Test Engineer (operations)

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Test Engineer

Wil jij in onze DevOps teams meebouwen aan een integraal en data gedreven applicatie landschap? We beheren en ontwikkelen applicaties voor ons integrale planningsproces om steeds in te kunnen spelen op de actualiteit en dynamiek van de vliegwereld. Het landschap is super divers. Juist daarom is het een prachtige uitdaging om met data en informatie van hoge kwaliteit alles aan elkaar te verbinden, een totaaloplossing neer te zetten en onze passagiers de best mogelijke reiservaring te bieden.

Testen is al lang geen ‘kwaliteitscontrole’ meer, het is de ruggengraat van onze engineering aanpak. Het is voorwaardelijk om van data inzichten te maken om onze vliegoperatie te perfectioneren.

Wat ga je doen?
In jouw nieuwe baan als Test Engineer ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het testen van nieuwe functionaliteiten in onze systemen en software. Je verplaatst je daarbij steeds in de gebruiker -de passagier of je collega's- zodat het opgeleverde werk van het delivery team precies aan hun wensen en eisen voldoet. Als onderdeel van een multidisciplinair scrum team werk je samen met developers, applicatie beheerders en informatie analisten. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor de kwaliteit en het testen, waarbij jij de expertise inbrengt in het team. Je doet de testen dus niet alleen, en je doet niet alleen testen. Een brede baan in een interessante omgeving, waar de komende jaren veel gaat gebeuren, zowel op IT-gebied, maar ook op business proces gebied. We hebben dus veel behoefte aan kwaliteit.

Context

Bij Transavia IT werken we in zelf-organiserende high-performance teams. Alle teamleden hebben expertkennis en vakinhoudelijke verdieping, maar alle teamleden zijn in staat om taken op te pakken buiten zijn of haar directe discipline. Iedereen werkt aan alle mogelijke taken die nodig zijn om de producten waar het team verantwoordelijk voor is succesvol te maken (end-to-end product teams). Rollen versterken elkaar en stories worden gezamenlijk opgepakt. Een taak blijft niet op het bord hangen wanneer iemand afwezig is!

We werken agile. Als test engineer ben je werkzaam in één van 20 teams en lever je jouw bijdrage aan een kwalitatief uitstekende producten en processen. Met elkaar streven we continue naar het realiseren van zoveel mogelijk waarde.

De IT-organisatie van Transavia bestaat uit zo’n 180 collega’s. Jij zorgt samen met hen voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en collega’s een awesome ervaring te geven, in de reis die ze bij of met ons maken. Veilig, vernieuwend en vertrouwd. We doen dit door onze mensen en onze teams centraal te stellen, te vertrouwen op vakmanschap en de behoefte om zowel onszelf als onze klanten continue te verrassen door nog beter te willen worden (let’s out do ourselves). Experimenteren en presteren staan bij ons naast elkaar en daar voel jij je bij op je gemak.

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Software Tester bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring in een hectische, commerciële omgeving;
 • Je hebt verschillende functionele acceptatietest trajecten uitgevoerd;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Meerdere jaren ervaring met werken in een Scrum team;
 • Je houdt van samenwerken en een doel bereiken.

Wat kun je van ons verwachten?

We bieden mogelijkheden op verschillende levels. Afhankelijk van jou kennis en ervaring bieden we een bruto maandsalaris tussen € 2.600,- en € 5.300,-

En verder:

 • (Afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost (maar gezien de huidige situatie momenteel vanuit huis);
 • Flexibele werktijden;
 • 26 vrije dagen;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;

Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Test Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Merel Visser, IT Area Lead via merel.visser@transavia.com. Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiele collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.

Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf