SEA specialist – Digital Marketeer bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als SEA specialist - Digital Marketeer bij Transavia 

Als SEA specialist - Digital Marketeer bij Transavia ben je samen met jouw collega's verantwoordelijk voor alle marketing kanalen (owned, earned en paid). Je maakt korte- en langetermijnplanningen voor campagnes op basis van de doelstellingen en coördineert de lopende campagnes. In eerste instantie ga je aan de slag met zoekmachine marketing (voornamelijk SEA), maar al snel zal je pakket met advertentiekanalen worden uitgebreid. 
 

Wat ga je doen? 

Je houdt ervan om continu de prestaties van de (always on) campagnes te optimaliseren en te verbeteren. Jij analyseert wat er nu binnen een campagne gebeurt, verbetert waar mogelijk én zoekt naar nieuwe manieren / technieken om de prestaties een volgende boost te geven. Omdat je uitgebreide kennis hebt van meerdere advertentiekanalen schakel je makkelijk met interne én externe stakeholders.

 

Uiteraard ken jij Google AdWords en Search Console als geen ander, waardoor je zelf verbeteringen identificeert én jouw marketingpartners/-bureaus kan challengen op hun prestaties. Google heeft voor jou geen geheimen, dus zie je continu manieren om het beschikbare budget nóg effectiever in te zetten, zodat de return optimaal is! 


Binnen de Commercie-afdeling werken we op een op rollen gebaseerde en wendbare manier aan de hand van de Scrum methode. De afdeling is verdeeld in 4 zogenoemde Bases, ieder onder begeleiding van een Base Lead en een coach.  Je hebt enorm veel zeggenschap binnen jouw vakgebied en stelt (uiteraard in overleg) je eigen targets op basis van de beschikbare budgetten. De beste weg om de targets te behalen is aan jou; jij bent immers de specialist!

Je komt te werken binnen ‘Base Direct’, de afdeling die verantwoordelijk is voor alle touchpoints vanaf de overweging tot en met de conversie op de website. De twee hoofddoelstellingen zijn het optimaliseren van de omzet en de merkvoorkeur. Het team bestaat uit campagne-, content-, data-, en conversie specialisten die allen bijdragen aan de gezamenlijke twee hoofddoelstellingen. 


Concreter?

 • Met jouw analytisch vermogen weet je campagnes doorlopend te verbeteren, binnen de gestelde campagnebudgetten en houd je altijd het doel scherp voor ogen; 
 • Je bent verantwoordelijk voor het contact met onze travel partners, zoals luchthavens en toerismebureaus en zet jij samen met hen campagnes op die voor iedereen de optimale uitkomst geeft. Hier komen jouw accountmanagement skills goed van pas, aangezien je vragen beantwoordt voordat ze gesteld zijn;
 • Tot slot draag jij natuurlijk bij aan de belangrijkste doelstellingen van Base Direct.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO / WO opleiding binnen bedrijfskunde, commerciële economie of soortgelijk en minstens 4 jaar ervaring met digital marketing waaronde  Google Ads;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Je bent goed op de hoogte van de laatste (digitale) marketingtrends en weet deze feilloos toe te passen binnen de belangrijkste advertentiekanalen;
 • Je hebt Google AdWords en Search Console al meerdere keren uitgespeeld en houdt ervan om campagnes doorlopend te optimaliseren;
 • Je bent het gewend om te werken met bureaus/agencies;
 • Jouw eigen accountmanagement skills mogen er ook wezen, waardoor je interne en externe stakeholders feilloos kan managen.

 

Wat kun je van ons verwachten?

Als SEA specialist - Digital Marketeer bij Transavia bieden wij jou een toffe werkplek onder de rook van Schiphol (maar nu nog even vanuit je huiskamer). Je krijgt de verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven. Daarnaast:

 • Een marktconform salaris;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;

Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

 

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

 

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

 

Wil je solliciteren?

Ben jij de SEA specialist - Digital Marketeer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Pelle den Engelsman via: pelle.denengelsman@transavia.com Hij komt graag met je in contact!

 

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (digitaal) gesprek met twee collega's uit het team.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de procedure.