Financial Controller BI bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Financial Controller BI bij Transavia

Jij zorgt samen met jouw collega’s voor keuzes die Transavia helpen groeien. Dat vraagt om een mix van rapportages, data analyses en innovatie. Ben jij onze nieuwe financial controller BI en data analytics en lijkt het jou een uitdaging om werkzaamheden uit te voeren als onderdeel van de Planning & Control cyclus en Transavia consolidatie binnen de AIR FRANCE KLM groep?

Wat ga je doen?

In jouw nieuwe baan als Financial Controller ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het maken van rapportages en analyses en draag je echt bij aan de te maken keuzes. Uiteraard komt jouw kennis van Power BI hiervoor goed van pas en weet je steeds weer te innoveren. Je innoveert onze financiële verslaglegging en analyses met behulp van innovatieve tools en data analytics.

Daarnaast stel je management rapportages en dashboards op voor de directie, de aandeelhouders en andere stakeholders. Omdat jij de financiële ontwikkelingen van Transavia als geheel volgt ben je ook de linking pin vanuit finance naar het Data Analytics team van Transavia.


Je bent deel van het Controlling & Reporting team, je rapporteert samen met 3 andere controllers aan de Team Lead Financial Control. Verder bestaat het team uit 6 business controllers en een Hoofd Controlling en Reporting.


Functievereisten

Wie ben jij?

Voor deze vacature van Financial Controller bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding in een financiële/bedrijfseconomische richting;
 • Minimaal 3 – 5 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke rol vereist;
 • Je hebt affiniteit met data analytics en business intelligence;
 • Daarnaast beschik je over goede kennis van de Engelse taal;
 • Je beschikt over uitstekende Excel vaardigheden en je hebt affiniteit met andere tools zoals Power BI;
 • Je bent gericht op samenwerking en neemt initiatief voor verbeteringen;
 • Je bent analytisch ingesteld en krijgt energie van het maken van analyses en zoeken naar kansen;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • (afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke en bevlogen collega’s;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een toffe werkplek onder de rook van Schiphol;
 • Last but not least, ben je reislustig? Dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Deze functie wordt gewaardeerd in functiegroep 10. Dit houdt in dat we op basis van kennis en ervaring jou een aanbieding doen tussen 3202,- en 5311,- euro bruto per maand.


Over Transavia
Ons motto is: ‘We make low cost feel good.’ We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Financial Controller die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Tom Davina, Teamleider Financial Control & TCF via tom.davina@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste (digitale) gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 • Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Financial Controller bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.