Integration Engineer - Operational domain IT

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Integration Engineer voor de IT Area Operationele Afdelingen
Stel je eens voor; een baan in de IT en dan met beide benen in het hart van de vliegoperatie staan. Zorg jij ervoor dat het onderhoud aan onze vliegtuigen optimaal uitgevoerd kan worden? Of is het mede dankzij jou mogelijk dat de crew gemakkelijk een safety report kan indienen? Als Integration Engineer bij Transavia is dit geen droom maar werkelijkheid.


Onlangs is bekend geworden dat we een -voor Transavia- nieuw type vliegtuig aan de vloot gaan toevoegen, namelijk de Airbus A320/321neo. Dit betekent een spannende uitdaging voor alle onderdelen van ons bedrijf en zeker ook voor Operationele Afdelingen! Unieke kans dus om hier je bijdrage aan te leveren en waardevolle ervaring op te doen. Ook migreren wij onze oplossingen steeds meer naar de Cloud en zien wij grote waarde in het implementeren van mobiele oplossingen.


Wat ga je doen?

In jouw nieuwe baan als Integration Engineer ben je onderdeel van een multidisciplinair Agile team en werkt samen aan het realiseren, optimaliseren en werkend houden van digitale oplossingen. Je bent gespecialiseerd in het ontwikkelen en onderhouden van koppelingen tussen verschillende systemen en hebt diepgaande kennis van middleware oplossingen.


Je gaat deel uitmaken van één van de teams binnen de IT Area Operationele Afdelingen, die onze collega’s van de Cockpit, Cabine, Fleet & Technical Services, Ground Services en SQA&S ondersteunt met digitale oplossingen. Team Aircraft bedient Fleet & Technical Services en werkt dicht bij de vliegtuigen in de hangaar. De specialisten in dit team leveren een belangrijke bijdrage aan het onderhoud van onze vliegtuigen. Voorbeelden van IT-oplossingen zijn: TRAX (ERP voor vliegtuigonderhoud), SPX (workforce management), Zylab (document management) en ChronicX (Recurring defect management. Team Flight IT bedient de Cockpit, Cabine en SQA&S. De specialisten in dit team leveren een belangrijke bijdrage aan het indienen van safety reports door de crew aan boord, het optimaliseren van de vliegroute en het faciliteren van een systeem voor de certificering van piloten.


Bij Transavia houden we van ‘samen’. Dit betekent dat je een proactieve houding hebt, continu wilt verbeteren, team commitment omarmt en open staat voor t-shape taken. Waar mogelijk ondersteun je teamgenoten bij het oplossen van incidenten, of bij testen. In onze agile werkwijze verwachten we dat je bijdraagt aan onze ambitie om “high performing teams” te worden.


Concreter?

 • Jouw focus ligt op het ontwikkelen en beheren van TIBCO solutions (adapters, services) die de systemen van verschillende suppliers integreren, ter ondersteuning van onze business processen;
 • Met het team ben je verantwoordelijk voor de gehele cyclus en je draagt bij aan het ontwerpen, installeren, configureren, (geautomatiseerd) testen, uitrollen en onderhouden van deze koppelingen;
 • Je adviseert jouw Product Owner en klanten over de optimale inrichting van de applicaties en je bent op de hoogte van de roadmap;
 • Samen met onze architect draag je suggesties ter verbetering van het IT-systeem op het gebied van innovatie, life cycle management-, security en IT-infrastructuur;
 • Voor bedrijfskritische systemen ben je onderdeel van de consignatiedienst.


Context

De IT-organisatie van Transavia bestaat uit zo’n 180 collega’s. Jij zorgt samen met hen voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en collega’s een awesome ervaring te geven, in de reis die ze bij of met ons maken. Veilig, vernieuwend en vertrouwd. We doen dit door onze mensen en onze teams centraal te stellen, te vertrouwen op vakmanschap en de behoefte om zowel onszelf als onze klanten continue te verrassen door nog beter te willen worden. Experimenteren en presteren staan bij ons naast elkaar en daar voel jij je bij op je gemak!


Jouw leidinggevende is Marrit Mallinckrodt, IT Area Lead Operationele afdelingen. Hij werkt geruime tijd in de luchtvaart en heeft door de jaren heen verschillende functies gehad.  

Functievereisten

Wat heb je in huis?

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau verkregen door een relevante ICT-opleiding of ervaring;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als Integration Engineer of vergelijkbare rol;
 • Ervaring met TIBCO Business Works (5.x en 6.x) en tevens TCI/FloGO;
 • Ervaring met JMS/TIBCO EMS, SOAP, XML, JSON, REST, HTTP(S), XSLT, (s)FTP, Bash scripting, GIT, SQL;
 • Je beschikt over technische kennis van integratietechnologie / Service Oriented Architecture principe;
 • Jij hebt ruime ervaring met CI/CD en ontwikkelstraten;
 • Qua monitoring kennis van Elasticsearch, Kibana en Azure Log Analytics
 • Je hebt ervaring met IT Ontwikkel- & beheerprocessen en het werken in een DEVOPS-werkomgeving met (Azure/SaaS) Cloudapplicaties en meerdere externe leveranciers;
 • Je bent een goede teamplayer en proactief;
 • Je bent woonachtig in Nederland en hebt goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • De wereld van Transavia is in beweging. Jij bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

Afhankelijk van jouw kennis en ervaring bieden we een bruto maandsalaris tussen €3.500,- en €6100,- op basis van een 40-urige werkweek. En verder:

 • Een vaste eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost;
 • 22 vrije dagen en 4 adv dagen;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij de Integration Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken voor 32 -  40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met  Marrit Mallinckrodt via marrit.mallinckrodt@transavia.com.  Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiële collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor de vacature Integration Engineer - Operational domain IT bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.