Flight Operations Engineer

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Flight Operations Engineer bij Transavia

Als Flight Operations Engineer ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor onder andere het onderzoeken van routes en luchthavens voor onze vluchten, het beheren van de weight & balance van onze vloot en draag je zorg voor de systemen, waaronder het Lido vliegplan systeem en de Electronic Flight Bag die in onze operatie worden gebruikt. Je geeft advies over de Vliegtechnische realisatie van onze vluchten en verstrekt hier autorisaties voor.


Wat ga je doen?

Jij zorgt samen met jouw collega’s voor de optimale ondersteuning van de vliegoperatie met als doel een veilige en betrouwbare uitvoering van onze vluchten. Daarnaast voer je onderzoeken uit die Transavia helpen om de veiligheid te vergroten en/of onze rol in duurzaamheid verder uit te breiden. Ook heeft Vliegtechnische zaken een grote rol in het “Entry Into Service” programma van de Airbus 320Neo Family. Samen met collega’s uit het hele bedrijf doen wij de noodzakelijke voorbereidingen om in 2023 het nieuwe type vliegtuig aan de vloot toe te voegen.


In deze functie maak je deel uit van een enthousiast team van ongeveer 16 medewerkers. Het team bestaat uit 10 collega Flight Operations Engineers, een Publicatie engineer, een medewerker Operationele documentatie en 4 Technisch vliegers.


Concreter?

 • Op verzoek van commercie onderzoek je nieuwe bestemmingen voor in het Transavia netwerk en geeft aan wat de eventuele beperkingen zijn (bijv. aantal passagiers);
 • Je draagt zorgt voor de kwaliteit van de luchthaven en route briefing informatie, welke door onder andere de vliegers en het Operations Control Center worden gebruikt bij de uitvoering van de vlucht;
 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van contingency procedures en onderzoekt escape procedures noodzakelijk voor het vliegen in bergachtig terrein;
 • Je verwerkt de gegevens uit de vliegtuigwegingen en voert reguliere controles op de Weight & Balance systemen;
 • Je werkt actief samen met de Technische Dienst en Boeing voor wat betreft het up-to-date houden van de Minimum Equipment List en draagt zorgt voor de afstemming met de luchtvaart autoriteiten;
 • In de rol als EFB administrator houd je supervisie over de werking van de Electronic Flight Bag binnen de wettelijke kaders. Hierin werkt je nauw samen de IT afdeling;
 • Je werkt mee aan de introductie van de Airbus A320Neo Family in de Transavia vloot;
 • Je houd je bezig met innovaties die Transavia helpen om duurzaam te worden en werkt daarin nauw samen met onze partners, waaronder Boeing en Jeppesen.

Functievereisten

Wie ben jij?

Voor deze vacature van Flight Operations Engineer bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde HBO of TU opleiding/studie in Vliegtuigbouwkunde, Vliegtuigoperatie, Lucht- en Ruimtevaarttechniek of een andere relevante richting;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Je bent initiatiefrijk, kunt goed samenwerken en beschikt over overtuigingskracht en drive;
 • En tenslotte is het van belang dat je accuraat te werk gaat en een goed oog voor detail hebt.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een toffe werkplek onder de rook van Schiphol;
 • Een eindejaars- en winstuitkering;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtige collega’s die oog hebben voor elkaar en krijg je energie van verandering en vernieuwing? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?

Ben jij de Flight Operations Engineer die wij zoeken en kom je ons team versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Peter van Blokland via het telefoonnummer 06-14310260. Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor de vacature van Flight Operations Engineer bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.