Data Analyst bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Data Analyst bij Transavia

Ben jij de Data Analyst die ons van “actionable” insights weet te voorzien? Als Data Analyst ben je de expert die voorziet in de informatiebehoefte binnen een bepaald strategisch domein. Je kent de business processen en de databronnen die de relevante processen beschrijven. Je draait je hand er niet voor om data te modeleren, onderzoeken op te zetten, en dashboards te bouwen over bijvoorbeeld onze klanten, kanalen, vluchten of andere delen van de operatie. En daarmee sta jij aan de basis van verbeterde en/of nieuwe processen en proposities. Samen met data engineers bouw je aan het data- en informatiefundament van Transavia, om een hoge kwaliteit van inzichten en informatieproducten te waarborgen.

Wat ga je doen?

Als Data Analyst ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het verkrijgen van inzichten die direct in actie om te zetten zijn. Je voorziet de stakeholders in de juiste analyses en inzichten. Je helpt hen bij het identificeren van de Key Performance Indicators (KPI’s), en jij bent de persoon die alles weet over de KPI’s binnen jouw domein. Je maakt deze meetbaar, en interpreteert deze (trends) om tot concrete beslissingen en acties te komen.

 • Je voorziet actief (gevraagd en ongevraagd) in inzichten en tooling die bijdragen aan de uitvoer van de strategie en het maken van betere keuzes binnen jouw domein, zoals een monitor van klanttevredenheid of een kostenmodel voor verstoringen;
 • Je bent in staat om daar de juiste inhoud en vorm bij te kiezen qua databron, analyse en presentatie (rapportage, dashboard, of een andere vorm) welke je zelf ontwikkelt en indien nodig continu optimaliseert;
 • Je kiest continu voor de juiste balans tussen het beheer van de bestaande dashboards en reporting voor de dagelijkse business, en nieuwe (strategische) vraagstukken die tot andere inzichten en invalshoeken leiden;
 • Je stelt de business in staat om zelf meer data gedreven te werken, maar neemt ook een pro-actieve advies rol op je.


Waar ga je aan de slag?

Vanuit het centrale Strategy, Data & Intelligence (SDI) team ben jij een belangrijke link tussen business en analytics, en begeleid je Transavia naar een meer datagedreven cultuur. Dit centrale team leidt de transformatie naar het datagedreven werken, adviseert afdelingen aan de hand van informatie en inzichten en bouwt aan data- en AI-oplossingen voor klanten en medewerkers van Transavia. Je werkt nauw samen met de rest van het team (bestaande uit Analytics Translators, consultants, data analysts, data scientists en data engineers), en de stakeholders binnen jouw domein. Welk domein dat is staat nog open; dit zal (een deel van) het Operations (waaronder crew planning, ground services en integrale planning), Corporate (waaronder HR, organizational development en sustainability) of Commercial (waaronder revenue management en sales) domein betreffen. Tevens onderhoud je nauwe samenwerking met onze collega’s van Transavia Frankrijk.

Vereisten

Wie ben jij?

Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continu veranderende wereld om ons heen. Daarnaast ben je daadkrachtig, bevlogen, verantwoordelijk, vriendelijk, en je hebt dat “tikkeltje lef”.

 • Jij hebt een HBO- of WO-diploma en/of ervaring opgedaan als (Data/Business) Analyst, (Onderzoeks) Consultant of in een vergelijkbare rol;
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur per week;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Als Data Analyst heb je kennis van:

 • het vertalen van business doelstellingen en ideeën in informatieproduct use cases
 • het doorgronden van business processen en informatiebehoefte en het toetsen van informatiebehoefte aan business doelstellingen
 • het uitvoeren van de verschillende fases in de ontwikkeling van rapportages en dashboards, van experimenteren tot en met het in productie en beheer nemen van business intelligence oplossingen
 • het beheren van data, het onderzoeken van de betekenis van data en het genereren van inzichten uit data met behulp van BI tooling zoals PowerBI en SQL
 • het uitleggen van datavraagstukken aan een non-expert publiek
 • de complexiteit, mogelijkheden en onmogelijkheden van informatieproducten vanuit het perspectief van data analyse, science en engineering.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Werken voor dé nummer 1 budgetluchtvaartmaatschappij;
 • Veel ruimte en initiatieven voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Afhankelijk van ervaring wordt deze vacature geschaald in functiegroep 8 of 9. Dit betekent dat wij op basis van kennis en ervaring een aanbieding doen tussen de 2.592,- en 4.519,- euro bruto per maand.


Over Transavia
Ons motto is: ‘We make low cost feel good.’ We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Data Analyst die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Noëll Wever, Lead Strategy, Data & intelligence via noell.wever@transavia.com Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste gesprek: er volgt een eerste (digitaal) gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 • Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature als Data Analyst bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.