Informatie Analist - Operatie

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Informatie Analist

Kun jij ervoor zorgen dat de Transavia passagiers tijdig op hun bestemming aankomen? Het OPS Steering team ondersteunt het Transavia Operations Control Center (OCC). Het OCC zorgt ervoor dat bij verstoringen en veranderende (weers)omstandigheden de vliegtuigen en bemanning optimaal worden ingezet om vertragingen voor de passagiers te beperken of te voorkomen. Dat wordt gedaan door duty managers, operations/ground service/crew controllers met de applicaties die wij leveren. De tijdshorizon van het OCC is 48 uur vooruit t/m de dag van de vlucht zelf. Als Informatie Analist ben je werkzaam in het operationele hart van Transavia, het ‘Passenger & Operations Control’ domein.

Benieuwd naar hoe het werk als IT’er bij een airline er uit ziet? In dit filmpje laten we dat zien:

Wat ga je doen?

Het is de rol van de Informatie Analist om business vraagstukken te analyseren (‘wat is het echte probleem?’) en te bepalen welke oplossingsscenario’s van toepassing zijn. De Informatie Analist heeft als doel het onderzoeken, ontwerpen en maken van voorstellen voor ICT-oplossingen. Je stelt advies op in de vorm van Solution Design en stemt dit af met relevante stakeholders zoals domein architect, continuous improvement consultants, applicatie consultants, business consultants, key users etc. Je vormt een visie over de optimale ICT-oplossingen, op basis van features en user stories . Bij het opstellen van deze scenario’s houd je rekening met het gehele IT-landschap en reeds bestaande oplossingsontwerpen, met technische requirements, de impact op business processen & de IT innovatie-ambitie. Hierbij is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken met diverse stakeholders, zoals business-eigenaren, product owners, gebruikers, andere teams, architecten, enz.


Je werkt als Informatie Analist in een DevOps Scrum team. Als team ontwikkelen, beheren en verbeteren we gezamenlijk waardevolle producten. Dat betekent dat je naast informatie analyse ook andere taken vervult, bijvoorbeeld op het gebied van innovatie en continuïteit.


Voor bedrijfskritische applicaties heb je soms consignatiedienst (7x24 support) conform in de CAO vastgelegde condities


Context

Transavia IT werkt met DevOps teams. De IT Area Lead is jouw leidinggevende en elke dag werk je nauw samen met jouw teamleden, de Product Owner, Domein Architect en Agile Coach. De teams zijn zo zelf-organiserend mogelijk. Vanuit een strategisch kader geven ze vorm aan hun eigen purpose en product/diensten scope. Alle teams werken via de Agile way of working. Transavia heeft als ontwikkelstrategie dat zij een organisatie wil worden die profiteert van verandering. Daarom investeren wij in alle medewerkers (kennis, vaardigheden maar ook houding en gedrag) en streven we naar continue verbetering.

Functievereisten

Wie ben jij?

Jij bent een teamspeler met minstens een afgerond hbo die energie krijgt van: leren, experimenteren en verbeteren. Jij bent bevlogen en daadkrachtig en gaat graag aan de slag met het continu verbeteren van onze diensten. Als analist weet jij de verschillende stakeholders op het juiste moment van begrijpelijke informatie te voorzien.

Voor deze vacature van Informatie Analist bij Transavia heb nog meer in huis, want:

• Je hebt ervaring met technische en functionele analyses in een agile omgeving;

• Je hebt basale kennis van Integratie of Enterprise Service Bus and API-concepten zoals REST/SOAP;

• Je hebt luchtvaart kennis;

• Je hebt aantoonbare ervaring met enterprise architecture talen zoals Archimate3;

• Je hebt aantoonbare ervaring met enterprise architecture tools zoals Sparx;

• Je hebt certificeringen voor het maken van architectuur. Togaf en RCDA zijn gangbaar binnen Transavia;

• Je hebt kennis van en ervaring met Agile methodieken als Scrum en DevOps;


Wat kun je van ons verwachten?

Afhankelijk van jouw kennis en ervaring zullen wij je een aanbod doen tussen € 2751 en € 4520 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.

• (Afhankelijk van totaal salaris) een eindejaarsuitkering;

• Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;

• Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;

• Vriendelijke & bevlogen collega’s;

• Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost (maar gezien de huidige situatie momenteel vanuit huis);

• Flexibele werktijden;

• Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;

• Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;

• Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren? Ben jij de Informatie analist die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Marrit Mallinckrodt, IT Area Lead via marrit.mallinckrodt@transavia.com. Zij komt graag met je in contact! 

Jouw sollicitatieprocedure

1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek waarbij we checken of er een match is tussen jou, het team en Transavia.
4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek dat zich meer richt op de inhoud en je technische skills.
5. Een assessment kan eventueel ook deel uitmaken van de procedure.
6. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature van Informatie analist - Operatie bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.