Operations Duty Manager bij Transavia

Omschrijving

Wat ga je doen?

Als Operations Duty Manager ben je verantwoordelijk voor het regisseren van de dienstregeling (het vluchtenprogramma) en een veilige & efficiënte inzet van alle productiemiddelen tegen minimale kosten. Dit alles conform de (kwaliteit) normen van Transavia.

Als Operations Duty Manager ben je werkzaam op het Operations Control Center (OCC) op Schiphol Centrum. Het betreft een fulltime functie in wisseldiensten. Het OCC is het 24/7 regiecentrum van Transavia. Zij draagt zorg voor het optimaal aansturen van de operationele processen die het mogelijk maken om onze vluchten tijdig en veilig uit te voeren.

Binnen het OCC team werken totaal 8 collega Duty Managers. Zij worden ondersteund door de Ground Service Controllers die de grondprocessen aansturen en de Operations Controllers die de vliegplannen voorbereiden, de cockpit- en cabinecrew informeren en de de slots bewaken.

Er is verder intensieve samenwerking met afdelingen intern maar ook met externe partijen zoals KLM en de luchthaven.

 

Concreter?
Je hebt grote invloed op het minimaliseren van de impact van (on)voorziene en niet beïnvloedbare verstoringen in het geplande vluchtprogramma.


Je neemt besluiten op het gebied van operationele aspecten en commerciële belangen, met inachtneming van de vliegveiligheid, techniek, wet- en regelgeving en Transavia (kwaliteit)normen.


Je geeft zowel functioneel als hiërarchisch leiding aan een groep Operations Controllers en Ground Services Controllers.


Je draagt zorg voor werkoverleg en werkbesprekingen op de afdeling. Je optimaliseert de inzet van de Transavia crew en vloot.

Indien noodzakelijk huur je capaciteit (stoelen/vliegtuigen) in bij derden en stelt restcapaciteit beschikbaar aan derden. Je vervroegt dan wel vertraagt in overleg met de Maintenance Controller onderhoudsactiviteiten in relatie tot operationele en commerciële belangen.

Daarnaast stem je met Crewcoördinatie de mogelijkheden af m.b.t. het uitstellen van non-commerciële crewactiviteiten in verband met operationele/commerciële belangen.

Je bent verantwoordelijk voor het opstarten van Transavia Emergency Response Management (TERM) organisatie en het uitvoeren van de initiële TERM activiteiten. Tevens zet je je actief in voor verdere ontwikkeling van de afdeling middels het vervullen van een van de neventaken (zoals bijvoorbeeld interne of externe betrekkingen, training, roosters of procedures).

 

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je beschikt over HBO+ werk- en denkniveau en beschikt bij voorkeur over een vlieg technische opleidingsachtergrond.
 • Je hebt kennis van operationele processen, werkervaring binnen een 'regiecenter' en je hebt leidinggevende ervaring.
 • Je bent communicatief zeer vaardig, besluitvaardig, proactief en planmatig en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
 • Je kunt op verschillende niveaus en met verschillende disciplines communiceren en je bent organisatorisch onderlegd, kan snel problemen analyseren en beschikt over overtuigingskracht. Daarnaast ben je in staat om onder tijdsdruk te presteren.
 • Je draagt graag bij aan verandering: je ziet waar de strategische prioriteiten liggen en wat er nodig is om het OCC team in beweging te houden.

Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?

Ben jij de Operations Duty Manager die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Frans Boers of Mirjam Flens via het telefoonnummer 020-6046288. Zij komen graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een Dutymanager.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 5. Daarna is er een assessment.
 6. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de procedure.