Overslaan naar content

Manpower Support Planner Cockpit

Schiphol Airport, Noord-Holland, NederlandGrond

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Manpower Support Planner Cockpit bij Transavia

Elke dag een nieuwe uitdaging omdat je bezig bent met voorbereidende werkzaamheden voor het rooster van zo’n 700 Cockpit collega’s van Transavia. Dat is wat je tegenkomt in de functie van Manpower Support Planner bij Transavia!


Wat ga je doen?
Als Manpower Support Planner speel jij een belangrijke rol in de gehele planningsketen. Je legt de basis waarop andere afdelingen binnen Crewplanning verder werken. Het voorbereiden van de roosters is daarbij een complexe puzzel. Er worden activiteiten in het rooster op individueel niveau “pre-assigned” voordat de roosters door een geautomatiseerd proces worden gevuld. Planningsvaardigheden worden zo gecombineerd met nauwkeurigheid.


Concreter?

 • Je draagt zorg voor het plannen van medische keuringen, vakanties, kantoordagen, parttimedagen en andere ‘pre-assignments’ van onze cockpit crew op individueel niveau;
 • Je plant de opleidingen van nieuwe cockpit crew en collega’s die promotie ondergaan of om andere redenen in opleiding gaan (bv. trainen voor bijzondere airports);
 • Je bent als team de expert in de Crewplanning keten als het gaat over deze opleidingen van collega’s.


Context

Je bent onderdeel van een team van vier Manpower Support Planners en daarmee deel van het Team Flight Crew Planning. Deze afdeling bestaat uit de teams: Manpower Support Planning, Rostering & Assignment en Tracking Planning met in totaal 19 collega’s. In deze drie teams worden individuelle opdrachten in het rooster gezet, roosters gepubliceerd doormiddel van een optimalisatiesoftware en de gepubliceerde roosters tot 48 uur voor vertrek gemonitord. Je werk nauw samen met de collega’s binnen de afdeling maar ook andere collega’s in het Crewplanning proces (o.a. Langetermijn Planning) en je hebt een integrale samenwerking met verschillende stakeholders binnen Vliegdienst (o.a. Crew Training).


De afdeling Flight Crew Planning maakt onderdeel uit van Vliegdienst. Deze afdeling bestaat uit onder andere Vliegtechnische Zaken, Flight Crew Training, Flight Operations Support, Verzuimmanagers en Project Pilots. De eindverantwoordelijkheid is in handen van Peter Smit, Hoofd Vliegdienst. Samen met meer dan 600 vliegers zorgen we samen voor veiligheid aan boord en een optimale vluchtuitvoering voor onze passagiers en collega’s. We streven naar een manier van werken die, binnen de vereiste flexibiliteit, zo efficiënt mogelijk is.

Vereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Manpower Support Planner Cockpit bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau;
 • Je bent vanuit jezelf initiatiefrijk en je werkt graag nauw samen in een team en in een omgeving met verschillende belanghebbenden;
 • Je bent communicatief vaardig en resultaatgericht;
 • Je bezit een flinke dosis overtuigingskracht en bent flexibel;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Een aantal jaar ervaring binnen Crewplanning en/of met CMS is een pre.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een baan met veel uitdaging op basis van 32 tot 40 uur per week;
 • Een bruto maandsalaris tussen €2.950,- en €4.132,- op basis van 40 uur (Groep 7 CAO Transavia Grond);
 • Vakantietoeslag van 8% en (afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost in combinatie met werken vanuit huis;
 • Flexibele werktijden;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Last but not least: ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia
We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij de Manpower Support Planner Cockpit die wij zoeken en kom je onze vloot deeltijd of fulltime versterken voor 32 tot 40 uur per week? Solliciteer dan direct via de button. Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Silke van der Rijt via Silke.vanderRijt@transavia.com of 06 – 18 54 29 35. Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiële collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor de vacature van Manpower Support Planner Cockpit bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar