Expert Lead Sales en Traffic Accounting bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Expert Lead Sales en Traffic Accounting
Als Expert Lead Sales en Traffic accounting ben je samen met het Sales en Traffic Accounting team op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het administreren van Transavia’s inkomsten en balansposten. Dat vraagt om iemand die enthousiast en georganiseerd is, die meewerkt met en richting geeft aan collega’s en kwaliteitsgericht is. Kortom, dat vraagt om een allround medewerker die het beste uit zichzelf en het team weet te halen!


Wat ga je doen?

De afdeling Sales en Traffic accounting bestaat nu uit 6 vaste personeelsleden en afhankelijk van het moment een aantal tijdelijke medewerkers en is hiërarchisch onderdeel van Commercial Control. Het Sales en Traffic accounting team waarborgt het juist, volledig en tijdig administreren van de inkomsten en balansposten en het optimaliseren van de hieraan ondersteunende processen, alsmede van het uitvoeren van die activiteiten voor het Transavia Control Framework (TCF) ten behoeve van de maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen. De afdeling is verder verantwoordelijk voor alle refund-verzoeken richting de consument, binnen de vastgestelde normen. Ook het tijdig en juist factureren van onze externe klanten (touroperators, ad hoc partijen, leasemaatschappijen en buitenstations) behoort tot het takenpakket.


Het domein Sales en Traffic accounting is daarmee:

 • Een afdeling die een perfect gevoel heeft bij het speelveld waarin Transavia zich bevindt en goed weet wat belangrijk is voor haar stakeholders (met name IT, Finance en commercie);
 • Een resultaat gedreven afdeling die bruist van de energie en waar het leuk is om te werken;


Transavia is een bedrijf dat zich continu aanpast aan de omgeving en waarin persoonlijk leiderschap belangrijk is. In deze dynamische en operationele omgeving is het vanuit eigen verantwoordelijkheid belangrijk om waarden gedreven resultaten te bereiken.


Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. En dat zie je echt terug in het dagelijks werk en de sfeer in onze organisatie en in ons team.


Concreter?

Naast de tijdige en juiste administratieve verwerking van de vluchten en de omzet heb je ook aandacht voor de volgende punten:

 • Controle en verwerking van de opbrengsten van boordverkopen via Tre3;
 • Innovaties aansturen die geïnitieerd worden vanuit de eigen afdeling;
 • Namens de afdeling de requirements definiëren bij projecten en productontwikkelingen vanuit de businessinnovaties;
 • Zorg dragen voor het uitvoeren van testen om vast te stellen of producten conform specificaties worden geleverd en adviseren, indien van toepassing, over de vervolgstappen;
 • Verzorgt de diverse specificaties ten behoeve van het TCF en de reguliere controles en specificaties ten behoeve van de maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen en lijncontroles;
 • Ondersteunen bij het proces van het verwerken van queues en overige werkzaamheden (bijvoorbeeld rondom vouchers, groepsboekingen en restituties);
 • Processen in kaart brengen en waar mogelijk optimaliseren.

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Expert Lead Sales en Traffic Accounting bij Transavia heb je veel in huis, want:

Je hebt een afgeronde HBO opleiding, of vergelijkbaar werk- en denkniveau. Je hebt ervaring met administratieve en financiële processen, ervaring binnen een financiële administratie en bent analytisch en procesmatig sterk.

Vanuit jezelf ben je initiatiefrijk en ‘wendbaar’, oftewel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Daarnaast beschik je over de volgende vaardigheden:

 • Je ontwikkelt jezelf zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak;
 • Je bent cijfermatig en analytisch sterk;
 • Je beschikt over kennis van Excel en over goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je kunt ook strategisch/conceptueel denken;
 • Je weet mensen te overtuigen, neemt initiatief, je durft anders te denken, je bent resultaatgericht en in staat de business te betrekken en te challengen.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke en bevlogen collega's;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een toffe werkplek onder de rook van Schiphol en de mogelijkheid dit te combineren met thuiswerken;
 • Last but not least, ben je reislustig? Dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Deze functie wordt gewaardeerd in functiegroep 9. Dit houdt in dat we jou op basis van kennis en ervaring een aanbieding doen tussen € 2.752,- en € 4.520,- euro bruto per maand.


Over Transavia

Ons motto is: ‘We make low cost feel good.’ We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Expert Lead medewerker die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Jeljer de Wagt, Team Lead Commercial Control, via jeljer.dewagt@transavia.com.


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 • Het eerste (digitale) gesprek: Er volgt een eerste gesprek met Jeljer de Wagt en een collega uit het team;
 • Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek met twee andere collega’s;
 • Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Expert Lead Medewerker Sales Traffic Accounting bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.