Test Engineer, commercial website

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Test Engineer (commercial website)

Als Test engineer werk je aan optimale gebruiksvriendelijkheid van onze commerciële website (die gebruikt wordt door miljoenen passagiers!). Denk aan de verkoop van tickets, self-service functionaliteiten binnen My Transavia en online check-in.

Je bent bij ons de vakinhoudelijke sterke teamspeler die oplossingen test die aansluiten bij wat de eindgebruikers verwachten en die voldoen aan de ontwikkel- en ontwerpkaders van Transavia. Veel samenwerken dus!

Wat ga je doen?
In jouw nieuwe baan als Test Engineer ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het testen van nieuwe functionaliteiten in onze systemen en software. Je verplaatst je daarbij steeds in de gebruiker -de passagier of je collega's- zodat het opgeleverde werk van het delivery team precies aan hun wensen en eisen voldoet. Als onderdeel van een multidisciplinair scrum team werk je samen met developers, applicatie beheerders en informatie analisten. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor de kwaliteit en het testen, waarbij jij de expertise inbrengt in het team. Je doet de testen dus niet alleen, en je doet niet alleen testen. Een brede baan in een interessante omgeving, waar de komende jaren veel gaat gebeuren, zowel op IT-gebied, maar ook op business proces gebied. We hebben dus veel behoefte aan kwaliteit.

Context

Transavia IT werkt met DevOps teams. De IT Area Lead is jouw leidinggevende en elke dag werk je nauw samen met jouw teamleden, de Product Owner, Domein Architect en Agile Coach. De teams zijn zo zelf-organiserend mogelijk. Vanuit een strategisch kader geven ze vorm aan hun eigen purpose en product/diensten scope. Alle teams werken via de Agile way of working. Transavia heeft als ontwikkelstrategie dat zij een organisatie wil worden die profiteert van verandering. Daarom investeren wij in alle medewerkers (kennis, vaardigheden maar ook houding en gedrag) en streven we naar continue verbetering.

Als Test Engineer ben je bij ons werkzaam in het commerciële hart van Transavia, het ‘Domain Customer & Proposition’. Wij zijn op zoek naar een ambitieuze Test Engineer die deel wil gaan uitmaken van een multidisciplinair team waarin ook Backend- Frontend- en Full stack developers werkzaam zijn. Als test engineer lever je jouw bijdrage aan een kwalitatief uitstekende producten en processen. Met elkaar streven we continu naar het realiseren van zoveel mogelijk waarde.

Transavia IT

De IT organisatie van Transavia bestaat uit zo’n 180 collega’s met verschillende achtergronden en nationaliteiten. De voertaal in de teams is over het algemeen Engels. Jij zorgt samen met hen voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en collega’s een awesome ervaring te geven, in de reis die ze bij of met ons maken. Veilig, vernieuwend en vertrouwd. We doen dit door onze mensen en onze teams centraal te stellen, te vertrouwen op vakmanschap en de behoefte om zowel onszelf als onze klanten continu te verrassen door nog beter te willen worden (let’s out do ourselves). Experimenteren en presteren staan bij ons naast elkaar en daar voel jij je bij op je gemak!

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Software Tester bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring in een hectische, commerciële omgeving;
 • Ervaring met test automation met Jest
 • Ervaring met testen in CI/CD pipelines
 • Kennis en ervaring met Load Testing en Performance Testing
 • Je hebt verschillende functionele acceptatietest trajecten uitgevoerd;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Meerdere jaren ervaring met werken in een Scrum team;
 • Je houdt van samenwerken en een doel bereiken.

Wat kun je van ons verwachten?

We bieden mogelijkheden op verschillende levels. Afhankelijk van jou kennis en ervaring bieden we een bruto maandsalaris tussen € 2.600,- en € 5.300,-

En verder:

 • (Afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost (maar gezien de huidige situatie momenteel vanuit huis);
 • Flexibele werktijden;
 • 26 vrije dagen;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;

Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Test Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Fatma Inan, IT Area Lead via fatma.inan@transavia.com. Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiele collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.

Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.