Strategic Resource Planner Crew bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Strategic Resource Planner Crew bij Transavia

Ben jij analytisch sterk, houd je van het oplossen van complexe cruciale vraagstukken en heb je geen moeite om cijfers om te zetten in planningsbehoefte? Dan zoeken wij jou als Strategic Resource Planner Crew bij Transavia!

Wat ga je doen?
In jouw nieuwe baan als Strategic Resource Planner Crew ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het ontwerpen en bepalen van de crew resourcebehoefte (cockpit en cabine) behorende bij de verschillende scenario’s voor netwerk, vluchtschema en type vliegtuig.  Als Strategic Resource Planner Crew ben je in staat om het netwerk en vluchtschema te vertalen in een resourcebehoefte, zowel netto (wat is er nodig om een vlucht uit te kunnen voeren) als bruto (niet-beschikbaarheid, buffers, uitval e.d.) in nauwe samenwerking met de resource leveranciers en het team. Je initieert verschillende scenario’s waarmee de resources zodanig ingezet kunnen worden dat wordt voldaan aan de gestelde eisen, als ook aan de gestelde doelen.

De komende jaren zullen we bij Transavia onze vloot gaan vervangen met twee nieuwe types vliegtuigen, de Airbus A320neo en Airbus A321neo. In deze uitdagende transitie periode zullen we onze volledige crew moeten omscholen. Hiervoor maak je verschillende scenario’s om de (trainings)behoefte te bepalen op basis van de infasering van de vliegtuigen. Een unieke kans om hier je bijdrage aan te kunnen leveren.


Daarnaast focus je je op de lange termijn, waarbij je met verbeter voorstellen komt hoe bijvoorbeeld het netwerk anders kan, waardoor het efficiënter wordt voor de inzet van de crew. Ook ken je de flexibiliteit van de resources, de beslismomenten om op- en af te schalen en de belangrijkste regels m.b.t. gebruik en inzet (CAO, WRR). Als laatste kan jij de kosten bepalen van de resources, in samenwerking met Controlling.


Concreter?

 • Bepalen van de (crew) resource behoefte, behorende bij de scenario’s voor het netwerk, vluchtschema en type vliegtuig, zowel bruto als netto voor het komende seizoen, het komende (budgettaire) jaar en de langere termijn;
 • Inzichtelijk maken van de capaciteit, de flexibiliteit en de beslismomenten om deze capaciteit op- en af te schalen;
 • Het verzamelen, beheren en verbeteren van de operationele uitgangspunten die samenhangen met de inzet van de verschillende resources;
 • Adviseren over de effectieve en efficiënte inzet van de resources;
 • In nauwe samenwerking met de resource leveranciers inzichtelijk maken van wensen, eisen en beperkingen t.a.v. resources in samenhang met de commerciële planning;
 • Verzorgen van (management)informatie en doen van beleidsvoorstellen, alsmede het verzorgen van managementrapportages betreffende resources;
 • Coördineren van het budgetproces, vanuit resource behoefte perspectief.


Context?

Je zal landen binnen het domein Network & Resource Planning. Dit domein is verantwoordelijk voor het bouwen van een optimaal netwerk en vluchtschema maar ook voor de resource (vloot en bemanning) behoefte. De strategie van Transavia speelt hierin een belangrijke leidraad, maar ook de commerciële vraag, concurrentie, politieke context, de ontwikkelingen binnen onze resource leveranciers en andere domeinen spelen hierin en belangrijke rol. Om continu te leren en goede afwegingen te maken is dit domein continu bezig om verschillende scenario’s te bouwen en te ontwikkelen. Een analytische, resultaat gedreven afdeling die bruist van energie en waar het leuk is om te werken!

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Strategic Resource Planner Crew bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding;
 • Je bent analytisch en cijfermatig sterk;
 • Je hebt bij voorkeur 3 tot 5 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt ervaring met complex stakeholdermanagement;
 • Je bent in staat tot het maken van data gedreven analyses;
 • Je hebt een bovengemiddelde kennis van Excel;
 • Bij voorkeur heb je ervaring binnen een airline;
 • Je bent resultaatgericht;
 • Je bent communicatief sterk en beschikt over een flinke portie overtuigingskracht;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • Vriendelijke, bevlogen en zeer behulpzame collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard, maar er wordt ook hard gelachen;
 • Afhankelijk van totaal salaris een eindejaarsuitkering;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least, ben je reislustig? Dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Deze functie is indicatief gewogen in functiegroep 10. Dit betekent dat wij jou op basis van kennis en ervaring naar verwachting een aanbod zullen doen tussen de € 3432,- en € 5692,- op basis van een fulltime dienstverband.


Over Transavia
Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Strategic Resource Planner Crew die wij zoeken en kom je ons domein versterken voor minimaal 32 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Olga Rijk via 0645451478. Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiele collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Zijn we beiden nog steeds enthousiast, dan volgt er mogelijk een assessment indien we dit nodig achten;
 6. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Strategic Resource Planner Crew bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.