Stagiair(e) Scheduling & Airportslot Optimization bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als meewerk stagiair(e) Scheduling & Airportslot Optimization bij Transavia
Je volgt een leuke studie en je wilt je alvast oriënteren bij een aantrekkelijk bedrijf wat jou aanspreekt. Je wilt niet zomaar een stage, maar zoekt een bedrijf waar je echt wat toevoegt, je verantwoordelijkheden hebt en samenwerkt met vriendelijke collega’s. Binnen het domein Schedule & Resource Optimization van Transavia zijn wij op zoek naar een stagiair(e) Scheduling & Airportslot Optimization. Wil jij een uniek kijkje achter de schermen nemen nemen in een zeer beweeglijke omgeving? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!


Wat ga je doen?

Tijdens jouw stage als Stagiair(e) Scheduling & Airportslot Optimization ondersteun je de specialisten Scheduling & Airportslot Optimization die dagelijks verantwoordelijk zijn voor het plannen en optimaliseren van de inzet van onze vliegtuigen binnen de scope van 6 maanden tot 48 uur voor vertrek. Zij zorgen er voor dat de vluchten geheel volgens planning uitgevoerd kunnen worden, rekening houdend met de commerciële, technische en operationele randvoorwaarden.

Jouw stagebegeleider heeft voldoende kennis in huis om jou een mooie en interessante stage (en wel zo belangrijk, goede begeleiding😉) te kunnen bieden bij ons bedrijf.


Concreter?
Je ondersteunt de specialist Scheduling & Airportslot optimization met diverse werkzaamheden zoals:

 • De briefing op 48 uur voor vertrek naar het P&OC domein;
 • Rapportage verwerking;
 • Informeren van stakeholders over de vluchtschema's;
 • Het doorzetten van vluchtgegevens naar het operationele systeem (incl. maintenance).


Je zal landen binnen het domein Schedule & Resource Optimization. Dit domein is verantwoordelijk voor het meest optimale netwerk en vluchtschema. Het domein Resources & Network zet dit neer, waarna het domein waarin jij zal werken ervoor zorgt dat deze ook geoptimaliseerd blijft. Hierbij houden zij rekening met o.a. slots- en marktontwikkelingen, resource beschikbaarheid en nieuwe commerciële inzichten. Verder zorgen de medewerkers binnen dit domein voor de doorvertaling en communicatie van de gevolgen van de bijstellingen richting de andere domeinen en resource leveranciers.

 

Functievereisten

Wie ben jij?
Als Stagiair(e) Scheduling & Airportslot Optimization bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je volgt een HBO/WO studie in de richting Aviation of logistiek
 • Je bent per direct beschikbaar voor minimaal 4 of 5 dagen per week;
 • Je hebt vaak flight radar 24 aanstaan op je device 😉
 • Je weet elke keer een nieuwe invalshoek te vinden je denkt niet in problemen;
 • Je beschikt over een goede dosis humor en je krijgt dingen gedaan;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een stagevergoeding van 340 euro bruto per maand;
 • Verantwoordelijkheid om je stage naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Goede begeleiding en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost (maar gezien de huidige situatie momenteel ook vanuit huis);
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’.


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Stagiair(e) Scheduling & Airportslot Optimization die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze stage? Neem dan contact op met Linda Beerthuijzen via 0648457999. Zij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het gesprek: Er volgt een (online) gesprek met potentiele collega’s;
 4. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze stage vacature Stagiair(e) Scheduling & Airportslot Optimization  bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe stagiaire graag zelf.