Overslaan naar content

Safety Engineer

Hybride
 • Schiphol Oost, Noord-Holland, Nederland
Grond

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Safety Engineer bij Transavia

Wil jij samen met je collega’s een bijdrage leveren aan een veilige vluchtuitvoering en grondoperatie bij Transavia? En wil je het Safety Management System (SMS) inrichten en verder ontwikkelen? Dan zoeken wij jou als Safety Engineer bij Transavia.


Wat ga je doen?

Als Safety Engineer ben jij samen met jouw collega’s van de afdeling Safety, Quality Assurance & Security binnen Transavia op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het veiligheids- en kwaliteitsmanagement. Jij levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een veilige vluchtuitvoering en grondoperatie, de hoogste prioriteit van Transavia.


Concreter?

 • Het inrichten en ontwikkelen van het Safety Management System (SMS). Hierbij stel je onder andere de programma’s van eisen op voor de geautomatiseerde hulpmiddelen die momenteel gebruikt worden of in de toekomst zullen worden ingezet voor het SMS. Dit betreft onder andere het systeem voor het melden van voorvallen, flight data monitoring en safety risk management;
 • Begeleiden en ondersteunen van safety risk assessments bij de operationele afdelingen;
 • Je voert SMS-taken uit om continu een betrouwbaar beeld te krijgen van de operationele risico’s. Op basis van deze data informeer en adviseer je het operationele lijnmanagement;
 • Analyseren van (digitale) vluchtgegevens die vanuit de operatie worden ontvangen. Voorbeelden hiervan zijn safety reports, flight data monitoring en data uit de Electronic Flight Bag;
 • Ondersteunen van het afdelingshoofd bij het aansturen en monitoren van veiligheidsonderzoeken en operationele security werkzaamheden;
 • Het faciliteren van de verschillende Safety Action Groups en de Safety Review Board;
 • Het vertegenwoordigen van Safety, Quality Assurance & Security in (multidisciplinaire) projecten.


Context

Binnen de afdeling Safety, Quality Assurance & Security zijn wij momenteel op zoek naar een fulltime Safety Engineer. In deze functie maak je deel uit van een enthousiast team van ongeveer tien medewerkers. Het team bestaat uit de Safety Manager, twee andere Safety Engineers, vijf Flight Safety Officers en twee Maintenance Safety Officers. Je rapporteert in deze functie aan het Hoofd Safety, Quality Assurance & Security.

Vereisten

Wie ben jij?

Voor deze vacature van Safety Engineer bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde hbo- of TU-opleiding in Vliegtuigbouwkunde, Vliegtuigoperatie, Lucht- en Ruimtevaarttechniek of een andere relevante richting;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring en/of affiniteit met Safety Management is een pré, evenals kennis van EASA- en IOSA-regelgeving;
 • Je bent ‘wendbaar’, oftewel voortdurend veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de voortdurend veranderende wereld om ons heen;
 • Je bent resultaatgericht, kunt goed samenwerken en beschikt over overtuigingskracht en drive;
 • Tenslotte is het van belang dat je goed kunt plannen en organiseren.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een bruto maandsalaris tussen €3.348,- en €5.561,-;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost en deels vanuit huis;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag stage lopen in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing?Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?

Ben jij de Safety Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken? Solliciteer dan direct via de button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Peter van Blokland via +31 (0)6 14 31 02 60. Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een manager en een collega uit het team;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud;
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Safety Engineer bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar