Mechanic bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Mechanic bij Transavia
Wil jij aan de slag met de luchtwaardigheid van onze vliegtuigen? Heb jij technische kennis en steek jij graag de handen uit de mouwen? Wij zoeken een Mechanic die op dagelijkse basis de (Sr.) Certifying Technician ondersteunt met werkzaamheden in onze hangaar. Een grote verantwoordelijkheid? Dat is het zeker! Maar je doet het werk natuurlijk samen met jouw collega’s. Samen met het team zet je graag een stap extra, voor onze passagiers en voor elkaar. Dat zie je terug in het dagelijks werk en de sfeer in ons bedrijf. Samen zetten we onze schouders er onder.

Onlangs is bekend geworden dat we, Transavia, onze vloot de komende jaren gaan vervangen met twee nieuwe types vliegtuigen, namelijk de Airbus A320neo en AirbusA321neo. De komende jaren verduurzamen we onze gehele vloot en dit betekent een spannende en mooie uitdaging voor alle onderdelen van ons bedrijf en zeker voor de Technische Dienst! In een uitdagende periode is het belangrijk om vooruit te blijven kijken én aan onze toekomst te werken. Voor jou een unieke kans dus om hier je bijdrage aan te leveren en een waardevolle ervaring op te doen.


Wat ga je doen?

Binnen de Technische Dienst zijn we een herstructurering van de organisatie gestart om de komende jaren onze rol binnen Transavia en in de KLM groep nog beter te kunnen spelen. In dat kader zoeken wij een Mechanic. De Technische Dienst van Transavia op Schiphol-Oost bestaat uit de afdelingen: Vliegtuigonderhoud, Inkoop & Logistiek, Engineering, Maintenance Control, Project Management en het Secretariaat.

Je komt te werken binnen één van de teams van Vliegtuigonderhoud. Je rapporteert hierbij aan de Team Lead. Binnen deze functie zal je meedraaien in wisseldiensten inclusief nachten.

Concreter?

 • Je ondersteunt de (Sr.) Certifying Technicians bij de uitvoering van inspecties en het verwisselen van vliegtuigonderdelen en zorgt ervoor dat de administratie op orde is;
 • Vanuit de cockpit bedien je de relevante apparatuur voor het verslepen van de vliegtuigen. Dit is nodig om vliegtuigen voor onderhoud naar onze hangaar te brengen;
 • Je zorgt ervoor dat jouw kennis altijd up-to-date is en weet hiervoor de juiste kanalen te vinden.

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Mechanic bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde mbo-opleiding binnen de techniek;
 • Je hebt een sterke affiniteit met vliegtuigen en het lijkt jou een gave uitdaging om je op dit vlak verder te ontwikkelen;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Je werkt graag samen met een team, je ziet het werk liggen en gaat er mee aan de slag;
 • Je zal gaan werken in wisseldiensten dus dat vraagt flexibiliteit;
 • Je bent resultaatgericht. Samen met het team ga je voor het beste resultaat.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een bruto maandsalaris tussen € 2279 en € 2932 + wisseldiensttoeslag;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia
Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland.

Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij de Mechanic die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Recruitment Transavia via recruitment@transavia.com. Wij komen graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met potentiele collega’s;
 • Is er een match? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! 


Veiligheid staat bij ons voorop. Een antecedentenonderzoek, veiligheidsonderzoek en medische keuring maken deel uit van de selectieprocedure.

Note: de medische aanstellingskeuring wordt voor je opleiding uitgevoerd door KLM Health Services. Tijdens dit onderzoek wordt o.a. getest op het gebruik van medicijnen, alcohol en drugs via een bloed- en urineonderzoek. Op klmhealthservices.com vind je meer informatie over de keuring.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Mechanic bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.