Hoofd Engineering bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Hoofd Engineering bij Transavia
Ben jij een écht faciliterend leidinggevende met drive om het beste uit je team te willen halen? Krijg je energie van technische inhoud en opereer jij het beste in een snel veranderende omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou.


Transavia’s motto is "We make low cost feel good". Daarvoor zetten we graag een stap extra, voor onze passagiers en voor elkaar. Dat zie je terug in het dagelijks werk en de sfeer in ons bedrijf. Samen zetten we onze schouders er onder! Bij de afdeling Fleet & Technical Services zijn we een herstructurering van de organisatie gestart om de komende jaren onze rol binnen Transavia en in de KLM groep nog beter te kunnen spelen. In dat kader zoeken wij naar versterking van het managementteam in de functie van hoofd Engineering.

Wat ga je doen?
Als Hoofd Engineering geef je leiding aan een team van ongeveer 20 System Engineers en documentatie-specialisten. Samen zorg je voor het definiëren en optimaal planbaar maken van alle onderhoud en modificaties aan onze vloot van ruim veertig toestellen. Een greep uit de activiteiten die daar onder vallen:

 • Ontwikkeling van onderhoudsprogramma’s voor vliegtuig, motoren en APU alsmede de bijbehorende werkinstructies;
 • Analyseren en rapporteren van technische prestaties van de vloot en componenten;
 • Bewaken van de vliegtuigconfiguratie en adviseren over modificaties voor maximale inzetbaarheid en prestaties van onze vloot;
 • Ontwerpen van modificaties en reparaties onder Transavia’s EASA Part-21 erkenning (waarvan je de formele Head of Design rol invult);
 • Ondersteunen Vliegtuigonderhoud bij het oplossen van complexe storingen en het repareren van schade;
 • Vaststellen van workscopes voor onderhoud van motoren, APU’s, onderstellen en andere componenten.


Je maakt ook deel uit van het managementteam Fleet & Technical Services. Samen bepaal je de doelen en ambities van F&TS, vertaal je ze naar plannen en budgetten, en zijn jullie de drijvende kracht achter de transformatie van F&TS naar een efficiëntere, effectievere organisatie.

 • Je draagt zorg voor de luchtwaardigheid en beschikbaarheid van de vloot;
 • Je geeft leiding aan de onderhoudsoperatie, onder meer als standby Duty Hoofd TD op rotatiebasis;
 • Je geeft invulling aan het Safety Management System en zorgt dat aantoonbaar wordt voldaan aan de toepasselijke wet- en regelgeving;
 • Je leidt de herstructurering van de F&TS organisatie, stimuleert en ondersteunt verbeter-initiatieven, inspireert en creëert draagkracht bij medewerkers.


En, last but not least, je levert belangrijke bijdragen aan het Fleet team (verantwoordelijk voor de lange-termijn vlootplanning en -sourcing) en vervult een rol op vliegtuigtechnisch gebied in Transavia’s emergency response organisatie.

Functievereisten

Wie ben jij?

Voor de functie van Hoofd Engineering bij Transavia heb je veel in huis. Je bent een echt faciliterend leidinggevende en krijgt er energie van om het beste uit je team te halen! Dit doe je door medewerkers te motiveren, inspireren en coachen. Je hebt ook bewezen dat je dat kunt; je kunt bogen op aantoonbare ervaring in het managen en ontwikkelen van technische professionals op HBO+ niveau. Overigens gaat dat in onze ervaring het beste als je ook affiniteit hebt met de inhoud, dus liefde voor (luchtvaart)techniek zien we als een stevige pré.

Je hebt een relevante HBO of WO-opleiding afgerond, zoals Luchtvaarttechniek of Aviation Engineering, met tenminste 5 jaar werkervaring als leidinggevende. Verder:

 • Ben je analytisch sterk met een goed abstract denkvermogen;
 • Kun je teamleden inspireren en stimuleren zodat zij het beste uit zichzelf halen;
 • Toon je betrokkenheid en ben je toegankelijk;
 • Zit ondernemen in jouw DNA. Je bekijkt zaken met een frisse blik en komt met innovatieve ideeën en oplossingen om Transavia verder te helpen;
 • Ben je wendbaar, ofwel continu veranderingsbereid en gemotiveerd om steeds beter te worden in wat we doen;
 • Ben je daadkrachtig en ga je voor het beste resultaat;
 • Ben je communicatief sterk. Je weet anderen te inspireren en motiveren. Je weet op een prettige manier draagvlak te creëren om zo veranderingen in gang te zetten;
 • Kun je goed prioriteiten stellen en je team helpen dit ook te doen;
 • Heb je kennis van met Part-M, Part-21 en/of equivalente regelgeving evenals van onderhoudsprogramma’s;
 • Heb je affiniteit met data en digitalisering (praktijkervaring met Trax of een vergelijkbaar ERP-systeem is een pré).


Wat kun je van ons verwachten?

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan in een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Als hoofd Engineering bij Transavia bieden we je een uitdagende werkplek op Schiphol (maar in eerste instantie voornamelijk vanuit je thuiswerkplek). Je krijgt vrijheid en verantwoordelijkheid om niet alleen je functie naar eigen inzicht vorm te geven, maar ook om bij te dragen aan de transformatie van Fleet & Technical Services.

Deze functie wordt gewaardeerd in functiegroep 12, dit houdt in dat we op basis van kennis en ervaring jou een aanbod doen tussen de 4468,- en 7546,- euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. 

Daarnaast kan je van ons verwachten:

 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Een mobiliteitsbudget;
 • Een persoonlijk budget voor vitaliteit, loopbaan en (persoonlijke) ontwikkeling;
 • Wij werken hard, maar er wordt ook hard gelachen;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie die voortdurend gaat voor een prominente plek in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste, daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij het hoofd Engineering die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Robert-Jan Korenromp, Hoofd Engineering via robert-jan.korenromp@transavia.com. Hij helpt je graag!


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 • Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Hoofd Engineering bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.