Senior Specialist Scheduling and Airportslots bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Specialist Scheduling and Airportslots

Onze vloot telt 45 vliegtuigen maar hoe zet je die nou het meest efficiënt in? Dat is kort door de bocht waar het in deze vacature bij Transavia om gaat. Je bent namelijk verantwoordelijk voor het zo goed en efficiënt mogelijk neerzetten van het vluchtenschema waarbij het managen van Transavia ’s slotportfolio (rechten om op vliegvelden te mogen starten en landen) en het zo efficiënt mogelijk plannen van onze vloot, de uitdaging is

Een job voor een data gedreven, conceptuele denker die van complexe puzzels houdt!


Wat ga je doen?

In jouw nieuwe baan als Specialist Scheduling and Airportslots bepaal je onze airportslots voor de komende 5 jaar en vertaal je deze in verschillende scenario’s. Je managet het slot portfolio op zowel operationeel als tactisch niveau en je onderhoudt de relaties met in- en externe partijen om dit zo goed mogelijk te kunnen doen. Je vertegenwoordigt Transavia in diverse airport capaciteit werkgroepen (in- en extern). Je denkt en bepaalt mee met het vaststellen van de benodigde vlootomvang en vliegtuigtypes. Een complex vraagstuk waarbij je rekening moet houden met commerciële, technische en operationele randvoorwaarden. Je neemt deel aan projecten op het gebied van integrale airline planning. Je zorgt voor het aanvragen en beheren van benodigde overvlieg- en landingsvergunningen en onderneemt tijdig actie in geval van wijzigingen in de productie. Je stelt het productiebudget en forecasts op voor het huidige jaar en de komende jaren.

Ook is het maken van efficiënte en effectieve vluchtschema’s van Transavia, waarbij integrale afstemming met een veelheid aan interne stakeholders, cruciaal is. In het schedule komt namelijk alles samen (klantvraag, netwerk, vloot, crew, etc.). Ook lever je in deze rol een cruciale bijdrage aan het continu verbeteren/innoveren van de Transavia dienstregeling.


Context?
In onze nieuwe organisatiestructuur werken we op alle gebieden zo integraal mogelijk. Ook de planning van het netwerk, crew en resources pakken we integraal aan. Collega’s die zich met planning bezighouden vind je terug in veel onderdelen (domeinen) van Transavia. We hebben o.a. crew planners in de operationele domeinen en bijvoorbeeld schedule planners bij het domein Network & Resource Planning en het domein Schedule & Resource Optimizing. Het domein Network & Resource Planning is verantwoordelijk voor het bouwen van een optimaal netwerk en vluchtschema en het bepalen van de resource behoefte (planhorizon van 3 jaar). Op ongeveer een half jaar voor de dag van uitvoering wordt de planning overgedragen aan het domein Schedule & Resource Optimizing.


Functievereisten

Wie ben jij?

Voor deze vacature van Specialist Scheduling and Airportslots bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt universitair werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring (minimaal 7 jaar) in (strategische) planning;
 • Ervaring in een branche met complexe logistiek;
 • Uitstekende analytische en planningsvaardigheden;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands;
 • Een ‘can do’ mentaliteit omdat je resultaat wilt behalen;
 • Je bent in staat om in verschillende scenario’s te denken en benadert de zaak ‘data driven’;
 • Je redt je uitstekend in een internationaal veld van stakeholders;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de veranderende wereld om ons heen.
 • Je bent een teamplayer


Wat kun je van ons verwachten?

Deze functie is gewogen in functiegroep 11. Dit betekent dat we je, afhankelijk van kennis en ervaring, een aanbod zullen doen tussen € 3700,- en € 6120,- bruto per maand.

 • (Afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost (maar gezien de huidige situatie momenteel veel vanuit huis);
 • Flexibele werktijden;
 • Vriendelijke en bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least, ben je reislustig? Dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia
Ons motto is: ‘We make low cost feel good.’ We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Specialist Scheduling and Airportslots die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct, via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Olga Rijk via 06-45451478. Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek en we kijken of we bij elkaar passen.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 • Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.

Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature van Strategic Schedule Planner bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.