Informatie Analist, Flight IT Team

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Informatie Analist
Stel je eens voor; een baan in de IT en dan met beide benen in het hart van de ‘vlieg business’ staan. Als Informatie Analist bij Transavia is dit geen droom maar werkelijkheid.

Je gaat deel uit maken van het Flight IT team. Dit team ondersteunt onze collega’s in de Cockpit, Cabine en SQA&S met IT-oplossingen.

Onlangs is bekend geworden dat we een -voor Transavia- nieuw type vliegtuig aan de vloot gaan toevoegen, namelijk de Airbus A320neo. Dit betekent een spannende uitdaging voor alle onderdelen van ons bedrijf maar zeker ook voor Flight IT! Unieke kans dus om hier je bijdrage aan te leveren en waardevolle ervaring op te doen.


Wat ga je doen? 

In jouw nieuwe baan als Informatie Analist ben je onderdeel van een Agile team. In dit team zitten collega’s met specialisaties zoals ontwerpen van oplossingen, engineering en applicatiebeheer. Het is de rol van de Informatie Analist om business vraagstukken te analyseren (‘wat is het echte probleem?’) en te bepalen welke oplossingsscenario’s van toepassing zijn. Bij het opstellen van deze scenario’s houd je rekening met het gehele IT-landschap en al bestaande oplossingsontwerpen, met technische requirements, de impact op business processen & de IT innovatie-ambitie. Hierbij is het belangrijk dat je goed kunt schakelen met diverse stakeholders, zoals business-eigenaren, product owners, gebruikers, andere teams, architecten etc.

Bij Transavia houden we van ‘samen’. Dit betekent dat je een proactieve houding hebt, continu wilt verbeteren, teamcommitment omarmt en open staat voor t-shape taken. Je ondersteunt je teamgenoten bij het oplossen van incidenten, of bij testen. In onze agile werkwijze verwachten we dat je bijdraagt aan onze ambitie om “high performing teams” te worden.


Concreter?
Concreet optimaliseer je bijvoorbeeld het indienen van safety reports door de crew aan boord, zorg je voor een optimale vliegroute en dat piloten een systeem hebben t.b.v. certificering.

Doordat jij samen met jouw team, op basis een gedegen analyse, de juiste beslissingen hebt kunnen maken, kan er snel gehandeld worden en heb je meegewerkt aan een perfecte operatie.


Context

De IT organisatie van Transavia bestaat uit zo’n 180 collega’s. Jij zorgt samen met hen voor de technologie die Transavia helpt om onze passagiers en collega’s een awesome ervaring te geven, in de reis die ze bij of met ons maken. Veilig, vernieuwend en vertrouwd. We doen dit door onze mensen en onze teams centraal te stellen, te vertrouwen op vakmanschap en de behoefte om zowel onszelf als onze klanten continue te verrassen door nog beter te willen worden (let’s out do ourselves). Experimenteren en presteren staan bij ons naast elkaar en daar voel jij je bij op je gemak!


Jouw leidinggevende is Jurriaan van den Bosch, IT Area Lead Operationele afdelingen. Hij werkt geruime tijd in de luchtvaart en heeft door de jaren heen verschillende functies gehad.

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Informatie Analist bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau verkregen door een relevante ICT-opleiding of ervaring;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het uitvoeren van informatie analyse en het werken onder architectuur in een complexe IT organisatie;
 • Je bent een echte teamplayer, die het beste uit andere teamleden naar boven haalt;
 • Je bent continu veranderingsbereid, gemotiveerd om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de veranderende wereld om ons heen;
 • Je hebt ervaring met outsourcingstrajecten en het werken met outsourcingpartners;
 • Ervaring met het werken in een Agile of DevOps werkomgeving met cloud applicaties;
 • Ervaring met een andere specialisatie zoals testen, software ontwikkelen of scrum master is een voordeel.

En verder? Hoe lastiger het vraagstuk, hoe leuker jij het vindt dus ga jij vanuit jezelf op onderzoek uit. Jij bent van het observeren, nadenken om daarna snel te kunnen handelen. Experimenteren en presteren staan bij ons naast elkaar en in dat krachtenveld, tussen Business en IT daar voel jij je op je gemak.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een bruto maandsalaris tussen € 2750 en € 4519;
 • (Afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost (maar gezien de huidige Covid-19 beperkingen, momenteel vanuit huis);
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Informatie Analist die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Jurriaan van den Bosch via jurriaan.vandenbosch@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiele collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.

Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.