Data Engineer bij Transavia

Functieomschrijving

Kom ons bij Transavia versterken als Data Engineer

Voor ons Strategy, Data & Intelligence team bij Transavia zijn wij op zoek naar een Data Engineer. Dit centrale team leidt de transformatie naar het data-gedreven werken, adviseert afdelingen aan de hand van informatie en inzichten en bouwt aan data- en AI-oplossingen voor klanten en medewerkers van Transavia. Het team is opgericht om Transavia naar het volgende niveau te brengen in Data & Analytics. Wil jij onderdeel zijn van deze reis en het team op weg helpen naar state-of-the-art engineering?


Jouw verantwoordelijkheid als Data Engineer

Als Data Engineer bouw je mee aan al onze data en analytics oplossingen. Je draait mee in onze multidisciplinaire teams met als doel om (ruwe) data beschikbaar te maken en om te zetten in waardevolle inzichten voor onze business.


Samen met de andere Data Engineers ben je verantwoordelijk voor het beheren en verbeteren van het Azure data platform, bestaande uit onder andere:

 • Data warehouse (Synapse)
 • Data lakes
 • Machine learning pipelines (Azure ML)
 • In-memory data modellen voor ad-hoc analyses en rapportages (Power BI)

Je wordt gecoacht door de Lead Data Engineer die samen met jou een groeipad uitstippelt om kennis op te doen van nieuwe technologieën en best practices. Op deze manier kun je gericht onderdeel uitmaken van projecten die jouw Data Engineering skills naar het volgende niveau brengen.


Je zal onderdeel uitmaken van het Strategy, Data & Intelligence (SDI) team dat naast Data Engineers bestaat uit de Lead SDI, Lead Data Scientist, Lead Data Engineer, Analytics Translators, Data Scientists, Data Analysts en Business Consultants. Je zal veel samenwerken met jouw SDI collega’s, het Cloud Platform Team en onze (data) collega’s bij Transavia Frankrijk. In deze positie rapporteer je aan de Lead SDI.

Functievereisten

Wie ben jij?

 • Je herkent je in onze waarden daadkrachtig, bevlogen, verantwoordelijk en vriendelijk, én je hebt dat “tikkeltje lef”;
 • Je hebt minimaal een HBO/WO opleidingsniveau en ruime (5+ jaar) relevante ervaring in een data engineering positie;
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur per week;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.


Als Data Engineer:

 • Heb je data engineering kennis opgebouwd vanuit zowel de theorie als praktijk op het gebied van cloud engineering, data warehousing, data modelleren, data & machine learning pipelines, software engineering, coding standards, testing, version control, continuous integration en continuous deployment;heb je ervaring met het ontwerpen en implementeren van cloud data platforms en het gebruik van SQL, Python, Airflow, Azure en PowerBI;
 • Ben je in staat de functionele vraag te vertalen naar een technische oplossing met oog voor het bredere landschap;
 • Onderzoek je proactief best practices en hoe deze toegepast (kunnen) worden in het team om de technische kwaliteit te verbeteren;
 • Ben je gedreven om jouw kennis en skillset continu door te ontwikkelen. Je bent nieuwsgierig en hebt het gevoel nooit uitgeleerd te zijn;
 • Werk je agile, wat je ontdekt, pas je gelijk toe.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Werken voor dé nummer 1 budgetluchtvaartmaatschappij;
 • De kans en verantwoordelijkheid om de functie naar eigen inzicht te vormen;
 • Veel ruimte en initiatieven voor persoonlijke ontwikkeling;
 • (afhankelijk van salaris) een eindejaarsuitkering;
 • 22 verlof- en 4 adv dagen o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • Vriendelijke en bevlogen collega’s;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Afhankelijk van kennis en ervaring doen wij een aanbieding van tussen de € 3202,- en € 5311,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.


Over Transavia
Ons motto is: ‘We make low cost feel good.’ We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Is deze functie jou op het lijf geschreven en wil je solliciteren?
Ben jij de Data Engineer die wij zoeken en kom je ons team versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op ons via recruitment@transavia.com


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature als Data Engineer bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.