Crew Controller bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Crew Controller

Houd je wel van verantwoordelijkheid? Als Crew Controller bij Transavia heb je dit zeker! Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het bewaken en bijstellen van de roosters van onze cockpit en cabine collega’s. Jouw verantwoordelijkheid begint 48 uur voor vertrek van de vlucht en eindigt pas wanneer de vlucht vertrokken is. Hebben we bijvoorbeeld te maken met een lange vertraging of een ziekmelding? Dan ben jij er om er voor te zorgen dat deze vlucht alsnog zo snel mogelijk kan vertrekken, mét het juiste aantal crewleden met de benodigde kwalificaties aan boord.


Wat ga je doen?

Als Crew Controller ben je werkzaam op het Operations Control Center (OCC) op Schiphol Oost. Het betreft een fulltime functie in wisseldiensten. Het OCC is het 24/7 regiecentrum van Transavia. Zij stuurt de operationele processen die het mogelijk maken om onze vluchten tijdig en veilig uit te voeren aan

Je zal landen binnen het domein Passenger & Operations Control. Binnen dit domein zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het uitvoeren van het vastgestelde vluchtschema en alle bijbehorende resources. Mochten er onverhoopt verstoringen zijn dan optimaliseren we continu het schema, en wegen interventies zo integraal mogelijk af. Een heel dynamische omgeving dus, waar onder tijdsdruk de juiste beslissingen genomen moeten worden. Uiteraard worden onze crew en de passagiers goed geïnformeerd bij verstoringen van hun reis en doen wij er alles aan om een goede vluchtbeleving te realiseren voor onze passagiers én crew.

Je rapporteert in deze functie aan de Team Lead Crew Control en tijdens je dienst is de dienstdoende Duty Manager functioneel je aanspreekpunt


Concreter?
In deze functie maak je deel uit van het team van ca. 15 Crew Controllers. Je werkt daarnaast nauw samen met je collega’s van andere roosterafdelingen die zorgen dat de roosters goed worden overgedragen en met de collega’s in het Operations Control Center (OCC) van Transavia

 • Je houdt cockpit en cabine roosters up-to-date vanaf 48 uur voor de vlucht tot en met de dag van uitvoering. Hierbij vervang je crew bij ziekte en past roosters aan bij verstoringen in de vlucht operatie. 
 • Je vindt het leuk om je te verdiepen in de werk-en rusttijdenregelingen uit de wet en de CAO. Je hebt oog voor detail en haalt voldoening uit het efficiënt oplossen van de roosteruitdagingen die dagelijks ontstaan.
 • Je informeert crew over gewijzigde roosters.
 • Je werkt in deze functie in wisseldienst. De dienstvormen: 07:00-15:00, 15:00-23:00 uur, 23:00-07:00 uur.
 • Je levert je bijdrage aan het beleid van Crew Control en je doet voorstellen aangaande de uitvoering van dit beleid. Denk aan voorstellen over crewinzet en werk- en rustregelingen. Daarnaast neem je ook deel aan projecten binnen Crew Control en afdelingsoverleggen.
 • Je voorziet de Team Lead Crew Control van adviezen op tactisch en operationeel niveau.


Functievereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met planning- en indelingsprocessen;
 • Je wilt minimaal 80% werken;
 • Je bent stressbestendig en besluitvaardig. Het werken onder druk doe je met plezier;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, bent empathisch en weet anderen met vriendelijkheid te overtuigen;
 • Je vindt het geen probleem om in wisseldiensten te werken;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Je bent oplossingsgericht;
 • Je bent een snelle denker met goede analytische vaardigheden.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een bruto maandsalaris tussen 2834,09 – 4310,10;
 • Een eindejaarsuitkering en winstuitkering (afhankelijk van de winstmarge);
 • Een baan met veel uitdaging;
 • Je komt terecht binnen een hecht team waar een ambitieuze, betrokken en flexibele werksfeer heerst. Er is een hoge mate van zelfstandigheid in de werkzaamheden;
 • Wisseldiensten; werken volgens een rooster waarbij je ook weekenden en feestdagen werkt waar je een wisseldienst toeslag voor krijgt;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget: vitaliteit, loopbaan en (persoonlijke) ontwikkeling;
 • Een goed bereikbare en toffe werkplek in het Operations Control Centrum van Transavia op Schiphol-Oost;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 56 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie en never a dull moment die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?

Ben jij de Crew Controller die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Fien Derman via fien.derman@transavia.com. Zij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken. Is dit positief dan plannen we een afspraak in.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met de Team Lead Crew Control en een medewerker.
 4. Is er een match? Dan volgt er een tweede gesprek.
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.