Team Lead Vliegtuigonderhoud bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Team Lead Vliegtuigonderhoud bij Transavia

Ben jij een mens- en resultaatgericht leider met passie voor continue verbetering van processen en ontwikkeling van medewerkers, en in bezit van een gezonde portie overtuigingskracht? Gaat je hart sneller kloppen van vliegtuigonderhoud en wil je een eigen team aansturen? Dan zoeken wij jou als Team Lead bij Transavia!

Transavia’s motto is "We make low cost feel good". Daarvoor zetten we graag een stap extra, voor onze passagiers en voor elkaar. Dat zie je terug in het dagelijks werk en de sfeer in ons bedrijf. Samen zetten we onze schouders er onder! Binnen de Technische Dienst zijn we een herstructurering van de organisatie gestart om de komende jaren onze rol binnen Transavia en in de KLM groep nog beter te kunnen spelen. In dat kader zoeken wij een Team Lead Vliegtuigonderhoud.


Wat ga je doen?

In jouw nieuwe baan als Team Lead Vliegtuigonderhoud ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor de operationele aansturing en uitvoering van het onderhoudsproces zodat het onderhoud binnen de geldende wet-en regelgeving en binnen alle afspraken wordt uitgevoerd. In deze functie zal je werken in een volcontinu rooster inclusief nachtdiensten.

Concreter?

Je bent verantwoordelijk voor de kwantitatieve en kwalitatieve output van medewerkers op dienst en het eigen team. Zo coach en beoordeel je medewerkers maar stimuleer je ook hun ontwikkeling. Je bent het eerste aanspreekpunt voor Hangaar Coördinator (hangaar) en Maintenance Controller (lijn) voor de dagelijkse operationele werkzaamheden. Maar je zorgt er ook voor dat stagiaires, (nieuwe) collega’s en inhuurkrachten begeleiding en instructie krijgen.

Je bent verantwoordelijk voor het werken volgens geldende wet- en regelgeving. Je ziet toe op het naleven van alle geldende procedures en instructies op het gebied van bedrijfsinstructies, instructies fabrikant, arbeidstijdenwet, milieu, veiligheid en security. Je meldt incidenten en onveilige situaties maar helpt ook collega’s en bezoekers om veilig te werken.

 • Hiernaast ben je verantwoordelijk voor de werkzaamheden als Certifying Technician;
 • Voor het realiseren van een werkomgeving waarin LEAN leren en continu verbeteren vanzelfsprekend zijn;
 • Voor specifieke aandachtsgebieden zoals bijv. roosterwerkgroep, Safety, recruitment of stagiairs;
 • Tevens neem je deel aan projecten, overlegstructuren en commissies vanuit het eigen werkgebied.

Functievereisten

Wie ben jij?

Voor deze vacature van Team Lead Vliegtuigonderhoud bij Transavia heb je veel in huis. Naast het feit dat je minimaal voor 80% beschikbaar bent en geen bezwaar hebt tegen wisseldiensten heb je:

 • Een relevante MBO-opleiding afgerond en minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring opgedaan als Certifying Technician;
 • Affiniteit met het coachen en leidinggeven aan een team;
 • Je wordt enthousiast van complexe vliegtuigonderhoudsprocessen (inclusief bijbehorende regelgeving);
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen;
 • Je bent vriendelijk, daadkrachtig, verantwoordelijk en bevlogen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je bent in staat een team te enthousiasmeren om gezamenlijk de resultaten te boeken. Daarnaast ben je een kei in plannen en organiseren.


Wat kun je van ons verwachten?

 • De functie is indicatief gewogen in Functiegroep 9 (Een bruto maandsalaris tussen 2751,52 en 4519,96) excl. onregelmatigheidstoeslag en AML toeslag;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Afhankelijk van totaal salaris een eindejaarsuitkering;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?

Ben jij de Team Lead die wij zoeken en kom je ons team versterken voor minimaal 32 uur? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je nog vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Recruitment via recruitment@transavia.com


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Er zullen 2 selectie gesprekken zijn en een assessment zal mogelijk deel uit maken van de sollicitatieprocedure
 • Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Team Lead Vliegtuigonderhoud bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.