Overslaan naar content

Meewerkstage Sustainability Communicatie

Hybride
 • Schiphol Oost, Noord-Holland, Nederland
Stage

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Meewerkstagiair Sustainability Communicatie bij Transavia!

Ben jij een echte nieuwsjager, iemand die wil weten wat er speelt binnen een organisatie? Ben je creatief in teksten schrijven, heb je een proactieve werkhouding en wil je bijdragen aan het verduurzamen van onze organisatie? Dan hebben een wij een leuke meewerkstage voor jou bij de afdeling ‘Sustainability & Innovation’ van Transavia.


Wat ga je doen?
De afdeling Sustainability & Innovation (S&I) werkt aan het ontwikkelen en implementeren van strategieën voor verduurzaming bij Transavia. Jouw bijdrage hieraan is dat je op alle interne communicatiekanalen de activiteiten uitlicht en zo de communicatie versterkt. Je laat jouw creativiteit de vrije loop en maakt een pakkend én uitvoerbaar communicatieplan. Je schrijft graag nieuwsberichten, doet interviews, of verzamelt informatie voor een infographic. Jouw aansprekende en informatieve content inspireert de verschillende collega’s. Daarnaast kan je ook je directe collega’s ondersteunen met verschillende diverse duurzaamheidsprojecten.


Spreken deze activiteiten jou aan? Dan pas jij vast goed bij ons!


Over ons team

De afdeling Sustainability & Innovation binnen Transavia bestaat momenteel uit 4 medewerkers. Dit is een Circulaire Expert, een SAF & GHG-uitstoot Expert, een Innovatie Expert, de Lead Sustainability & Innovation en twee stagiairs. De afdeling ondersteunt de organisatie om duurzamer te worden, zowel via eigen initiatieven als door andere afdelingen te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Vereisten

Wie ben jij?

Je bent bezig met een opleiding binnen communicatie, journalistiek of public relations en op zoek naar een gave stage! Ook ben je een creatieve teamspeler met oog voor detail.


Daarnaast:

 • Ben je thuis in de nieuwe media, hebt een passie voor schrijven en waardeer je humor;
 • Ben jij in het derde jaar van jouw Hbo- of Wo-opleiding in de richting communicatie, journalistiek of public relations;
 • Ben je sociaal, flexibel, resultaatgericht, stressbestendig, creatief, eigenzinnig en heb je oog voor wat er speelt en leeft in de buitenwereld;
 • Beheers je de Nederlandse taal uitstekend en kun je je ook goed in het Engels uitdrukken;
 • Ben je ‘wendbaar’, ofwel flexibel. Dit hebben we hard nodig. De wereld om ons heen verandert continu, en onze flexibiliteit helpt ons om steeds beter te worden in wat we doen: samen mensen samenbrengen;
 • Krijg je er energie van om je opdrachten zelfstandig uit te voeren.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een stagevergoeding;
 • Verantwoordelijkheid om je stage naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Begeleiding vanuit je stagebegeleider;
 • Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Je kunt veel leren;
 • Een toffe werkplek op Schiphol Oost en deels vanuit huis;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen.


Over Transavia
We zetten graag een stap extra, voor onze passagiers en voor elkaar. Dat zie je terug in het dagelijks werk. Samen zetten we onze schouders er onder. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al bijna 60 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Welkom, wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Ben jij de Meewerkstagiair Sustainability Communicatie die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via de button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Oliver Newton via oliver.newton@transavia.com. Hij komt graag met je in contact.


Jouw sollicitatieprocedure 

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het gesprek: Er volgt een gesprek met potentiële collega’s;
 4. Is er een match? Dan begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen;
 5. En voordat je het weet stap je bij ons aan boord!


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor de vacature Meewerkstage Sustainability Communicatie? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar