Lead Labour Relations, Legal & Policies

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Lead Labour Relations, Legal & Policies bij Transavia
Heb je ervaring in het ontwikkelen van arbeidsvoorwaarden, woordvoering en onderhandelen? Spreekt de dynamische wereld van de luchtvaart je aan en heb je daarnaast ook kennis van sociaal verzekeringsrecht, arbeidswetgeving en pensioenen? Vind je het – last but not least - ook leuk om (functioneel) een team aan te sturen? Dan zijn wij binnen het P&O team ‘Labour Relations’ op zoek naar jou als Lead Labour Relations, Legal & Policies!


Wat ga je doen?

In jouw nieuwe baan als Lead Labour Relations, Legal & Policies (LR) ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor ontwikkelen van de arbeidsvoorwaarden en het beloningsbeleid voor de verschillende medewerkers groepen (cao’s) van Transavia. Je zal daarbij goede relaties onderhouden met sociale partners en optreden als woordvoerder in de overleggen met deze partners. Je voert onderhandelingen over de verschillende cao’s binnen Transavia en hebt regie op de contracten met pensioenuitvoerders en verzekeraars. Daarnaast formuleer je in samenwerking met de HR Business Partners het HR-beleid en adviseer je de directie van Transavia over deze onderwerpen. Tot slot stuur je inhoudelijk Team LR aan bestaande uit circa 4 medewerkers.

Context

De Lead Labour Relations, Legal & Policies werkt in het team Labour Relations, Legal & Policies (team LR) bestaande uit een Lead Labour Relations, Legal & Policies, drie advisors Labour Relations/HR Legal Specialist en de ambtelijk secretaris van de OR. Het team LR valt onder de afdeling People & Organisation welke bestaat uit zes teams:

 1. Organisational Development (OD)
 2. Recruitment
 3. Labour Relations, Legal & Policies (LR)
 4. HRBP & HR Officer (HRBP&HRO)
 5. Health, Employee Safety & Environment (HESE)
 6. Process, Infra & Admin (PIA)


De afdeling People & Organisation maakt onderdeel uit van het domein Business Services. Team LR is verantwoordelijk voor het managen van de relaties met vakbonden en OR, het voeren en begeleiden van overleg over cao’s en het aanbieden en door ontwikkelen van een arbeidsvoorwaardenpakket (inclusief pensioenen) waarmee Transavia enerzijds kan blijven concurreren in de low cost markt, maar anderzijds ook voldoende aantrekkelijk blijft als werkgever om talent op de arbeidsmarkt te kunnen aantrekken. LR levert specialistische arbeidsrechtelijke expertise en adviseert de business in vraagstukken over individuele medewerkers. Ook houdt het team de ontwikkelingen op arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden in wetgeving en jurisprudentie bij en adviseert het de business hierover als deze ontwikkelingen impact hebben op de business. Tot slot heeft Team LR een leidende en coördinerende rol bij het ontwikkelen van HR-beleid in samenwerking met de P&O teams.


Concreter?

Als Lead Labour Relations, Legal & Policies ga je:

 • Arbeidsvoorwaarden ontwikkelen;
 • Relaties met sociale partners onderhouden en het regisseren van het overleg met deze sociale partners;
 • Woordvoerder zijn in het cao overleg;
 • Mede het HR beleid van Transavia formuleren;
 • De dialoog tussen bedrijf en OR begeleiden;
 • De verplichtingen uit wet- en regelgeving voor werkgever en werknemers borgen;
 • Verantwoordelijk zijn voor ontwikkeling en uitvoering van de jaaractiviteiten van Team LR, sturen op prioriteiten en zorg dragen voor de vak ontwikkeling van het Team LR;
 • Sparringpartner zijn voor de directie, Head of P&O en de business;
 • Klankbord zijn voor HR specialisten en advisors Labour Relations/HR Legal Specialist als het gaat om strategische en tactische beslissingen met betrekking tot arbeidsvoorwaardelijke en juridische aangelegenheden.

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Lead Labour Relations, Legal & Policies bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur juridisch;
 • Je bent juridisch arbeidsrechtelijk bewust;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het ontwikkelen arbeidsvoorwaarden;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in woordvoering en onderhandelen;
 • Je hebt kennis van sociaal verzekeringsrecht, arbeidswetgeving en pensioenen;
 • Je hebt adviesvaardigheden, overtuigingskracht en durft je mening te geven;
 • Je bent vaardig en deskundig in (schriftelijke) communicatie in zowel Nederlands als in het Engels;
 • Je bent omgevingssensitief en flexibel;
 • Je hebt een goed gevoel voor complexe verhoudingen, politieke besluitvorming en talent voor stakeholdermanagement;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je onder andere van ons verwachten?

 • Een bruto maandsalaris tussen €5.311,- en €9.148,-;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een winstuitkering;
 • Persoonlijk budget van €700,- bruto per jaar voor duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Mobiliteitsbudget van €658,- bruto, waaronder een netto reis- en thuiswerkvergoeding;
 • Een laptop en telefoon;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • De mogelijkheid om een deel van je werkweek op kantoor en een deel vanuit huis te werken;
 • Flexibele werktijden;
 • Vriendelijke en bevlogen collega’s;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least, ben je reislustig? Dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia
We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 58 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Lead Labour Relations, Legal & Policies die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor bij voorkeur 40 (maar minimaal 36) uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Mirjam Flens, Head of P&O via 06-10776281. Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiële collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Zijn we beide nog steeds enthousiast, dan volgt er een assessment;
 6. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Lead Labour Relations, Legal & Policies bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.