Overslaan naar content

Senior Business Developer

Hybride
 • Schiphol Oost, Noord-Holland, Nederland
Grond

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Senior Business Developer bij Transavia
Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling naar een meer IT- en datagedreven organisatie? En wil je een cultuur creëren waarmee datagebruik nog verder gestandaardiseerd wordt? Dan zoeken wij jou als Senior Business Developer bij Transavia

Wat ga je doen?
Als Senior Business Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, onderhouden en creëren van de (operationele) Integrale Airline Planning portfolio voor Transavia, zowel op het vlak van data als IT, zodat er gerichter wordt gewerkt aan de executie van de Integrale Airline Planning Strategie. Verder zorg je ervoor dat datagebruik nog verder gestandaardiseerd wordt en de datacapability beter wordt verankerd.


Concreter?
Maar wat ga je dan precies doen? Jij gaat aan de slag met het:

 • Verder ontwikkelen van het data-gedreven werken binnen Transavia door het ontwikkelen van een self-service omgeving (toolset);
 • Samen met IT, Data Management Office, SDI en business owners, de behoefte bepalen om de data capability op gewenst niveau te krijgen;
 • Mogelijk maken van training en opleiding zodat collega’s meer datagedreven beslissingen gaan nemen (skillset);
 • Creëren van een cultuur waardoor datagebruik nog verder gestandaardiseerd wordt (mindset);
 • Analyseren en monitoren van externe trends & ontwikkelingen die gerelateerd zijn aan of invloed kunnen hebben op de visie, strategie van de operationele data insights behoefte;
 • Verder invoeren en verbeteren van Portfolio Management, incl waarde en prioriteitstelling, binnen de operationele afdelingen en de IAP-strategie;
 • Ontwikkelen en behouden van een op business waarde geprioriteerde epic lijst;
 • Rapporteren over de voortgang van het portfolio aan stakeholders;
 • Samenwerken met strategie-eigenaren om de strategische doelen en richting van de organisatie te definiëren;
 • Coördineren van de definitie van portfolio-initiatieven zodat deze beoordeeld kunnen worden;
 • Identificeren en beheren van risico’s die van invloed kunnen zijn op het behalen van de strategische doelstellingen.


Context
Als Senior Business Developer ben je werkzaam binnen het domein Schedule & Resource Optimizing (SRO). Dit domein bestaat uit de teams: Operational Excellence Centre en Schedule, Optimize & Decision Centre. Je komt terecht binnen het team Operational Excellence Centre en je wordt functioneel aangestuurd door de Expert Lead Operational Excellence en rapporteert aan de Domein Lead SRO.


Het domein SRO zorgt ervoor dat het meest optimale netwerk en vluchtschema, zoals neergezet door domein Netwerk & Resource Planning, geoptimaliseerd blijft op basis van oa. slots- en marktontwikkelingen, resource beschikbaarheid en nieuwe commerciële inzichten. Het domein is ook verantwoordelijk voor de her-optimalisatie en eventuele bijstelling van het eerder gedefinieerde netwerk en vluchtschema en de doorvertaling en communicatie van de gevolgen richting de andere domeinen en resource leveranciers.


Tot slot is binnen dit domein de verantwoordelijkheid voor operational excellence (OpEx) ten aanzien van het core airline planningsproces belegd. Met OpEx wordt een organisatie bedoeld die steeds weer in staat is efficiënt én effectief producten en diensten te maken. Het maximaliseren van de waarde die uit de “resourceleveranciers” en het domein zelf komen, ga je inrichten, ondersteunen en je gaat het performance management (PDCA) uitvoeren. Het opsporen van inefficiënties/root causes en het door ontwikkelen van processen en systemen (agile/lean) hoort hier bij.

Vereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Senior Business Developer bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • Je hebt bij voorkeur meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt ervaring met de Agile methodiek binnen organisaties;
 • Je bent analytisch sterk en digitaal en technisch onderlegd;
 • Je werkt datagedreven;
 • Je hebt affiniteit en ervaring met portfolio- en programmamanagement en stakeholdermanagement;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een bruto maandsalaris tussen €4.464,- en €7.531,-;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol Oost en deels vanuit huis werken;
 • Vriendelijke en bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Mobiliteitsbudget van €658,- euro bruto per maand;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least, ben je reislustig? Dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia
We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Senior Business Developer die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via de button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Joris Wenderich, Expert Lead Operational Excellence via 06-29050070. Hij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiële collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Zijn we beide nog steeds enthousiast, dan volgt er een assessment;
 6. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Senior Business Developer bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar