Control Planner Crew Planning bij Transavia

Omschrijving

 (32-40 uur per week, bepaalde tijd)

Transavia zoekt jou als Control planner!

Tevreden crew zorgt voor tevreden passagiers! Jij draagt bij aan tevreden crew door de geplande werkroosters zo optimaal mogelijk te laten verlopen op de dag van uitvoering. Complexe operationele planningsvraagstukken moeten hiervoor worden opgelost en dat vereist veel kwaliteiten en inzet. Je vindt het leuk om bezig te zijn met deze complexe logistieke vraagstukken, te puzzelen en onder de tijdsdruk de juiste beslissing te nemen. Tegelijkertijd gaan we een beroep doen op jouw verbindend vermogen richting crew en verbeterkracht. Ben jij die stressbestendige en besluitvaardige Control Planner? Lees dan vooral verder.

Wat ga je doen?

De afdeling Tracking & Control beheert en bewaakt de roosters van Cockpit en Cabine crew vanaf het moment van publicatie tot en met de uitvoering. De afdeling ziet er op toe dat alle commerciële en non-commerciële activiteiten van Transavia zijn voorzien van de juiste hoeveelheid personeel met de juiste functie en kwalificaties.

Het doel van de functie van Control Planner is het bemand houden van de gepubliceerde (vlucht)opdrachten en het alloceren van resterende crewcapaciteit bij eventueel nieuw te plannen activiteiten. Hierbij dient de productie zo optimaal mogelijk gewaarborgd te worden en de inzet van de Cockpit en Cabine crew in balans te zijn met operationele, financiële en sociale aspecten. Dit binnen de kaders van de vastgestelde Wettelijke en CAO Werk en Rusttijden Regelingen.

De dynamiek binnen Control Planning richt zich op de laatste 2 dagen voor uitvoering, inclusief de uitvoering zelf en alle besluiten worden genomen op basis van deze besturingsuitgangspunten. Optredende verstoringen en daaruit voortvloeiende wijzigingen worden opgelost tegen zo laag mogelijke kosten, waarbij rekening wordt gehouden met een evenredige werkbelasting en crewtevredenheid (roosterstabiliteit). In deze functie dien je ten allen tijden bewust te zijn van de besluiten die je neemt en het effect van jouw besluiten op de dagen verder in de roosterperiode en de kosten van de crewinzet.


Concreter?

In deze functie maak je deel uit van het team van 15 Control planners. Zij hebben dezelfde rol. Je werkt nauw samen met je collega’s van Tracking en Control en de collega’s in het Operations Control Center van Transavia (OCC) om tot resultaat te komen. Je rapporteert in deze functie aan Annette Gelens, Manager Tracking & Control.

 • Je houdt cockpit en cabine roosters up to date vanaf 48 uur voor de vlucht tot en met de dag van uitvoering. Je werkt in deze functie in wisseldiensten, ook in de weekenden. De dienstvormen: 07:00-15:30, 15:00-23:30, 23:00-07:30. Nachtdiensten en reserve diensten (10:00-18:30 uur) behoren bij de functie.
 • Leveren van een bijdrage aan het beleid van Crewplanning; Tracking en Control. Doen van voorstellen aangaande de uitvoering van dit beleid. Denk aan voorstellen over crewinzet en werk- en rustregelingen. Daarnaast neem je ook deel aan projecten binnen Tracking en Control en afdelings overleggen.
 • Je voorziet de Manager Tracking & Control van adviezen op tactisch en operationeel niveau.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Het is een pre wanneer je al meerdere jaren ervaring hebt als planner binnen planning- en indelingsprocessen;
 • Je bent enorm stressbestendig en besluitvaardig. Het werken onder druk doe je met plezier;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Je bent oplossingsgericht, flexibel, hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en weet anderen met vriendelijkheid te overtuigen;
 • Je bent een echte teamplayer;
 • Je bent een snelle denker met goede analytische vaardigheden.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een baan met veel uitdaging;
 • Je komt terecht binnen een hecht team waar een ambitieuze, betrokken en flexibele werksfeer heerst. Er is een hoge mate van zelfstandigheid in de werkzaamheden;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden; werken volgens een doorlooprooster waarbij je ook weekenden en feestdagen werkt waar je een wisseldienst toeslag voor krijgt;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget: vitaliteit, loopbaan en (persoonlijke) ontwikkeling;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Een toffe werkplek in het Operations Control Centrum van Transavia op Schiphol;
 • Een eindejaars- en winstuitkering en 26 verlofdagen;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

Deze functie is ingeschaald in functiegroep 8. Dit betekent dat wij op basis van kennis en ervaring jou een aanbieding zullen doen tussen de 2567,- en 3827,- euro bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continue probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?

Ben jij de Control Planner die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Annette Gelens via annette.gelens@transavia.com. Zij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en vragen je een assessment te maken wat input vormt voor het eerste gesprek.
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met de Manager Tracking & Control en de HR Manager
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek met de Teamleider Tracking & Control en een medewerker
 5. Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de procedure.