Digitale ‘message’ marketeer bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als digitale ‘message’ marketeer bij Transavia

Ben jij de marketeer met een hart voor marketing automation? Ben jij degene die niet stopt totdat je zeker weet dat de juiste boodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij onze klanten komt. Ben jij een digitale marketeer met passie voor e-mail en ben je op je best als je mag werken aan ambitieuze plannen? In deze rol staat relevante communicatie aan onze klanten centraal. Met jouw kennis en enthousiasme breng je onze ‘message lifecycle’ naar het volgende niveau waardoor onze klanten een gevoel van herkenning en relevantie ervaren.


Wat ga je doen?

Als digitale marketeer ben je verantwoordelijk voor de e-mail life cycle vanuit een omnichannelgedachte, met als doelstelling een betere klantbeleving en een hogere conversie op next best actions. Hierbij laat je je niet weerhouden door de beperkingen van het ‘traditionele’ e-mail kanaal. Jij bent de persoon die onze nieuwe en bestaande klanten gaat verrassen met gerichte persoonlijke communicatie via het best passende kanaal (e-mail, sms, app, web, …)

Jij weet over het optimaliseren van berichten, momenten en kanalen voor specifieke klantgroepen. Naast het analyseren van A/B testen & modellen, het monitoren van de resultaten en het bouwen van CRM activiteiten d.m.v. flows in het marketing automation systeem, ben je het centrale aanspreekpunt voor onze nu nog “e-mail” life cycle. Met je inlevingsvermogen sluit je aan bij klantbehoeften en kom je op het juiste moment met de juiste boodschap (commercieel en servicegericht).

In de functie van digitale marketeer maak je deel uit van Base Customer Experience (Base CX), een team van ongeveer 15 medewerkers. Dit multidisciplinaire team is verantwoordelijk voor de customer experience en de aansturing van externe customer service partners. In jouw rol als digitale marketeer heb je ook een belangrijke rol in het development team ‘Campaigns & Notifications’. Samen met dit gemengde IT & Business team maak je impact door het technisch mogelijk te maken dat onze klanten op het juiste moment de juiste informatie krijgen.


Concreter?

 • Je bent verantwoordelijk voor de e-mail/message marketing strategie voor onze klanten vanaf het moment dat onze klanten een ticket bij ons gekocht hebben. Je ontwikkelt en beheert verschillende ‘message’ trajecten op basis van slimme segmentatie en flow- en procesmodellen;
 • In nauwe samenwerking met de campagnespecialisten van het directe salesteam (Base Direct) en de customer journey specialisten zorg je voor een consistente strategie van trigger tot thuiskomen en een optimale relevante invulling van de beschikbare kanalen;
 • Je zorgt ervoor dat in de customer journey elk bericht op het juiste moment, via het juiste kanaal de juiste klant(en) bereikt. Je monitort, analyseert en evalueert de resultaten en geeft (ongevraagd) advies om de effectiviteit te verbeteren. Je bent de trekker van concrete optimalisatie voorstellen;
 • Je bepaalt de juiste boodschap bij de juiste doelgroep en zorgt in samenwerking met je collega’s voor duidelijke passende content;
 • Je signaleert nieuwe bruikbare trends voor digitale innovatie;
 • Je traint collega’s op het gebied van e-mailmarketing en ontwikkelt de handleidingen, procesbeschrijvingen en andere tools waarmee je collega’s zelfstandig kunnen werken.

Vereisten

Wie ben jij?
Je hebt een afgeronde hbo of wo-opleiding en meerdere jaren werkervaring op het gebied van online marketing en onderwerpen zoals marketing automation, e-mail marketing, (conversie)optimalisatie en CRM. Ervaring met Pega, Clang en/of 15Below is een pré. Daarnaast:

 • Ben je goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen in het marketinglandschap, technisch én commercieel onderlegd en in staat op het snijvlak hiervan met creatieve oplossingen te komen;
 • Je hebt ervaring met stakeholder management en hebt een agile mindset;
 • Je beschikt over uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Het is een grote pré als je taalkundig vaardig bent.


Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden jou de verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en je ontvangt een persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Daarnaast:

 • Flexibele werktijden;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een toffe werkplek onder de rook van Schiphol;
 • Een eindejaars- en winstuitkering;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Deze functie is ingeschaald in functiegroep 9. Dit betekent dat wij op basis van kennis en ervaring een aanbieding doen tussen de 2724 en 4475 euro bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?

Ben jij de digital ‘message’ marketeer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Marije Teerling via het telefoonnummer 06-16 606 867. Zij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de procedure.