Ervaren Data Engineer met DWH ervaring

Functieomschrijving

Jouw verantwoordelijkheid als Data Engineer

Als Data Engineer bouw je mee aan al onze data en analytics oplossingen. Je draait mee in onze multidisciplinaire teams met als doel om (ruwe) data beschikbaar te maken en om te zetten in waardevolle inzichten en advanced analytics producten voor onze business.

Samen met je team van Data Engineers ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en het beheren van het Azure data platform, bestaande uit onder andere:

 • Synapse (data warehouse)
 • Azure Data Factory
 • Airflow
 • dbt
 • Databricks
 • Data lake
 • Azure ML
 • CI/CD

Over de afdeling Strategy, Data & Intelligence (SDI)

Je zal onderdeel uitmaken van het Strategy, Data & Intelligence (SDI) team dat naast Data Engineers bestaat uit de Lead SDI, Analytics Translators, Data Scientists, Data Analysts en Business Consultants. Je zal veel samenwerken met jouw SDI-collega’s, het Cloud Platform Team en onze (data) collega’s bij Transavia Frankrijk. In deze positie rapporteer je aan de Lead SDI.

Binnen SDI werken we Scrum volgens het Spotify model. Dit houdt in dat we twee multidisciplinaire squads hebben, die zich beiden richten op een aantal domeinen binnen Transavia (bijvoorbeeld customer & proposition, passenger & operations control, network & resource planning, schedule & resource optimisation en/of onze operationele afdelingen). Als Data Engineer ben je onderdeel van één squad waarbij jij jou expertise inzet.

Ook wordt je onderdeel van de Data Engineering chapter. Deze bestaat uit een Lead Data Engineer en Data Engineers. De Lead Data Engineer coacht je en stippelt samen met jou je groeipad uit om kennis op te doen van nieuwe technologieën en best practices.


A Day in the Life

09:00 - Je hebt besloten om een dag op kantoor te werken op Schiphol-Oost, dat doe je 2 – 3 dagen per week. Zoals gewoonlijk begint de kantoordag met een lekkere cappuccino bij Stella, het kantoorcafé. Daarna check je snel of de run van de afgelopen nacht is gelukt. Airflow is helemaal groen, onze favoriete kleur.

09:15 – Tijd voor de daily standup! Standups duren een kwartier, waarin je met de squad de Sprint voortgang bespreekt en de taken van de dag doorneemt.

09:30 – Focus tijd. Koptelefoon op en bezig met een nieuwe pipeline voor het exporteren van data naar Schiphol Airport. Elke dag voorspelt SDI het verwachtte aantal passagiers op onze vluchten tot 14 weken vooruit. Deze data wordt samengevoegd en doorgezet naar de sFTP van Schiphol, zodat zij optimaal kunnen plannen!

12:00 - Tijd voor de lunch, een wandeling over Schiphol-Oost en een potje tafelvoetbal met het team.

13:00 - Refinement. Hier kijken we met de squad naar de stories op de backlog, en schatten we in hoeveel effort dit kost.

14:00 - Chapter meeting. Tijdens de chaptermeeting zit je samen met de andere Data Engineers binnen SDI. Hier worden zaken zoals de Data Warehouse runs, migraties & security besproken. Hierna is er tijd voor een korte demo over een nieuwe technologie, dit keer over Purview, een nieuwe data governance oplossing binnen Azure.

15:00 - Tweede sessie focus tijd, maar eerst wat PRs van collega’s reviewen zodat we deze naar acceptatie door kunnen zetten, ruim op tijd voor de volgende release!

17:00 - Borreltijd met het team bij het leukste café op Schiphol Oost, Wings!

Functievereisten

Wie ben jij?

 • Je herkent je in onze waarden daadkrachtig, bevlogen, verantwoordelijk en vriendelijk, én je hebt dat “tikkeltje lef”;
 • Je hebt minimaal een hbo/wo opleidingsniveau en ruime (5+ jaar) relevante ervaring in een data engineering positie;
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur per week;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.


Wat kun je van ons verwachten?

Deze functie is ingeschaald in een functiegroep 10 of 11. Afhankelijk van kennis en ervaring doen wij een aanbieding van tussen de €3.590,- en €6.994,- euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

 • Werken voor dé nummer 1 budgetluchtvaartmaatschappij;
 • De kans en verantwoordelijkheid om de functie naar eigen inzicht te vormen;
 • Veel ruimte en initiatieven voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • 22 verlof- en 4 adv dagen o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • Vriendelijke en bevlogen collega’s;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Zie jij hier een mooie match? Solliciteer dan snel :-)


Over Transavia

We zetten graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Is deze functie jou op het lijf geschreven en wil je solliciteren?
Ben jij de Data Engineer die wij zoeken en kom je ons team versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op ons via recruitment@transavia.com