Customer Journey Specialist bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als digital Customer Journey Specialist
Wil jij samen met je collega’s zorgdragen voor een optimale klantbeleving? Kan jij conceptueel denken en weet je deze concepten vervolgens om te zetten in concrete acties en oplossingen voor onze klanten? Is een dag niet getest en gevalideerd, een dag niet geleefd? Dan zoeken wij jou voor deze vacature van Customer Journey Specialist bij Transavia!

Wat ga je doen?
In jouw nieuwe baan als Customer Journey Specialist draag je bij aan de optimale balans tussen klanttevredenheid, klantbeleving en commerciële doelstelling op onze digitale touchpoints. Samen met je collega’s en bureaus, ga je op zoek naar pijnpunten in onze customer journey en bouw je concrete oplossingen in de vorm van proposities, verbeterde service-informatie of UX-flows op onze belangrijkste platformen. Je werkt data gedreven, alle verbeteringen die je doorvoert zijn gevalideerd en dragen bij aan een hogere klanttevredenheid en klantbeleving.


Concreter?

 • Je analyseert het gedrag van bezoekers via kwantitatieve en kwalitatieve tools zoals Google Analytics, Hotjar, Usabilla en klantpanels.
 • Je bent onderdeel van de “customer experience cirkel” waarin je met verschillende betrokken collega’s gaat achterhalen waar de klantreis (digitaal) verbeterd kan worden.
 • Met deze inzichten stel je hypotheses op en valideer je middels A/B-tests welke oplossingen zorgen voor de hoogste klanttevredenheid.
 • Je identificeert welke informatie en diensten de klant mist en vertaalt dit naar verbeterde content en (self-service) oplossingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het bedenken van A/B-testen, het aansturen van een extern bureau voor de bouw van de testen, de analyse van de resultaten en het delen van de klantinzichten die hieruit voortkomen.

Als Customer Journey Specialist ben je onderdeel van het team Acquisition & Prepare for flight. Dit team is verantwoordelijk voor het stuk van de journey van klant worden tot en met de check-in. Daarmee draagt het team verantwoording voor alle directe omzet én klantbeleving. Het verbeteren van de klantbeleving in onze belangrijkste platformen zoals de website, de e-mail lifecycle en de app zijn key taken van het team Acquisition & Prepare for flight. Samen met 2 Online Marketeers, een Marketing Automation Specialist, een E-mail Marketeer en 3 Content Marketeers speel jij een essentiële rol rondom onze persoonlijke beleving.

Functievereisten

Wie ben jij?
Voor deze vacature van Customer Journey Specialist bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding en minimaal 3 jaar ervaring met het optimaliseren van digitale touchpoints, digital marketing of klantonderzoek;
 • Je werkt datagedreven, je hebt een sterk analytisch vermogen en weet klantinzichten om te zetten in kleine meetbare optimalisaties of in grotere cases;
 • Je bent ondernemend en een echte zelfstarter;
 • Je houdt ervan om conceptueel te denken en vervolgens de mouwen op te stropen en de plannen te implementeren, samen met collega’s en onze bureaus;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 2751,52 en € 4253,81 (Functiegroep 9), op basis van een fulltime dienstverband;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost met alle ruimte om hybride te werken;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia
Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige luchtvaartmaatschappij binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 55 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtige collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij de Customer Journey Specialist die wij zoeken en kom je ons versterken voor 32-40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Pelle den Engelsman pelle.denengelsman@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.