Data & Configuratie Engineer bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Data & Configuratie Engineer

Transavia’s motto is "We make low cost feel good". Daarvoor zetten we graag een stap extra, voor onze passagiers en voor elkaar. Dat zie je terug in het dagelijks werk en de sfeer in ons bedrijf. Samen zetten we onze schouders er onder! Binnen Fleet & Technical Services zijn we een herstructurering van de organisatie gestart om de komende jaren onze rol binnen Transavia en in de KLM groep nog beter te kunnen spelen.


Ook is onlangs bekend geworden dat we, Transavia, onze vloot de komende jaren gaan vervangen met twee nieuwe types vliegtuigen, namelijk de Airbus A320neo en AirbusA321neo. De komende jaren verduurzamen we onze gehele vloot en dit betekent een spannende en mooie uitdaging voor alle onderdelen van ons bedrijf en zeker ook voor de afdeling Engineering! In een uitdagende periode is het belangrijk om vooruit te blijven kijken én aan onze toekomst te werken. Voor jou een unieke kans dus om hier je bijdrage aan te leveren en een waardevolle ervaring op te doen.

Binnen onze afdeling Engineering zoeken wij een Data & Configuratie Engineer die daaraan kan meewerken

Wat ga je doen?

Als Data & Configuratie Engineer maak je deel uit van de afdeling Engineering bij Fleet & Technical Services. Engineering ondersteunt de onderhoudsorganisatie en vliegoperatie met haar kennis en expertise en verzorgt o.a. de normeringen en technische specificaties voor de uitvoering van onderhoud en modificaties, in samenwerking met andere teams binnen en buiten ons bedrijf. Daarnaast zoekt Engineering continu naar verbeteringen in de organisatie, operatie en vloot en valt Transavia’s Design Organisation onder Engineering. Engineering bevat 5 inhoudelijke vakgroepen: Interiors, Powerplant, Avionics, System & Structures , Maintenance Programs. En het Technische Documentatie Centrum valt onder Engineering.


Als Data & Configuratie Engineer ben je verantwoordelijk voor de inrichting van het data & configuratie management van onze Boeing 737NG en Airbus A320/A321 vloot. Samen met jouw collega’s zorg je er voor dat onze vloot (technisch) in orde is en klaar om onze klanten naar hun bestemming te brengen. Problemen los je op door middel van jouw kennis van zaken, creatieve geest en uitstekende adviesvaardigheden.


Concreter?

 • Je verzorgt het beheer van de specificaties van onze vloot en de configuratie van de vliegtuigen bij het TDC en in ons TRAX-systeem;
 • Je ontwikkelt, samen met jouw collega’s bij het TDC, een nieuwe en betere structuur voor onze Aircraft Files en richt het beheer hiervan in;
 • Je ondersteunt de afdeling Engineering met jouw kennis om onze data-processen te verbeteren.
 • Vanuit jouw kennis en ervaring met TRAX, ondersteun je de afdeling Engineering in het efficienter gebruik van TRAX


Naast deze werkzaamheden ben je betrokken bij het proces rond de invoering van nieuwe- en de aanpassing van bestaande vliegtuigen, en neem je deel aan diverse projecten ter verbetering van onze operatie en onze vloot.

Deze functie is een fulltime functie in dagdienst met als standplaats Schiphol-Oost.

Functievereisten

Wie ben jij?

Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond, zoals Luchtvaarttechniek of een bedrijfskundige richting en minimaal 2 jaar werkervaring in de luchtvaart. Meer dan 5 jaar recente ervaring als grondwerktuigkundige in combinatie met HBO werk- en denkniveau vinden wij ook interessant. Verder:

 • Ben je analytisch sterk met een goed abstract denkvermogen;
 • Pak je zaken uit jezelf op en ben je stressbestendig;
 • Ben je nauwkeurig, maar ook in staat van tijd tot tijd een helikopterview in te nemen;
 • Kun je goed uit de voeten met Office automatisering en het verwerken van data;
 • Kun je goed prioriteiten stellen en omgaan met verschillende belangen in een organisatie;
 • Ben je vaardig in communiceren en adviseren, in het Nederlands en in het Engels;
 • Praktijkervaring met TRAX of een andere relevante ERP applicatie is een pré.


Wat kun je van ons verwachten?

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Als Data & Configuratie Engineer bij Transavia bieden wij jou een uitdagende werkplek op Schiphol. Je krijgt vrijheid én verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven. Daarnaast kan je van ons verwachten:

 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget; vitaliteit, loopbaan en (persoonlijke) ontwikkeling;
 • Wij werken hard, maar er wordt ook hard gelachen;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Deze functie wordt gewaardeerd in functiegroep 9, dit houdt in dat we op basis van kennis en ervaring jou een aanbod doen tussen de 2751 en 4519 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?

Ben jij de Data & Configuratie Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week. Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Kees Wijnberg via kees.wijnberg@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiële collega’s;
 • Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 • Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.