Controller Customer & Proposition bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Controller Customer & Proposition bij Transavia

Analyseren, adviseren en challengen m.b.t. strategie, doelstellingen en resultaten binnen het domein Customer & Proposition, dat is wat deze functie inhoudt.


Wat ga je doen?

Als sparringpartner overzie je de financiële en business processen en ontwikkelingen binnen het domein. Je bent, samen met de business, verantwoordelijk voor investeringen, business case, budget, forecast en reporting m.b.t. revenues, commerciële kosten en distributiekanalen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een juiste, tijdige, volledige en efficiënte sales & traffic accounting resulterend in 100% correcte facturatie en omzet voor zowel B2B als B2C. Bij business transformatie en nieuwe commerciële producten wordt de aansluiting met de financiële en administratieve processen door jou goed bewaakt.


Concreter?


Controlling Customer & Proposition:

Je coördineert – samen met twee business controllers - de totstandkoming van de commerciële en financiële rapportages zodanig dat de belanghebbende binnen je domein tijdig en juist geïnformeerd worden. Daarnaast draag je de verantwoordelijkheid voor het budgettering- en forecastingproces van zowel de totale revenues als de commerciële kosten en zorg je voor goed onderbouwde business cases, investeringsvoorstellen en rendementsanalysis van de diverse distributiekanalen. Ook lever je, als onderdeel van het leadershipteam en vanuit financieel economische optiek, een bijdrage aan het overall beleid binnen het domein en initieer je op innovatieve wijze de verdere ontwikkeling van de financieel-economische en financieel-administratieve systemen en processen.


Sales & traffic accounting:

In deze rol valt het gehele sales & traffic accounting proces onder je verantwoordelijkheid, aangestuurd door het Lead Sales & Traffic Accounting. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het waarborgen van de juiste administratie van verkopen, kasontvangsten en inkomsten en het optimaliseren van de hieraan ondersteunende processen alsmede van het uitvoeren van die activiteiten voor het TCF ten behoeve van de maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen. Meer specifiek ligt hier de verantwoordelijkheid voor de juistheid en volledigheid van de administratie van de B2C (website, tussenpersonen) en B2B (voorverkopen) stromen van verkoop, via kasontvangst naar inkomstenregistratie.


In deze functie rapporteer je aan de Lead Business Control en werk je nauw samen met de Lead Financial Control en de Manager Treasury & Insurance. Functioneel rapporteer je aan de Domain Lead Customer & Proposition.


Zelf geef je hiërarchisch leiding aan 3 FTE en indirect aan 9 FTE.


Naast het controllersteam voor Customer & Proposition, bestaat het Business Control team van Transavia uit nog vier business controllers die de operationele kant van het bedrijf ondersteunen.

Functievereisten

Wie ben jij?

Voor deze vacature van Controller Customer & Proposition bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding in een bedrijfseconomische richting;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare business controllers rol;
 • Goed getalsmatig inzicht, analytisch sterk en weet juiste verbanden te leggen;
 • Kennis van wet- en regelgeving, inclusief IFRS;
 • Leidinggevende capaciteit en ervaring met faciliterend leidinggeven;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Afhankelijk van kennis en ervaring kunnen we je een bruto maandsalaris bieden tussen € 3,700 en € 6,120, een geldend mobiliteitsbudget en een eindejaarsuitkering (afhankelijk van totaal salaris);
 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost (maar gezien de huidige situatie momenteel vanuit huis);
 • Vriendelijke en bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Last but not least, ben je reislustig? Dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Over Transavia
Ons motto is: ‘We make low cost feel good.’ We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Elke dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen: een memorabele klantbeleving.


Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.


Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.

Wil je solliciteren?
Ben jij de Controller Customer & Proposition die wij zoeken en kom je onze vloot fulltime versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Inge van der Zwet via inge.vanderzwet-hiemstra@transavia.com. Zij komt graag met je in contact!

Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met Inge en de Domain Lead Customer & Proposition, Charles Verstegen.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek met Marcel de Nooijer (CEO Transavia) en Dirk Neelis (CFO Transavia).