Operations Planner en Controller bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Operations Controller

Voor het Passenger & Operations Control Center zijn wij op zoek naar een Operations Planner & Controller. Het betreft een fulltime dienstverband. De functie wordt uitgevoerd in een 365/24/7 wisseldienstrooster.


Wat ga je doen?

In jouw nieuwe baan als OPC ben je, samen met je collega’s, dagelijkse verantwoordelijk voor de vluchtvoorbereiding en dispatch van de vluchten tijdens jouw dienst. Je draagt zorg voor een optimaal vliegplan, controleert weersberichten en de technische status van het vliegtuig en stelt een volledig briefingpakket samen, conform regelgeving en Transavia Operating Procedures. Je fungeert als aanspreekpunt voor cockpitcrew, monitort ATC slots en waar nodig plan je een andere route om vertragingen te minimaliseren dan wel te voorkomen.

Je zal landen binnen het domein Passenger & Operations Control. Binnen het domein zijn we verantwoordelijk voor het uitvoeren van het vluchtschema en de resources crew en aircraft. Bij verstoringen in het vluchtprogramma sturen wij bij! We optimaliseren continue, al dan niet proactief, het programma en wegen interventies zo integraal mogelijk af. We informeren de passagiers bij verstoringen van hun reis en doen er alles aan om een perfecte klantbeleving te realiseren.

Als Operations Controller val je hiërarchisch onder een Duty Manager. De DM is tevens de functioneel leidinggevende die de operatie aanstuurt.

Functievereisten

Wie ben jij?

Voor Operations Controller dien je in bezit te zijn van een afgeronde mbo niveau 4 opleiding en je hebt een hbo werk- en denkniveau. Je hebt een afgeronde theoretische ATPL A vliegopleiding, een Federal Aviation Administration (FAA) Aircraft Dispatcher license of een gelijkwaardige dispatch opleiding;

Daarnaast heb je de volgende kwaliteiten en competenties:

 • Je hebt inzicht in operationele besluitvormingsprocessen. Je hebt werkervaring in een luchtvaart operationele omgeving, bijvoorbeeld als Flight Dispatcher;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving, bent klantgericht, daadkrachtig en schrikt niet van een beetje stress;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig hebben om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Ben jij die bevlogen, vriendelijke en daadkrachtige luchtvaart enthousiast, dan zijn wij op zoek naar jou!!!


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een salaris inschaling in functiegroep 8 €2724 - €4061
 • Vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en winstuitkering;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een toffe werklocatie op het P&OC gevestigd in het hoofdkantoor op Schiphol-Oost;
 • Werktijden volgens vooraf bekend rooster. Vier diensten 365 dagen per jaar: vroeg, laat, nacht en dagdienst;
 • Een team met loyale, eveneens vriendelijke, daadkrachtige en zeker bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • En last but not least: onze IPB-regeling! Na een jaar in dienst kan je tegen mooie tarieven vliegen indien er plaats beschikbaar is aan boord. Ben je reislustig, dan is dat zeker de moeite waard!


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtige collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?

Ben jij dé Operations Controller die wij zoeken en kom je ons top-team fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Frans Boers, Duty Manager P&OC via frans.boers@transavia.com


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Zo snel mogelijk beoordelen wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (evt. online) gesprek met potentiële collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (evt. online) gesprek;
 5. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je vanwege (luchtvaart)veiligheidseisen nog een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Operations Controller bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.