Powerplant Engineer bij Transavia

Functieomschrijving

Ben jij de Powerplant engineer die ons team komt versterken?

"We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. Dat zie je terug in het dagelijks werk en de sfeer in onze organisatie. Samen zetten we onze schouders er onder!

Binnen onze afdeling Engineering zoeken wij een gedreven system engineer op het gebied van motoren, Auxiliary Power Units en Thrust Reversers - ofwel Power Plant.

Wat ga je doen?
Als Powerplant Engineer maak je deel uit van de afdeling Engineering bij Fleet & Technical Services. Engineering ondersteunt de onderhoudsorganisatie en vliegoperatie met haar kennis en expertise en verzorgt o.a. de normeringen en technische specificaties voor de uitvoering van onderhoud en modificaties, in samenwerking met andere teams binnen en buiten ons bedrijf. Daarnaast zoekt Engineering continu naar verbeteringen in de organisatie, operatie en vloot en valt Transavia’s Design Organisation onder Engineering. Engineering bevat 5 inhoudelijke vakgroepen: Powerplant, Avionica, Interiors, Structures & Systems en Maintenance Programs. En het Technische Documentatie Centrum valt onder Engineering.


Concreter?
Als Powerplant Engineer draag je bij aan het borgen van de vliegveiligheid. Je beheert en optimaliseert de onderhoudsprogramma’s van motoren, APU en Thrust Reversers. Daarnaast analyseer en implementeer je Service Bulletins en Airworthiness Directives van vliegtuig- en motorenfabrikanten. Zo zorg je er voor dat onze motoren, op basis van jouw analyse en adviezen, zo onderhouden worden dat ieder vliegtuig voldoet aan de eisen voor luchtwaardigheid en betrouwbaarheid.

Je ondersteunt met jouw specialistische kennis, inventiviteit en adviesvaardigheden Vliegtuigonderhoud bij complexe storingen, bij uitvoering van bepaalde werkzaamheden en bij het onderzoeken van terugkerende klachten op motoren, APU en thrust reversers. Je specificeert de uit te voeren werkzaamheden bij shop visits van motoren, APU’s en Thrust Reversers. Je verwerkt de resultaten van uitgevoerd onderhoud in de maintenance records als onderdeel van het configuratiebeheer van de vloot. En je draagt bij aan Reliability analyses en de daaruit voortkomende acties ter verbetering van onze operatie en vliegtuigen.

Functievereisten

Wie ben jij?
Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond, zoals Luchtvaarttechniek of Aviation Engineering met een passie voor techniek en voor de powerplant in het bijzonder. Powerplant engineering werkervaring in een Part-M en/of equivalente organisatie is een pré voor deze functie. Heb je meer een praktijkachtergrond (met een aantal jaar recente ervaring als grondwerktuigkundige B1) mét HBO werk- en denkniveau en daarbij andere relevante werkervaring, dan kom je ook in aanmerking.

Verder:

 • Ben je analytisch sterk met een goed abstract denkvermogen;
 • Pak je zaken uit jezelf op en ben je stressbestendig;
 • Ben je nauwkeurig, maar ook in staat van tijd tot tijd een helikopterview in te nemen;
 • Heb je affiniteit met data en digitalisering;
 • Kun je goed uit de voeten met Office automatisering;
 • Kun je goed prioriteiten stellen en omgaan met verschillende belangen in een organisatie;
 • Ben je vaardig in communiceren en adviseren, in het Nederlands en in het Engels;
 • Praktijkervaring met TRAX of een andere ERP applicatie is een pre.


Wat kun je van ons verwachten?

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Als Powerplant Engineer bij Transavia bieden wij jou een uitdagende werkplek op Schiphol. Je krijgt vrijheid én verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven. Daarnaast kan je van ons verwachten:

 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget; vitaliteit, loopbaan en (persoonlijke) ontwikkeling;
 • Wij werken hard, maar er wordt ook hard gelachen;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Deze functie wordt gewaardeerd in functiegroep 9, dit houdt in dat we op basis van kennis en ervaring jou een aanbod doen tussen de 2751 en 4519 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.


Over Transavia
Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij de Powerplant Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Kees Wijnberg via kees.wijnberg@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiele collega’s;
 • Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 • Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.