Quality Engineer bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Quality Engineer bij Transavia
Als Quality Engineer bij Transavia ben je samen met je collega’s op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het bewaken van de naleving van de voor Transavia van toepassing zijnde luchtvaartregelgeving. Dit betekent dat je vooral bij de operationele afdelingen zoals Vliegdienst, het Operations Control Center, Ground Services, Dienst Cabine en Technische Dienst betrokken bent, o.a. doordat je hier regelmatig audits uitvoert. Bovendien inspecteer je in voorkomende gevallen (technische) toeleveranciers, leasepartners en grond afhandelaars op buitenstations in binnen- en buitenland.


Je verzamelt en analyseert gegevens inzake kwaliteits- en veiligheidszorg en adviseert en begeleidt de organisatie over borging van kwaliteit en veiligheid in de operatie en over de implementatie van nieuwe regelgeving dan wel wijzigingen van bestaande regelgeving op dit gebied. Je voert overleg en wisselt informatie inzake bedrijfserkenningen uit met zowel interne als externe partijen, zoals de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

In deze functie maak je deel uit van een enthousiast team binnen de afdeling Safety, Quality Assurance & Security. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het kwaliteits- en safety management en draagt mede zorg voor een veilige vluchtuitvoering, een van de hoogste prioriteiten van Transavia.


Onlangs is bekend geworden dat we , Transavia, onze vloot de komende jaren gaan vervangen met twee nieuwe types vliegtuigen, namelijk de Airbus A320neo en AirbusA321neo. De komende jaren verduurzamen we onze gehele vloot en dit betekent een spannende en mooie uitdaging voor alle onderdelen van ons bedrijf en zeker ook voor voor de afdeling SQA&S! In een uitdagende periode is het belangrijk om vooruit te blijven kijken én aan onze toekomst te werken. Voor jou een unieke kans dus om hier je bijdrage aan te leveren en een waardevolle ervaring op te doen.

Functievereisten

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een relevant vakgebied (kwaliteitszorg / luchtvaarttechniek / vliegoperatie) en brengt minimaal 1-2 jaar werkervaring mee in een functie gericht op kwaliteitsmanagement binnen een technische en/of operationele omgeving (vluchtvoorbereiding, vluchtuitvoering, vluchtafhandeling). Daarnaast:

 • Heb je ervaring met auditing;
 • Breng jij kennis mee van de luchtvaartvoorschriften (zoals EASA Air Operations, Part-M en Part 145);
 • Beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Beschik je over analytische en creatieve vaardigheden. Ook onder druk kan jij goed presteren waarbij je resultaatgericht te werk gaat;
 • Ben je ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig hebben om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Een eindejaars- en winstuitkering;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Deze functie is ingeschaald in functiegroep 9. Dit betekent dat wij op basis van kennis en ervaring een aanbieding zullen doen tussen de 2751 en 4519 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Wil je solliciteren?

Ben jij de Quality Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Richard Hol, Hoofd Safety, Quality Assurance & Security via het telefoonnummer 020-6047031 Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Quality Engineer bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.