Informatie Analist, Network & Resource Planning

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Informatie Analist, Network & Resource Planning
Een bijdrage leveren aan het ontcijferen van de puzzel om het meest optimale vliegplan voor de toekomst te maken? Ben jij die ervaren Informatie Analist die requirements en informatiestromen snel weet te ontrafelen? Stap dan aan boord van ons nieuwe agile team!

Wat ga je doen?
In jouw functie als Informatie Analist ben je verantwoordelijk voor het begrijpen van een businessvraagstuk en in kaart brengen van informatiestromen die daarbij horen. Je analyseert en beschrijft bedrijfsprocessen en weet van dit detailniveau weer uit te zoomen om tot oplossing scenario’s te komen. Samen met jouw teamleden en een Domein Architect werk je een solutiondesign uit. Daarin houd je rekening met functionele requirements en met het gehele IT-landschap, zodat een oplossing gebouwd wordt die voldoet aan zowel de wens van onze interne klanten én past binnen een veilige en moderne IT-omgeving.

Je bent goed in het onderzoeken van de obstakels en mogelijkheden bij het opzetten of optimaliseren van informatiesystemen en je kunt dit goed overbrengen aan stakeholders zoals business eigenaars, leveranciers en je team. Door gebruik te maken van tools en gangbare standaarden vanuit onze architectuurprincipes zorg je voor een begrijpelijk verhaal. Doordat je sterk bent in communiceren en schakelen tussen detailniveau en groter geheel, ben je een goede adviseur die het grotere geheel van informatiestromen binnen jouw domein goed overziet.

Je werkt in een DevOps team samen met je IT-collega’s van verschillende disciplines én je Product Owner (PO) uit het business domein aan het realiseren van de doelstellingen voor Transavia Nederland en mogelijk in de toekomst ook voor Transavia Frankrijk.

Concreter?

 • Verantwoordelijk voor het analyseren van informatiebehoeften op basis van een business vraagstuk en uitwerken van een oplossingsrichting met IT;
 • Je functie is onderdeel van een nieuw te vormen scrumteam van ongeveer 8 teamleden. Het scrumteam zal gedurende 2022 worden opgebouwd. Jij bent het eerste teamlid en start samen met de nieuwe PO en Domein Architect aan het vertalen van de eerste Epics;
 • Data speelt een grote rol in dit domein. En dus ook jouw ervaring om data gedreven vraagstukken op te lossen!;
 • Vanuit een T-shaped gedachte ondersteun je teamgenoten bij het oplossen van incidenten of bij testen;
 • Hoeveel cockpit en cabine crew hebben we bijvoorbeeld nodig in 2026 als we met onze nieuwe vloot gaan vliegen? Ben jij straks verantwoordelijk voor het analyseren van processen rondom het optimale vliegnetwerk en het in kaart brengen van de informatievoorziening voor onze lange termijn planning? O.a. data uit de actuele operatie is daarbij van groot belang, dus er ligt nauwe samenwerking met andere (vlieg)domeinen.


Context?

De IT organisatie van Transavia bestaat uit zo’n 180 collega’s met verschillende achtergronden en nationaliteiten. De voertaal in de teams is over het algemeen Engels. Transavia IT werkt in DevOps teams. Het team werkt nauw samen de Product Owner, Domein Architect en Agile coach en de IT Area Lead is jouw leidinggevende. Alle teams werken via de Agile “way of working” en zijn zelf sturend. Transavia heeft als ontwikkelstrategie dat zij een organisatie wil worden die profiteert van verandering. Daarom investeren wij in alle medewerkers (kennis, vaardigheden maar ook houding en gedrag) en streven we naar continue verbetering.

Jij zorgt voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en cockpit-& cabinecollega’s een awesome ervaring te geven in de reis die ze bij of met ons maken.  Dit vraagt van jou dat je zelfstandig ben en pro-activiteit laat zien.

Business domein 

Je zult landen binnen het IT domein Network & Resource Planning (NRP). Onze business collega’s van NRP zijn verantwoordelijk voor het bouwen van een optimaal vliegnetwerk, vluchtschema en het bepalen van de optimale resource behoefte. Hierin vormt de strategie Integrale Airline Planning van Transavia een belangrijke leidraad. Commerciële vraag, de concurrentie, politieke context en ontwikkelingen binnen andere domeinen vormen belangrijke elementen die als input dienen voor het optimale plan. Er is een grote behoefte aan (systeem/data) ondersteuning om planning scenario’s te kunnen bouwen, evalueren en optimaliseren. We noemen dit de “Scenario Factory”.

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Informatie Analist bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding of wo-opleiding en minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring in deze of een soortgelijke functie. Dit is geen starterspositie;
 • Je kan goed in teamverband werken, maar ook zaken zelfstandig oppakken en uitwerken.Je werkt gestructureerd en hebt ervaring met verschillende modelleer talen (BPMN, UML, Archimate) en tools om jouw boodschap te ondersteunen en borgen;
 • Gecertificeerd of ervaren in het Agile werken. Termen als refinement, sprintplanning en DevOps zijn voor jou vertrouwd terrein;
 • Je bent communicatief vaardig voor het goede gesprek met je stakeholders;
 • Je bent sterk analytisch;
 • Er ligt een kans om de rol van scrummaster te pakken als je deze ervaring meebrengt;
 • Je bent woonachtig in Nederland en beheerst zowel de Engelse als Nederlandse taal;
 • De wereld van Transavia is in beweging. Jij bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring bieden we een bruto maandsalaris tussen € 2.751en € 4.519 op basis van een 40-urige werkweek (conform CAO functieschaal 9);
 • (Afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld als “generaliserend specialist” (T-shaped) in gildes en via learning platforms.;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost;
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia
Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. De luchtvaartmaatschappij verzorgt al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen, met name in Europa en Noord-Afrika.  

Sinds augustus 2020 kunnen reizigers met Transavia Holidays zelf een volledige vakantie samenstellen met een vlucht, accommodatie en optioneel een huurauto, transfer of activiteit. Transavia Holidays is aangesloten bij de ANVR en SGR. Transavia is de meest toegankelijke budgetluchtvaartmaatschappij van Europa, leidend in gastvrijheid, service en digitale dienstverlening. Transavia biedt voor zowel de vakantie- als de zakelijke reiziger een aantrekkelijke basis ticketprijs met additionele (betaalde) producten en diensten. Transavia vervoert per jaar ruim 20 miljoen passagiers en opereert met een moderne vloot. Transavia biedt vluchten aan vanaf acht bases in Europa; vanuit Nederland vanaf Amsterdam, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven. Vanuit België vanaf Brussel. Vanuit Frankrijk vanaf Parijs, Montpellier, Nantes en Lyon.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtige collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Informatie Analist die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button, graag voorzien van motivatie. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Merel Visser, IT Area Lead, via merel.visser@transavia.com. Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiele collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure;
 6. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.

Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.