk op te leveren. Dit doen wij op basis van de meest actuele situatie en informatie, aangevuld met de lessen van planningen uit het verleden. Zo wordt er bijvoorbeeld ook goed gekeken naar de beschikbaarheid van resources (crew en vloot) maar ook naar commerciële kansen.


Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Test Engineer bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding of wo-opleiding of minimaal drie jaar aantoonbare ervaring in deze of een soortgelijke functie;
 • ISTQB en/of TMAP gecertificeerd;
 • Ervaring met testen in CI/CD pipelines;
 • Je hebt ervaring in het werken met tools zoals SoapUI, Cucumber, SpecFlow, Behave;
 • Gecertificeerd of ervaren in scrum samenwerken. Termen als refinement, sprintplanning en DevOps zijn voor jou vertrouwd terrein;
 • Er ligt een kans om de rol van scrummaster te pakken als je deze ervaring meebrengt;
 • Je bent woonachtig in Nederland en beheerst ten minste de Engelse taal;
 • De wereld van Transavia is in beweging. Jij bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring bieden we een bruto maandsalaris tussen € 2.900,- en € 5.500,- op basis van een 40-urige werkweek;
 • Een vaste eindejaarsuitkering;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld als “generaliserend specialist” (T-shaped) in gildes en via learning platforms;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost (maar passend bij de huidige situatie momenteel vanuit huis);
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia
Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtige collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij Test Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button, graag voorzien van motivatie. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Merel Visser, IT Area Lead, via merel.visser@transavia.com. Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiele collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure;
 6. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.