Resource Capacity Planner

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Resource Capacity Planner bij Transavia

Ben jij bruggenbouwer, ben je goed in plannen en stakeholdermanagement en heb je interesse om in de dynamische omgeving van de luchtvaart aan de slag te gaan? Dan zoeken wij jou als Resource Capacity Planner Ground Operations bij Transavia!


Wat ga je doen?
Als Resource Capacity Planner voor de afdeling Ground Operations weet jij wat de behoefte vanuit de planningskant is en ben je op de hoogte van de beschikbaarheid en inzetbaarheid van de medewerkers Grond afhandeling op onze bestemmingen in binnen-en buitenland. In deze rol ben je sparringpartner, vraagbaak en zorg je dat de informatiestroom afgestemd verloopt zowel intern als extern. Je signaleert, adviseert en denkt mee in de integrale scenarioplanning binnen jouw team samen met de andere specialisten binnen het domein Schedule & Resource Optimizing. Daarnaast breng en haal je proactief informatie op bij de verschillende interne overlegstructuren.


Je doet dit in nauwe samenwerking met de operationele afdelingen Ground Services, Operations Control Center (OCC), Network Resource Planning (NRP), Strategy Data Intelligence (SDI), specialisten uit het eigen team en externe Ground Services partners.


Specifiek ben je dé verbindende factor tussen de afdeling Ground Services, Network Resource Planning (NRP), Schedule & Resource Optimizing (SRO) en externe afhandelingspartners. Ook zorg je voor het opzetten en verbeteren van stuurinformatie en denk je mee in het opstellen van kaders en targets. Vanuit je opgebouwde kennis en de uitkomsten van de verbeterprojecten adviseer je daarnaast over verbeteringen in de planning.


Concreter?

 • Analyseren wat de belangrijkste uitdagingen zijn in de beschikbaarheid en inzetbaarheid van onze resources. Het bouwen en implementeren van scenario’s samen met het team waarin integraliteit centraal staat;
 • Opzetten en succesvol afronden van belangrijke verbeterinitiatieven om de beschikbaarheid, inzetbaarheid en productiviteit van onze resources te verhogen in relatie tot ons netwerk en vluchtschema;
 • Opzetten en verbeteren van stuurinformatie waarmee we de beschikbaarheid, inzetbaarheid en productiviteit van resources van onze afhandelaren kunnen monitoren;
 • Zorgen dat de stuurinformatie past in de processen rondom Operational Excellence en Continuous Improvement;
 • Adviseren over verbeteringen op basis van de uitkomsten van de verbeterprojecten die zijn ingezet en afgerond, zodat deze uitkomsten meegenomen worden bij het bouwen van de toekomstige planning;
 • Het ondersteunen van de afdeling Ground Services in het ontwikkelen van data gedreven optimalisatie van de turnaround time (omdraaitijd) planning.


De functie van Resource Capacity Planner Ground Operations valt in het domein SRO (Schedule & Resource Optimizing). Het SRO domein heeft 2 teams, het SRO Decision Center en het SRO Operational Excellence team.


Het Decision Center zorgt ervoor dat het meest optimale netwerk en vluchtschema, als neergezet door het domein Network & Resource Planning, geoptimaliseerd blijft op basis van o.a. slots-en marktontwikkelingen, resource beschikbaarheid en nieuwe commerciële inzichten. Verder zorgen de specialisten binnen deze afdeling voor de doorvertaling en communicatie van de gevolgen van de bijstellingen richting andere domeinen en resource leveranciers. De functie Resource Capacity Planner Ground Operations valt binnen het SRO Decision Center en samen met de verschillende specialisten van het Decision Center (netwerk optimizer, schedule optimizer en planner en de lange termijn planners cockpit en cabine) ben je verantwoordelijk voor een gedegen integrale planning. De scope van het SRO domein is 6.5 maand tot 48 uur voor uitvoering.


Ook ligt binnen het SRO domein de verantwoordelijkheid voor Operational Excellence (OpEx) domein breed belegd. Hiermee bedoelen we het ontwerpen, realiseren en verbeteren (managen) van een excellente operationele organisatie die steeds weer in staat is efficiënt én effectief producten en diensten te maken.

Functievereisten

Wie ben jij?

Voor deze vacature van Resource Capacity Planner Ground Operations bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde Universitaire of Hbo-opleiding;
 • Je heb minimaal 3 jaar werkervaring in soortgelijke functies;
 • Je hebt ervaring met project- en stakeholdermanagement (intern en extern);
 • Je bent communicatief sterk, pro-actief, daadkrachtig en resultaatgericht;
 • Je bent analytisch;
 • Je hebt ervaring met performance management en haalt er plezier uit om samen performance te verbeteren;
 • Je hebt affiniteit met planningsmethodieken;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Deze functie is indicatief gewogen in functiegroep 10. Dit betekent dat wij jou op basis van kennis en ervaring naar verwachting een aanbod zullen doen tussen de €3.590,- en €6.070,- op basis van een fulltime dienstverband;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • De mogelijkheid om een deel van je werkweek op kantoor en een deel vanuit huis te werken;
 • Flexibele werktijden;
 • Vriendelijke en bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Afhankelijk van totaal salaris een eindejaarsuitkering;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least, ben je reislustig? Dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij de Resource Capacity Planner Ground Operations die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Etienne Slagman via Etienne.Slagman@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 5. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Resource Capacity Planner bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.