System Engineer – Aircraft Maintenance Programs bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Aircraft Maintenance Programs & Reliability Engineer bij Transavia


"We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. Dat zie je echt terug in het dagelijks werk en de sfeer in onze organisatie. Samen zetten we onze schouders er onder! Bij onze afdeling Engineering zijn wij op zoek naar een System Engineer Maintenance Programs & Reliability.

Wat ga je doen?

In deze rol ben je mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het optimale Aircraft Maintenance Program van onze vloot. Samen met je collega MXP Engineer en de vaktechnische system engineers zorg je er voor dat onze vloot, op basis van jouw analyse en adviezen, technisch tip top in orde is en klaar om onze klanten naar hun bestemming te brengen. Problemen los je op door middel van je kennis van zaken, creatieve geest en uitstekende adviesvaardigheden.

Concreter?

Jij bent een engineer die ervaring heeft met airworthiness management activiteiten (EASA Part M), specifiek het maken en optimaliseren van onderhoudsprogramma’s. Je verzamelt en ordent onderhoudsnormeringen en technische specificaties minutieus, zodat de uitvoering van onderhoud, inspecties en Airworthiness Directives op rolletjes loopt. Bij voorkeur heb je ervaring met het onderwerp Reliability en het maken van root cause analyses, FMEA en het implementeren van verbetertrajecten.

 • Je verwerkt Maintenance Planning informatie, Airworthiness Directives van autoriteiten, servicedocumentatie van leveranciers en schrijft werkinstructies en rapportages;
 • Je monitort performance van systemen en componenten in onze vloot en stuurt bij waar nodig;
 • Je streeft naar het continu verbeteren en ontwikkelen van het Aircraft Maintenance en Reliability programma en je werkt samen met data engineers om dit mogelijk te maken;
 • Je bent bekend met concepten als data-driven, automatisering en digitalisering en je hebt de drive dit verder te ontwikkelen binnen onze Technische Dienst;
 • Je helpt de afdeling Vliegtuigonderhoud bij projecten en bij het onderzoeken van regelmatig voorkomende klachten;
 • Je stemt regelmatig af met andere afdelingen en leveranciers zoals Boeing.


Naast deze werkzaamheden ben je betrokken bij het proces rond de aanschaf van nieuwe en de aanpassing van bestaande vliegtuigen, en neem je deel aan diverse projecten.

Vereisten

Wie ben jij?

Uiteraard heb je een relevante HBO-opleiding afgerond, zoals Luchtvaarttechniek of Aviation Engineering, liefst met minimaal 2 jaar werkervaring met Part-M en/of equivalente regelgeving. Minimaal 5 jaar recente ervaring als grondwerktuigkundige op HBO-niveau vinden wij ook interessant! Daarnaast ben jij:

 • Analytisch sterk met een goed abstract denkvermogen;
 • Nauwkeurig, met oog voor detail en kwaliteit zonder het overzicht te verliezen;
 • Affiniteit met data en digitalisering;
 • Goed in prioriteiten stellen en combineren van meerdere taken;
 • Vaardig in communiceren en adviseren, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je hebt praktijkervaring met Trax of een andere ERP applicatie;
 • Je hebt kennis van de MSG-3 methode;
 • Je kunt goed uit de voeten met MS Excel.


Wat kun je van ons verwachten?

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Als System Engineer – Aircraft Maintenance Program bij Transavia bieden wij jou een uitdagende werkplek op Schiphol (maar nu nog even vanuit je huiskamer). Je krijgt vrijheid én verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven. Daarnaast kan je van ons verwachten:

 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget; vitaliteit, loopbaan en (persoonlijke) ontwikkeling;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Deze functie wordt gewaardeerd in functiegroep 9, dit houdt in dat we op basis van kennis en ervaring jou een aanbod doen tussen de 2751 en 4519 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.


Over Transavia

Ons motto is: ‘We make low cost feel good.’ We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment!) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de System Engineer – Aircraft Maintenance Program die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Robert-Jan Korenromp, Hoofd Engineering via Robert-Jan.Korenromp@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (digitaal) gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 • Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.

Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature System Engineer – Aircraft Maintenance Program bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.