Technisch Werkvoorbereider bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Technisch Werkvoorbereider Technische Dienst bij Transavia
Onlangs is bekend geworden dat we , Transavia, onze vloot de komende jaren gaan vervangen met twee nieuwe types vliegtuigen, namelijk de Airbus A320neo en AirbusA321neo. De komende jaren verduurzamen we onze gehele vloot en dit betekent een spannende en mooie uitdaging voor alle onderdelen van ons bedrijf en zeker ook voor onze Technische Dienst! In een uitdagende periode is het belangrijk om vooruit te blijven kijken én aan onze toekomst te werken. Voor jou een unieke kans dus om hier je bijdrage aan te leveren en een waardevolle ervaring op te doen.

Deze vacature is beschikbaar vanaf november 2022.

Wat ga je doen?
Als Werkvoorbereider bij de Technische Dienst van Transavia ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het voorbereiden van de technische onderhouds- en modificatie werkzaamheden ten behoeve van vliegtuigonderhoud. Deze werkzaamheden vinden plaats in hangaar 5 op Schiphol-Oost voor Hangar Maintenance. Het zal ook voorkomen dat er werkzaamheden plaatsvinden op de line ten behoeve van Line Maintenance. Je zal ook aan de slag gaan met het begeleiden van uitbesteed onderhoud (Heavy Maintenance) aan derden.


De Technische Dienst van Transavia bestaat uit de afdelingen: Vliegtuigonderhoud, Inkoop & Logistiek, Engineering, Maintenance Control en Project Management. De afdeling Maintenance Planning & Support (MP&S) maakt onderdeel uit van de afdeling Vliegtuigonderhoud. Binnen MP&S zijn wij op zoek naar een Technische Werkvoorbereider voor 40 uur per week.

Jouw manager in deze functie is John Ruiter, Manager MP&S. Hij is 38 jaar werkzaam bij Transavia en heeft door de jaren heen verschillende functies gehad.

Concreter?

 • Je ondersteunt de Maintenance Teams door het voorbereiden/uitvoering gereed maken van de technische onderhouds- en modificatie werkzaamheden. Dit doe je op de aspecten van het uit te voeren werkpakket, benodigde onderdelen, gereedschappen en mankracht;
 • Je bent de materiedeskundige in het voor- en na calculeren van vliegtuigonderhoud maar ook het gaat om het omzetten van werkpakketten van ingehuurde vliegtuigen naar Transavia standaard;
 • Je begeleid uitbesteed onderhoud op logistiek-administratief gebied.

Functievereisten

Wie ben jij?

Voor deze vacature van Technisch Werkvoorbereider bij Transavia heb je veel in huis. Je beschikt over een MBO diploma vliegtuigtechniek off je bent werkzaam in een luchtvaart technische omgeving en in bezit van een MBO diploma. Aanvullend heb je aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Verder ben je ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig hebben om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen. Daarnaast ben jij:

 • Communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Flexibel in je opstelling en werkt accuraat;
 • Een teamspeler in een zelfsturend team;
 • Zelfstandig in de uitvoering van je werk;
 • Iemand die komt met voorstellen tot verbetering in jouw werk. Je ziet kansen en pakt deze op;
 • Iemand die tot resultaten komt, ook als er tegenstrijdige belangen spelen.
 • Bereid om regelmatig naar het buitenland te reizen. Dit is voor jou geen belemmering maar zie je als een unieke kans;


Wat kun je van ons verwachten?

 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een toffe werkplek onder de rook van Schiphol;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Deze functie wordt gewaardeerd in functiegroep 8. Dit houdt in dat we op basis van kennis en ervaring jou een aanbieding doen tussen de 2592,- en 3865,- euro bruto op basis van een fulltime dienstverband.


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?

Ben jij de Technische Werkvoorbereider bij de Technische Dienst die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met John Ruiter via het telefoonnummer 06-55815274. Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste (digitale) gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede (digitale) gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 • Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Technisch Werkvoorbereider bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.