Overslaan naar content

Manager Technical Training & Tooling

Op locatie
 • Schiphol Oost, Noord-Holland, Nederland
Technische Dienst

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Manager Technical Training & Tooling bij Transavia

Wil jij een cruciale rol spelen in het ontwikkelen en behouden van het opleidingsniveau van ons vliegtuigonderhoudspersoneel? En ben jij een geboren leider met een passie voor vliegtuigonderhoud en technische training? Dan zoeken wij jou als Manager Technical Training & Tooling bij Transavia!


Wat ga je doen?
Als Manager Technical Training en Tooling ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van het technisch opleidingsbeleid voor onze afdeling Vliegtuigonderhoud. Je zorgt ervoor dat ons onderhoudspersoneel over de juiste licenties en kwalificaties beschikt, en dat alle benodigde tools en equipment voor het onderhouden van onze vliegtuigen tijdig en tegen optimale condities beschikbaar zijn.


Concreter?

 • Je ontwikkelt en voert het technisch opleidingsjaarplan uit samen met management en instructeurs, volgens (inter)nationale regelgeving;
 • Je volgt trends en ontwikkelingen op het gebied van specifieke luchtvaart gerelateerde regelgeving en opleidingsverplichtingen;
 • Je stelt leerdoelen op, implementeert het opleidingsjaarplan, en koopt eventueel externe opleidingen in;
 • Je plant en coördineert trainingen en opleidingen en zorgt voor praktijkgerichte instructies;
 • Je geeft functioneel leiding aan instructeurs tijdens het opleidingsseizoen;
 • Je geeft functioneel leiding aan de tooling-commissie en beheert tools en equipment samen met hen. Ook onderhoud je contacten met leveranciers en onderhoudsbedrijven;
 • Je stelt het opleidings- en toolingbudget op in overleg met het Hoofd Technical Services.


Context

Bij Transavia zetten we graag een stap extra, voor onze passagiers en voor elkaar. Dat zie je terug in het dagelijks werk en de sfeer in ons bedrijf. Samen zetten we onze schouders er onder! Als Manager Technical Training & Tooling kom je terecht binnen de afdeling Fleet & Technical Services. Deze afdeling, met in totaal ongeveer 250 medewerkers, zorgt voor de beschikbaarheid en het technisch onderhoud aan Transavia’s vloot van ruim 45 vliegtuigen.


Als Manager Technical Training & Tooling ondersteun je het Management Team Technical Services en rapporteer je aan het Hoofd Technical Services. Je geeft functioneel leiding aan de Tooling commissie, de instructeurs en de medewerker Tooling & Equipment. Samen met de collega’s in het MT Technical Services ben je medeverantwoordelijk voor het vormen van een bedrijfscultuur binnen de afdeling Technical Services die veilig werken als norm stelt, samenwerking stimuleert, open staat voor innovatie en ontwikkeling en bijdraagt aan tevreden personeel.

Vereisten

Wie ben jij?

Voor deze vacature van Manager Technical Training & Tooling bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denk niveau;
 • Je bent in het bezit van een Part-66 Aircraft Maintenance License (AML);
 • Je hebt relevante ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt sterke organisatorische en communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt inzicht in luchtvaart technische opleidingsbehoeften en onderhoudsprocessen;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Als manager Technical Trainingen en Tooling bij Transavia bieden wij jou een uitdagende werkplek op Schiphol. Je krijgt vrijheid én verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven. Daarnaast kan je van ons verwachten:

 • Een bruto maandsalaris tussen €3.866,- en €6.536,-;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard, maar er wordt ook hard gelachen;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij de Manager Technical Training & Tooling die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct, maar zeker vóór 30 juni, via de button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Art van der Hoeven via 06-54251417. Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met Art en een potentiële collega;
 4. Is er een match? Dan volgt mogelijk een tweede gesprek met de HR business partner en een andere potentiële collega;
 5. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Manager Technical Training & Tooling bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar