Flight Operations Engineer bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Flight Operations Engineer bij Transavia

Als Flight Operations Engineer ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor o.a. het onderzoeken van routes en luchthavens voor onze vluchten, het beheren van de weight & balance van onze vloot, en draag je zorg voor de systemen, waaronder het Lido vliegplan systeem en de Electronic Flight Bag die in onze operatie worden gebruikt. Je geeft advies over de vliegtechnische realisatie van onze vluchten, en verstrekt hier autorisaties voor.

Wat ga je doen?
Jij zorgt samen met jouw collega’s voor de optimale ondersteuning van de vliegoperatie met als doel een veilige en betrouwbare uitvoering van onze vluchten.

Daarnaast houd je je bezig met onderzoeken die Transavia helpt om de veiligheid te vergroten en / of onze rol in duurzaamheid kunnen vergroten.

In deze functie maak je deel uit van een enthousiast team van ongeveer 12 medewerkers. Het team bestaat uit 7 collega Flight Operations Engineers, een Publicatie Engineer, een medewerker Operationele documentatie en 3 Technisch Vliegers.

 

Concreter?

 • Op verzoek van commercie onderzoek je nieuwe bestemmingen voor in het Transavia netwerk en geeft aan wat de eventuele beperkingen zijn (bijvoorbeeld het aantal passagiers);
 • Je draagt zorgt voor de kwaliteit van de luchthaven en route briefing informatie welke door o.a. de vliegers en het Operations Control Center worden gebruikt bij de uitvoering van de vlucht;
 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van engine failure procedures en onderzoekt escape procedures. Deze zijn noodzakelijk voor het vliegen in bergachtig terrein;
 • Je verwerkt de gegevens uit de vliegtuigwegingen en voert reguliere controles op de Weight & Balance systemen;
 • Je werkt actief samen met de Technische Dienst en Boeing voor wat betreft het up-to-date houden van de Minimum Equipment List en draagt zorgt voor de afstemming met de luchtvaart autoriteiten;
 • In de rol als EFB administrator houd je supervisie over de werking van de Electronic Flight Bag binnen de wettelijke kaders. Hierin werkt je nauw samen de IT afdeling;
 • Je houd je bezig met innovaties die Transavia helpen om duurzaam te worden en werkt daarin nauw samen met onze partners, waaronder Boeing en Jeppesen.

Vereisten

Wie ben jij? 

Je beschikt over een afgeronde HBO of TU opleiding/studie in Vliegtuigbouwkunde, Vliegtuigoperatie, Lucht- en Ruimtevaarttechniek of een andere relevante richting. Ook heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Daarnaast:

 • Ben je ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig hebben om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Je bent initiatiefrijk en kunt goed samenwerken, en beschikt over overtuigingskracht en drive;
 • En tenslotte is het van belang dat je accuraat te werk gaat, en een goed oog voor detail hebt.


Wat kun je van ons verwachten?

Binnen Transavia bieden wij jou de verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven. Daarbij is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkelingen. Daarnaast:

 

 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een toffe werkplek onder de rook van Schiphol;
 • Een eindejaars- en winstuitkering;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

 

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

 

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

 

Wil je solliciteren?

Ben jij de Flight Operations Engineer die wij zoeken en kom je ons team versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Peter van Blokland via het telefoonnummer 06-14310260. Hij komt graag met je in contact!

 

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de procedure.