Customer Experience Insights Analist bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Customer Experience Insights Analist bij Transavia
Ben jij de customer experience (CX) insights analist die ons van ‘actionable insights’ kan voorzien? Ben jij degene die niet stopt totdat je echt weet wat onze klanten drijft. In deze rol neem je Transavia mee in relevante acteerbare inzichten over het gedrag van onze klanten en hun behoeften en wensen op het gebied van customer experience en service. Je draait je hand er niet voor om data te modelleren, onderzoeken op te zetten, en dashboards te bouwen over onze klanten, kanalen en contacten. En daarmee sta jij aan de basis van verbeterde en/of nieuwe service processen en proposities.

Wat ga je doen?

Als CX insights analist ben je op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het verkrijgen van acteerbare inzichten. Jij bent de persoon die alles weet over de passenger experience index (onze maatstaf op klantbeleving) PXI, NPS en CSAT; onze KPI’s op het gebied van klantbeleving. Met behulp van de juiste onderzoeks- en modelleermethoden geef je de organisatie inzicht in en richting aan het gericht verbeteren van de klantervaring. Ook zorg jij ervoor dat we structureel inzicht hebben in hoe onze service kanalen het doen, specifiek de forecasting van onze contacten voor telefoon, e-mail en social. Met behulp van dashboarding, proactieve rapportages, acteerbare inzichten en incidentele onderzoeken bedien je de afdeling en heel Transavia in het behalen van onze doelstelling: ‘blije en loyale klanten’.

In de functie van insights analist maak je deel uit van Base Customer Experience (Base CX), een team van ongeveer 15 medewerkers. Dit multidisciplinaire team is verantwoordelijk voor de customer experience en de aansturing van onze externe customer service partners. In jouw rol als CX insights analist werk je nauw samen met o.a. customer journey en service specialisten. Hiernaast ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de in de base werkzame duaal studenten en/of stagiaires.


Concreter?

 • Verzamelen en analyseren van relevante gegevens om de organisatie inzicht en grip op de klantbeleving te geven. Dit kan variëren van het door ontwikkelen van onze huidige meetmethodiek tot het modelleren van de customer lifetime value en de PXI/NPS;
 • Modellering en forecasting van de volumes in onze customer service kanalen;
 • Periodieke monitoring, dashboarding, ad-hoc analyses en rapportages opstellen, inclusief analyse en rapportage van ad hoc metingen uitgevoerd door externe internationale onderzoeksbureaus;
 • Formuleren van hypotheses, analyseren, combineren en begrijpen van gegevens uit verschillende bronnen, waaronder ons consumentenonderzoek. Je combineert analytische vaardigheden met de drive om de meest relevante inzichten te verschaffen aan de organisatie. Niet met zomaar wat inzichten, maar de meest relevante op te duiken. De inzichten dus waar de business behoefte aan heeft;
 • Monitoren van (digitale) trends in consumenteninzichten en consumentengedrag in samenwerking met andere analisten binnen de commerciële afdeling.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding, marketing intelligence of marktonderzoek gerelateerd;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring op het gebied van marketing intelligence of marktonderzoek;
 • Je bent iemand die het niet alleen leuk vindt om achteraf te analyseren maar ook graag voorspellende modellen ontwikkelt;
 • Je hebt affiniteit met het modelleren van ‘harde, objectieve’ gegevens en weet ook raad met subjectievere data, zoals klanttevredenheidsmetingen;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten? 
Wij bieden jou de verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven. Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ontvang je een persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Daarnaast:

 • Flexibele werktijden;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een toffe werkplek onder de rook van Schiphol;
 • Een eindejaars- en winstuitkering;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Deze functie is ingeschaald in functiegroep 9. Dit betekent dat wij op basis van kennis en ervaring een aanbieding doen tussen de 2724 en 4475 euro bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.

Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; blije en loyale klanten.

 

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

 

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

 

Wil je solliciteren?

Ben jij de CX insights analist die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Marije Teerling via het telefoonnummer 06-16 606 867. Zij komt graag met je in contact!

 

Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een teamleider en een collega uit het team.
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de procedure.