Project Engineer ‘Phase Out’ bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Project Engineer ‘Phase Out’ bij Transavia

Ons motto bij Transavia is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. Dat zie je ook terug in het dagelijks werk en de sfeer in onze organisatie.

 

Transavia is voornemens om in de komende jaren de vloot te gaan vernieuwen. Dit betekent dat Transavia nieuwe vliegtuigen in bedrijf gaat stellen, maar ook dat we de huidige vloot gaan uitfaseren. Bij de Technische Dienst zijn wij daarom op zoek naar een Project Engineer ten behoeve van Aircraft Phase Out projecten. Dit is een nieuwe functie binnen de TD. In deze functie werk je in het Project Team Phase out en samen met Project Management en andere TD collega’s aan de samenstelling van de documentatie ten behoeve van uitfaseringen van vliegtuigen. Daarbij vragen we je leiding te geven aan de ontwikkeling van een methodiek die ervoor zorgt dat we de vloot efficiënt en Low Cost kunnen uitfaseren.

 

Concreter?

Als Project Engineer ben je verantwoordelijk voor het samenstellen en aanleveren van de correcte uitfaseerdocumentatie van onze Boeing 737NG vloot op basis van de onderhoudsregistratie gedurende het leven van ieder toestel en de onderdelen ervan, zoals motoren en landingsgestel. Denk hierbij aan status rapporten van het vliegtuig en aan het aanleveren van de  certificatie die hieraan ten grondslag ligt, voor zowel onderdelen als modificaties. Daarnaast zorg je er voor dat de back-to-birth documentatie compleet en correct aangeleverd wordt. Samen met je team draag je bij aan een efficiënte uitfasering en zorg je er voor dat onze vliegtuigen op tijd klaar zijn om geleverd te worden aan de klant. Problemen los je op door middel van jouw kennis van zaken, creatieve geest en uitstekende adviesvaardigheden. Om ook voor de toekomst klaar te zijn, bepaal je, samen met je collega’s, de nieuwe standaard voor het opslaan en verwerken van de vliegtuig-documentatie van onze vliegtuigen.

 

 

Deze functie is een fulltime functie in dagdienst. Je rapporteert aan het Hoofd Engineering en jouw standplaats is Schiphol-Oost.

Vereisten

Wie ben jij?

Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond, zoals Luchtvaarttechniek of Aviation Engineering met minimaal 2 jaar werkervaring in een relevante (engineering) functie. Daarnaast breng jij ervaring mee op het gebied van onderhoudssystemen / -programma's, bij voorkeur TRAX. Daarnaast heb je:

 • Ervaring met in- en uitfaseringen, vanuit een luchtvaartmaatschappij of leasemaatschappij;
 • Ben je analytisch sterk en heb je een goed abstract denkvermogen;
 • Ben je flexibel ingesteld en een echte teamspeler;
 • Ben je in staat structuur aan te brengen in grote hoeveelheden informatie en overzicht te creëren;
 • Ben je goed in staat om prioriteiten stellen. Het combineren van meerdere taken gaat je gemakkelijk af;
 • Kun je zowel in het Nederlands als in het Engels (schriftelijk en mondeling) goed communiceren en adviseren;
 • Kun je goed uit de voeten met Word en Excel;
 • Is kennis van EASA regelgeving e.d. een pré voor deze functie.

 

Wat kun je van ons verwachten?

In deze verantwoordelijke rol bieden wij je veel variatie en uitdaging in een dynamische werkomgeving. Je werkt met enthousiaste collega’s die veel van je vragen, maar die ook veel teruggeven. Daarnaast:

 • Vrijheid en verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Een eindejaars- en winstuitkering;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

 

Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

 

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabinemedewerkers en 370 kantoormedewerkers.

 

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

 

Wil je solliciteren?

Ben jij de Project Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Robert-Jan Korenromp via het telefoonnummer 020 – 604 6700 Hij komt graag met je in contact!

 

Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 • Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek en een verklaring voor geen bezwaar maakt deel uit van de procedure.