Integratie Engineer, Scheduling & Resource Optimization

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Integratie Engineer
Bijdragen aan de complexe puzzel van vloot, cockpit- en cabinecollega’s om onze passagiers tijdig naar een mooie vakantiebestemming te vliegen? Wij wisselen veel data uit met interne systemen en afnemers, afhandelaren en luchthavens in andere landen. Ben jij die ervaren integratie specialist die zorgt voor tijdige en veilige data-uitwisseling? Stap dan aan boord!

Wij staan open voor junioren tot aan zeer ervaren mensen op dit gebied.


Wat ga je doen?
Zonder goede data uitwisseling weten afhandelaren op onze bestemmingen niet hoe laat onze vluchten aankomen, de gate wordt niet aangesloten en de koffers niet tijdig van boord gehaald. Wij informeren hen natuurlijk graag tijdig en dus delen we continue onze vluchtschema's met alle betrokken interne en externe partijen, om onze klanten een fijne vlucht naar hun vakantiebestemming te bezorgen. Ook als we 48 uur voor vertrek nog een wijziging doorvoeren. Kortom, met jouw inzet als integratie engineer ben je een belangrijke schakel in de vliegreis van onze passagiers!

Er ligt een grote uitdaging om data-uitwisseling naar een hoger niveau te tillen, jij ontwikkelt en beheert deze datastromen. Als team monitoren jullie pro-actief de status van deze integraties en bieden daardoor een stabiel en modern IT-landschap. Je werkt in een DevOps team samen met je IT collega’s van verschillende disciplines én een Product Owner (PO) uit het business domein aan het realiseren van de doelstellingen voor Transavia Nederland en mogelijk in de toekomst ook voor Transavia Frankrijk.

Concreter?

 • Jij bent verantwoordelijk voor ontwikkeling én beheer van TIBCO oplossingen (adapters, services) om integraties te realiseren in ons IT landschap. Vanuit onze schedule- en crewmanagement applicaties versturen wij het laatste vliegschema aan onze afhandelaren, zodat zij de koffers van onze passagiers tijdig van boord halen op onze zonnige bestemmingen. Straks regel jij deze data integraties!;
 • We werken aan moderne nieuwe dataplatformen binnen Transavia en jij zorgt voor de integratie met onze interne systemen tot een logisch geheel van datastromen;
 • Je functie is onderdeel van een scrumteam van 5 teamleden en je werkt nauw samen met een applicatie engineer, tester en informatie analist én met ons integratieteam; Samen met onze domein architect spar je over toekomstbestendige integraties;
 • Vanuit een T-shaped gedachte werk je als team samen bij het oplossen van incidenten of bij testen én zij helpen jou;
 • Het delen van kennis binnen gildes is een belangrijk onderdeel waardoor wij met elkaar steeds slimmer worden.

Jij zorgt voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en cockpit- en cabinecollega’s een awesome ervaring te geven in de reis die ze bij of met ons maken. Dit vraagt van jou dat je zelfstandig ben en pro-activiteit laat zien.


Context?
IT Organisatie

De IT organisatie van Transavia bestaat uit zo’n 180 collega’s met verschillende achtergronden en nationaliteiten. De voertaal in de teams is over het algemeen Engels. Transavia IT werkt in DevOps teams. Het team werkt nauw samen de Product Owner, Domein Architect en Agile coach en de IT Area Lead is jouw leidinggevende. Alle teams werken via de Agile way of working en zijn zelfsturend binnen de IT kaders en beleid. Transavia heeft als ontwikkelstrategie dat zij een organisatie wil worden die profiteert van verandering. Daarom investeren wij in alle medewerkers (kennis, vaardigheden maar ook houding en gedrag) en streven we naar continue verbetering.

Business domein

Je zal landen binnen het IT domein dat Scheduling & Resource Optimization (SRO) ondersteunt. Binnen dit domein zijn we verantwoordelijk voor de voorbereiding én het optimaliseren van de vluchtuitvoering binnen de scope 6,5 maanden tot 48 uur voor vertrek. Het doel van ons domein is om een optimale planning van het netwerk op te leveren. Dit doen wij op basis van de meest actuele situatie en informatie, aangevuld met de lessen van planningen uit het verleden. Zo wordt er bijvoorbeeld ook goed gekeken naar de beschikbaarheid van resources (crew en vloot) maar ook naar commerciële kansen.

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van integratie engineer bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding of hoger en minimaal drie jaar werkervaring in de ICT;
 • Minstens één jaar werkervaring met TIBCO Business Works 5.x of hoger is een vereiste;
 • Ervaring met JMS/TIBCO EMS, SOAP, XML, JSON, REST, HTTP(S), XSLT, (s)FTP, Bash scripting, GIT, SQL;
 • Je beschikt over technische kennis van integratietechnologie / Service Oriented Architecture principe;
 • Jij hebt ruime ervaring met CI/CD en ontwikkelstraten;
 • Ervaring met scripten in Python en/of Bash? Dan ben je een zeer waardevolle aanvulling in ons team;
 • Qua monitoring is kennis van Elasticsearch, Kibana en Azure Log Analytics een plus;
 • Gecertificeerd of ervaren in het Agile werken (DevOps). Je brengt voldoende ervaring mee om als team te groeien naar een volgend volwassenheidsniveau. Er ligt tevens een kans om de rol van scrummaster te pakken;
 • ITIL kennis en ervaring met werken onder architectuur;
 • Je bent woonachtig in Nederland.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring bieden we een bruto maandsalaris tussen €2.751 en €6.700 op basis van een 40-urige werkweek;
 • (Afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld als ‘generaliserend specialist’ (T-shaped), kennis uitwisselen in gildes en via learning platforms;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost;
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia
Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtige collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de integratie engineer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button, graag voorzien van motivatie. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Merel Visser, IT Area Lead, via merel.visser@transavia.com. Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiële collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure;
 6. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.